Härligt för alla sinnen!

I lördags var jag och Lotta ut på en fin tur med våra motorcyklar. Vi passade, som Lotta så klokt uttryckte det, på att ladda våra batterier inför stundande höst och vinter. Det blev en ganska lång tur med ett litet stopp i Grangärde dit vi åkte via hoppfältet i Romme, Idkerberget och Rämshyttan vidare till Dala Floda där vi hade picknicklunch och sedan hem via Björbo och Lennheden.
 
Det är verkligen härligt för alla sinnen att köra motorcykel, speciellt en sån underbart vacker höstdag som vi hade!Med blicken fick vi njuta av alla vackra höstfärger, bruna, gula, röda och gröna löv mot en knallblå himmel och blått glittrigt vatten. Med näsan drog vi in dofter av höstlöv och mogna äpplen. På våra kinder kunde vi känna vinden och solen värmde emellanåt våra ryggar. Och med våra öron kunde vi såklart höra ljudet från motorerna på våra härliga hojar :-)
 
 
Sent på eftermiddagen åkte jag och Mikael ut till Valsan där vi hann greja lite i trädgården och få upp ekan ur sjön innan det blev bastubad och grillat som vi åt ute i lusthuset. Att åka till Valsan är också ett utmärkt sätt att ladda sina inre batterier :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Royal banquet at the Stockholm City Hall!

I torsdags var jag & Mikael bjudna till prisceremoni och kunglig bankett i stadshuset där Stockholm Water Prize delades ut till Dr. Peter Morgan. Klädkoden var "Black Tie" som inte alls betyder att man ska ha en svart slips utan som herre smoking och som dam en passande klänning :-)
 
Vi tog tåget till Stockholm på torsdag förmiddag. Klockan fyra på eftermiddagen var det, för vårt lilla sällskap på åtta personer, samling i hotellets foajé. Efter en liten drink tog vi sedan taxi till stadshuset där ca femhundra personer anlände för att delta vid denna tillställning. Efter insläpp och registrering bjöds vi på rosévin ute på gården som låg vackert vid vattnet.
 
Vid entrén delades häften med "Seating Arrangements" ut. Vi tog plats ca 17.20 och tio minuter senare gjorde kungen & drottningen entré, då samtliga stod upp och Kungssången sjöngs. I programmet fanns texten på ett litet kort så det var bara att klämma i, den krona som enligt sången på hans hjässa blir lätt om vi är trofast mot honom och hans ätt, saknades dock :-). 
 
Prisceremonin ägde rum i blå hallen och vi var placerade på rad 12. Förutom tal som hölls av pristagaren och ordförande för Stockholm International Water Foundation m.fl så bjöds det på musik av talangfulla ungdomar och jazzsångerskan Jessica Pilnäs m.fl. Pekka Heino var "Master of Ceremonies" och en jätteduktig sådan.
 
 
Efter ceremonin var det lite förfriskningar i form av juice eller vatten och tid att gå ut och hämta lite frisk luft. Det var behagligt för oss tjejer inomhus men killarna i sina smokingar hade det lite för varmt. Kvart i sju var det dags att gå trappen upp till Gyllene Salen (där dansen efter Nobelfesten hålls) där middagen serverades. Liksom på Nobelfesten kom serveringspersonalen in i långa rader och påbörjade servering på en given signal. Vi bjöds på god mat och gott vin. Vi satt vid bord 24, några bord bort från kungen & drottningen som satt vid bord 17 och 18. Innan kungaparet och deras följe gjorde entré i matsalen spelades en fanfar och alla reste sig upp.
 
 
Gravad sotad lax med inlagda grönsaker & senapcreme
 
Svensk vildand med kryddstekt päron, sherryvinägersås serveras med Gotlandstryffeldoftande jordärtskockspuré
 
 
Citrussymfoni på citrusbotten serveras med mandarinsorbet & karamelliserad vitchoklad
Kaffet med avec intogs efter middagen i Blå Hallen där vi även bjöds på sång och musik samt ett akrobatuppträdande. Som Grand Final var det en lasermusikshow som förde grabbarna vid vårt bords tankar till Jean Michel Jarre. Vi hade en jättetrevlig kväll, inte direkt som vilken torsdag som helst :-)
 
I kväll åker vi till Valsan, grillar och övernattar. I morgon blir det en motorcykeltur med Lotta på eftermiddagen, var alldeles för länge sedan nu som vi åkte hoj, vi måste passa på när vi bjuds på sådana här härliga september dagar.
 
Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0