Årets krans!


Så var årets krans färdig och pryder nu ytterdörren. I år har jag smyckat den med hjärtan i tyg och metall som Elin och Joel gjort i skolan när de var små. Tomten har nog suttit i någon julgrupp och slumrat i källaren i några år, antar att han är nöjd som fått komma till liv igen :-)

I går var jag på Dala Indiska med Minna och Marika. God mat (förutom efterrätten, jag gillar inte indisk glass visade det sig) och mycket trevligt sällskap! Vi satt kvar och snackade tills de skulle stänga :-)

Ha en fortsatt trevlig vecka, nu kommer vintern på allvar lagom till advent!


Zitor och Cissi

I onsdags fick Zitor somna in med hela familjen vid sin sida. Det var strongt av barnen att följa med till veterinären... På förmiddagen tog Elin och Joel med honom till favoritplatsen Valsan. Antalet timmar som Zitor tillbringat huggandes i vattnet (efter något som vi aldrig listade ut vad det var) och liggandes på bryggan är många. Han, liksom vi, trivdes verkligen i stugan vid Mellanvalsan. Att hans aska ska tas dit känns som en självklarhet. Vi saknar vår älskade vovve något enormt! Men jag gillar tanken som en vän skrev på Facebook "Zitor jagar nog solkatter nu", det var nämligen en annan favoritsysselsättning han hade, att jaga solkatter (och ficklampsljus) så det hoppas jag att han gör nu i sin himmel :-)
 
 
Efter en sorglig onsdag blev slutet av veckan muntrare. På torsdagen fyllde Cissi 36 år och Elin och jag "firade" med att följa med på Fuegadans på Friskis & Svettis och efter det hämtade vi mat på Mc Donalds. I går firades hon lite mer "på riktigt" med smörgåstårta (som Cissi bjöd på) och paket. Det blev en trevlig kväll hos Åsa & Peder med kortspel och övernattning. Joel var med en del av kvällen men har tillbringat större delen av helgen hemma hos kompisen Fredrik där dom lanat. 
 
 NU GER JAG UPP! Har försökt lägga in en bild på Cissi som jag tog igår, men det går inte.. "Återanvänder" därför en fin bild på Cissi från i påskas :-) 
 
 
I dag hjälpte Mikael till att hämta möbler i Barken till Cissis lägenhet. Jag stannade hemma och putsade fönster men hämtade sedan upp Cissi för att ansluta vid lägenheten. På fredag är det dags att kånka upp nya soffan, så det var nog bra för Mikael och Peder att träna med några sängar idag. Det är en jättefin lägenhet som jag tror att Cissi kommer att trivas fint i. Att också Elin flyttat till egen lägenhet gör det nog lite lättare för Cissi att ta detta kliv in i "vuxenvärlden" och så tror jag hon gillar att de båda två bor på våning fyra :-)
 
I morgon är det sista veckan i november och till helgen ska stakar och stjärnor plockas fram. Smygstartade ännu lite med adventfirandet då jag bakade en saffranskaka i går, smakade riktigt gott! På lördag ska jag vara speaker i Säter på konståkningstävling, det var ett tag sedan jag hade sådana uppdrag, blir nog skoj!
 
Ha en bra vecka!
 
 
 

Ett långsamt farväl..

 
Det är det vi gör nu, vi tar ett långsamt farväl av Zitor som ska få somna in om några dagar. Vi försöker vänja oss vid tanken på att han inte längre kommer att vara kvar i vår familj... Det kommer över mig ibland när jag är ensam och tårarna börjar rinna. När vi pratat med våra barn om detta oundvikliga har jag liksom stängt av känslorna, blivit kall och pratat om det "praktiska", deras sorg har varit mer än tillräcklig för oss alla. I eftermiddag då jag åker till affären ska jag köpa grisöron och mjölkchoklad, aptiten är det inget fel på.
 
I går var jag och Mikael och såg Bondfilmen, den var helt ok. I kväll ska Joel på bio med kompisar och se Twilight (Mikael har lyckats missa dessa böcker och filmer helt och hade inte en susning om att det rör sig om Vampyrer :-)
 
Nu ska jag fixa lite lunch, passar på att lyssna på Carolas julskiva under tiden (går bra så länge Mikael och Joel är i garaget). Bara två veckor till 1:a advent! 
 
Ha en fortsatt trevlig helg!
 
 
 
 

Takfönster...

 
I går följde jag med Mikael till Uppsala där han gjorde kompletterande hörselundersökningar och sedan träffade en läkare som kunde förklara de besvär med hörseln han haft sedan han krockade i skidbackarna i Alperna för några år sedan. Både röntgenbilder och undersökningarna visar att besvären kommer av att Mikael har något som kallas för SCD eller takfönster. I krocken gick en liten benbit i innerörat sönder som gör att kroppens egna ljud hörs inifrån, om det är tyst hör Mikael tex sina hjärtslag och ögonrörelser, det påverkar även balansorganet även om Mikael inte upplever det som det största problemet. Det går att operera, i Sverige har ca 12 operationer genomförts. En viss risk finns att man blir döv på örat, så det tål att tänkas på hur man ska göra...
 
På väg hem stannade vi till på mc butiken Lelles. Det blev inga byxor till Mikael men väl en jacka till Joel och ett skinnställ till mig :-) 
 
Får inte till annat än en jättebild, är inte så haj på Ipaden än :-)
 
 
 
trevlig helg!

Allhelgonahelg

Allhelgonahelgen är också endurohelg på Gotland. I går morse styrde Mikael och Joel kosan till Visby där de, tillsammans med dryga 2000 till, tävlat i den sista deltävlingen i enduroklassikern, Gotland Grand National. Joel hade hoppats hinna med sex varv, men en krånglande flottör på första varvet sinkade så det blev fem varv för såväl honom som Mikael. Jag följde tävlingen via SvtPlay och tycker att de gjorde det jättebra som klarade sig hela fem varv i den geggan, fina placeringar blev det också: en 54:e plats av ca 400 för Joel och en 156:e plats av dryga 600 för Mikael!
 
Jag och Elin har just varit och tänt ett ljus i minneslunden på kyrkogården i Kvarnsveden, det är så vackert med alla ljus. En kväll som denna går våra tankar särskilt till Mats & Greta (eller momme och moffa som barnen sa när de var små :-) och till alla som nyligen mist någon som stod dem nära.
 
 
I torsdags blev det "gofika" hemma hos mamma som fyllde år, samtidigt firade vi även Milly som nyss fyllt 6 år. Alla systrar och barn (förutom Joel) var där, och så lilla solstrålen Theo förstås, sötare och gladare unge får man nog leta efter :-)
 
I går var jag bjuden på tacos hemma hos Lotta, i vanlig ordning alltid trevligt att umgås med henne. Tyvärr blir det lite långt mellan varven, men nu har vi kanske något på gång som gör att vi måste ses lite oftare :-) 
 
I kväll behöver jag inte heller tänka på matlagning för då är jag och Elin bjudna hem til Åsa & Peder, det är till att ha det bra :-)
 
 
Ha en fortsatt trevlig helg!
 
 

RSS 2.0