Ge mig en vink

I går hade vi en riktigt trevlig kväll i Valsan med Joel, Ronny, Catherine, Claudia, Sven och Maja. Ett tag på eftermiddagen såg det riktigt mörkt ut på himlen, men det drog förbi och kvällen blev toppen. Vi åt grillat och bärpaj till efterrätt. 
Joel, Claudia, Maja och även Sven metade från bryggan och som mest simmade sju mörtar runt i baljan. Förutom mört så fick Joel en gädda och Claudia fick en stor brax. Braxen slant på något vis ur Joels händer, studsade över bryggan och räddade sig ner i vattnet på andra sidan, riktigt underhållande att se faktiskt :-)


Innan mörkret föll lekte vi klassikern "ge mig en vink" och jag tror att alla, stora som små, tyckte att det var riktigt skoj! Efter det blev det bastubad och dopp i sjön.I morse regnade det rätt mycket men som tur var för Joel och Mikael (som är ute på långtur med hojarna) så gick det över efter några timmar. I morgon börjar en ny vecka och på torsdag en ny månad...


Helg igen

Det har inte hänt så mycket intressant, så därför har jag varit lite dålig på att uppdatera bloggen. Veckorna rinner undan rätt snabbt och snart är det slut på årets sista sommarmånad. För ett tag sedan kändes det höstigt värre, men de senaste dagarna har sommaren gjort ett återbesök, i morgon lovas 25 grader varmt och en sommarljum kväll, toppen! Vi tänker ta tillfället i akt och grilla med goda vänner och samtidigt återinviga lusthuset, där det förövrigt äntligen finns belysning (el har funnits i 25 år, men någon lampa har aldrig suttit där).

 

Snart ska vi komma igång med nästa projekt och det är att fixa till Elins rum åt Joel. Där ska vi tapetsera om och så ska han få en ny säng. Nu när jag och Mikael varit i Valsan så mycket har sonen passat på att lägga beslag på hela huset: äter gör han i vardagsrummet framför TV:n, sover gör han i vårat rum (det kan jag i och för sig förstå, för han har mer eller mindre vuxit ur sin säng), sitt älskade W o W spelar han i Elins gamla rum där även Elvis fått en sovplats ovanpå skrivbordet och kläder sprider han runt i sitt rum. Ska bli skönt också att kunna stuva undan Elins alla kartonger upp i Joels rum när han flyttat ner, vi törs inte ställa ner dem i källaren eftersom det är risk för fuktskador då.

 

 

Zitor, som ju rakades inför sommaren, har fått tillbaks alldeles lagom mycket päls. Han ser riktigt stilig ut och verkar också må väldigt bra. Att han blivit gammal märks främst på att han sover mycket tyngre och längre på morgnarna, men däremellan är han piggelin. Bäst trivs han i Valsan där han som alltid tittar och hugger i vattnet, det tröttnar han aldrig på!

 

 

Trevlig helg!


Kräftor och lingonsylt

I fredags var vi till Barken för att fiska kräftor med Åsa & Peder. Peder den stackaren hade fått ryggskott och kunde endast ta sig fram med hjälp av stöd av moppen, så det blev han som fick komma med de glada tillropen och jag och Åsa som fick turas om att hjälpa Mikael med kräftfisket. Burarna kom i vattnet strax efter 17.00 och vittjades varannan timme fram till kl 01.00, sedan fick de ligga kvar till morgonen. Tyvärr blev det inte så många kräftor i år (vi är ju lite bortskämda med att få många), totalt 108 st blev det. Vi bjöds på jättegod mat (aborrfilé) och vin och hade en riktigt trevlig fredagskväll. 


 

På lördagen var vi rätt trötta, det enda vi fick gjort var att köra iväg med det gamla taket och golvet från lusthuset, en slappardag i övrigt.

I går klippte jag gräset i Valsan på förmiddagen, då Joel och Mikael var och tränade enduro i Falun. Väl hemma i Kvarnsveden tog jag mig an de 3 kg frysta lingonen som legat i frysen sedan förra året och kokade sylt. Jag hade inga burketiketter, men eftersom det inte blir så många julklappar i år pga vår resa så tog jag julklappsetiketter istället, gick ju bra det med. Fick undan en del tvätt som väntat på strykning också, så nu får Essie hitta en annan sovplats :-) 

På kvällen upptäckte Joel att vi fått besök av en igelkott som satt och fräste bredvid trappen, Zitor var väldigt intresserad.Ha det gott!


Geschwint

Ibland går det undan!

I går fick vi lusthuset i princip klart, och det blev så fint så, precis som jag trodde att det skulle bli! Den fina ljuslyktan som Mikael fick i 40 – års present av Corinne och Claudia kom äntligen till sin fulla rätt och de röda ljusflaskorna i fönstren som vi fått av Minna och Sven passar in perfekt. Vi (mest Mikael, men både jag och Joel har hjälpt till en del i alla fall) har lagt in nytt golv och tak och målat. Taket är tonad vit och väggarna den ljusaste grå. Även listerna runt fönstren och golv har vi målat, de runt fönstren var blå även tidigare, men en annan nyans. De vackra taklisterna och takprydnaden som Mikaels moster Eva målade då lusthuset var nytt 1986 behöll vi såklart, de är ju så fina. En matta har vi också lagt in, det är en balkongmatta i grå nyanser. Till våren ska vi bygga en stor och skön väggfast soffa som rymmer många har vi tänkt, men till dess får utemöblerna husera i lusthuset. Efter att ha fått klart i lusthuset blev det bastubad och lite relax i vårt nyrenoverade lusthus.
  


En annan sak som också gick undan i går var bokningen av vår USA resa. Det har gått så fort att jag inte ens hunnit nämna våra resplaner tidigare. Elins värdfamilj åker bort för att hälsa på släktingar den 24/12 till den 1/1. För att Elin inte ska behöva fira jul och nyår i sin ensamhet har vi bokat direktflyg med SAS till Chicago den 21/12 , hem åker vi den 2/1. På det viset hinner vi träffa familjen några dagar och vi hinner även ta del av julhandeln i USA, inbillar mig att kommersen är ännu större där än här i Sverige. Så det blir att fira såväl jul som nyår i USA!

Återbesök av tjuvar i garaget gick tyvärr också fort att få… I morse var fönstret uppbrutet igen, men inbrottslarm från Jula och motorcyklar säkrade med rejäla kedjor i golvankare satte P för avskummet denna gång!

Trevlig helg!

 


Mattstrul

Hade trott att jag i dag skulle kunna lägga ut en massa fina bilder på lusthuset, som snart snart är färdigt. Att lägga in mattan visade sig dock inte vara det lättaste (hade vi inte heller trott i och för sig). Bjuder så länge på en annan fin bild som föreställer vår ”utomhuskruka” på jobbet. Hela sommaren har den varit fylld med små blå penséer men nu har vi planterat höstastrar och en bollkrysantemum.

 

 

I morgon ska jag och Mikael till Barken och fiska kräftor med Åsa och Peder (brukar bli Mikael och Peder som fiskar och jag och Åsa som sipprar vin och kommer med uppmuntrande tillrop kikandes på dem genom altanfönstret :-)

 

Önskar alla en trevlig dag!

Släktträff och hundsim

I fredags åkte jag och Joel till Hedemora för att hälsa på lite släktingar. Mikael blev utringd på jobb sin sista semesterdag och kunde inte följa med, trist men sån’t som händer. Upptäckte att jag varit väldigt dålig på att plocka fram kameran, så tyvärr blir det inte så många bilder.

I sällskap med Christian och Max åkte vi först hem till pappa där vi träffade farbror Max, hans fru Ingrid och hennes syster Christa. Det var kul att ses och jag tror att jag lyckades göra mig förstådd rätt så bra. Christian hade med sig uppskattade presenter i flytande form. Joel lyckades även denna gång fiska upp en fin fisk, en hungrig stackare tror jag, för den nappade direkt på kroken, utan bete. Han fick lite goda råd från farbror Max om hur man rensar, fisken fick sedan stanna hos pappa i frysen.Till kvällen bjöd Tinka på grillat och till det sallad och potatis och mammas Tzatziki. Till efterrätt åt vi en jordgubbstårta som jag hade med mig, jättegott alltsammans! 

Helgen i övrigt har innehållit målning invändigt i lusthuset, enduroträning och jobb (jag är med och bemannar ett rum på Kupolen som kallas ”Snacka om Borlänge”). Lite övningskörning med mc hann vi också med på lördagen. På söndag eftermiddag kom Johan och Lotta till Valsan för att låna partytältet och då passade Gizmo på att bada, han är en baddare på att hoppa ifrån bryggan! Zitor, som såhär i slutet av sommaren kommit på att han visst fortfarande kan simma, gjorde sin kompis Gizmo sällskap i vattnet.

  

Ha det bra!

 


Stora kliv framåt

Mot såväl ett tipp topp renoverat lusthus men tyvärr även mot hösten…

Mikael hade jobbat på av bara den i går och i princip gjort klart utvändigt: målat rödfärg på de två kvarstående sidorna och målat och spikat upp fönsterlister. Jag köpte med färg för målningen invändigt och vi kom igång lite med det på em/kvällen.

   

Efter målningen badade vi bastu och tvättade håret i sjön, rätt kylslaget i vattnet. I morse kunde man riktigt se hur värmen lämnar sjön när den kyliga luften (det var 4 grader i morse då vi vaknade) möter den varmare sjöytan…

I eftermiddag åker vi till Hedemora för att hälsa på Christian och Max som är i Sverige i några dagar. Vi ska grilla hos Tinka och sedan åker vi till pappa en sväng för att säga hej till min farbror Max som är där på besök med sin fru Ingrid och hennes syster. Just denna vecka (v 32) år 2007 hade vi också Tysklandsbesök (och Finlandsbesök med för den delen :-). Då bodde kusin Caroline i Valsan med sin familj och det året var v 32 faktiskt den varmaste veckan på hela sommaren.

Trevlig helg!


Mors dag!

I går fick "systrarna Conrad” äntligen tummen ur och tog med sin lilla mor på den utflykt som hon på morsdag lovades skulle äga rum innan sommaren var slut, så det var i grevens tid kan man säga! Vi tillbringade en regnig med trevlig eftermiddag med att besöka Lilla Hyttnäs (mer känd som Carl Larsson gården) i Sundborn. Vi fick vänta en knapp timme på vår guidade tur och passade på att strosa lite i trädgårdarna såväl i lilla som stora Hyttnäs (granngården). Lilla Hyttnäs är ett trevlig hus att besöka, fyllt av de båda konstnärernas verk (Karin var ju även hon en duktig konstnär som främst ägnade sig åt textilkonst efter sitt giftermål med Carl Larsson) i form av målningar och textilier och som presenterades bra av den duktiga guiden. Hon berättade att släkten fortfarande bor i huset och det tycker jag var kul att höra, det kändes inte heller som ett museum utan mer som en husesyn.

 

Dagen avslutades med mat på Z-krogen i Falun. Trevlig kypare och god, men framförallt mycket mat! Mamma kämpade med sin portion men orkade inte äta upp ens hälften av sitt kebabkött utan det fick bli en ”doggybag” som Zitor satte i sig med god aptit! Ska också nämna att denna dag även var Tinkas dag som ju ännu en gång fyllde 22 år :-)

Mikael kunde inte alls göra det han planerat för dagen på grund av allt regnande. Jag svängde förbi Byggmax i Falun efter vår ”systrar-mammadag” och köpte en liter asfaltsklister och nubb, så Mikael i alla fall kunde göra klart taket till lusthuset på kvällen (det mesta av pappläggandet gjordes i måndags då Joel flitigt hjälpte till). Själv målade jag lite lister till fönstren. Går sakta men säkert framåt med projekt ”rädda lusthuset” och det kommer att bli jättefint när det är klart!

Ha en bra dag i solen!


Jobb och jobb

I går hade vi för avsikt att göra en hel del jobb på lusthuset, men det satte regnet stopp för. I dag har jag börjat jobba på mitt "vanliga" jobb och Mikael jobbar på på lusthustet, han har en veckas semester kvar. 

 

Även om det är i början av augusti och förhoppningsvis mycket sommar kvar så kändes det lite "höstigt" i morse, löv på backen och 13 grader varmt då jag åkte till jobbet. Men värmen kommer säkert tillbaks, om inte förr så lagom till skolorna börjar, för så brukar det ju bli...Ha en bra dag!

Nattgäster och vindsurfing

I måndags fick vi besök av Jenny och Milly. Joel och Fredrik H kom också upp för att bada och alla åt lunch tillsammans, nästan som Milly sa "korv och potäter sånt som man äter", fast vi hade korv och makaroner. De makaroner som inte åts upp matade vi änder och doppingarna med, det gillade dom! Jag provade på att vindsurfa och kom faktiskt rätt bra överens med brädan, mycket tack vare en bra instruktör i Mikael :-)

   

Till kvällen grillade vi, fast då hade Joel och Fredrik åkt hem. Efter det blev det bastu och kvällsdopp, Milly var en hejare på att bada och jenny trivdes i bastun. På tisdag morgon åkte jag till frissan för att klippa av det långa håret. Tonade det kastanjebrunt så nu ser jag ut så här:


Det är ännu en härlig sommardag, men lite blåsigare än i går. Jag ska ut och sola och läsa i min semesterbok, Mikael har på allvar dragit igång projekt "rädda lusthuset", så det kommer nog bilder på det så småningom. Ikväll blir jag ensam med Zitor en stund i Valsan för Joel och Mikael ska till Falun och träna enduro. Ha det bra!

RSS 2.0