Dop och 40-års fest

I går döptes Tinas och Andreas lille Theo i Garpenbergs kyrka. Snällare unge får man nog leta efter, han var glad och nöjd hela tiden, såväl under själva dopet i kyrkan som på fikat efteråt. Vi hade köpt en mix med "Fem myror är fler än fyra elefanter" prylar: TV-serien, dataspel, ALGA spel och musik cd, jag tror säkert att Theo kommer att ha glädje av det.

Fikat i församlingshemmet gick inte av för hackor! Det var ett otroligt dignande fikabord med bl.a. tårta, Bienenstich, havreflarn, chokladbollar (små söta i form av igelkottar), maränger, bullar och cupcakes. Eftersom vi åt frukost lite sent hann vi inte med lunch innan dopet, så detta blev vår lunch :-)









Efter dopet pustade vi ut en stund hemma hos Tinka innan det var dags för nästa fest, nämligen Jennys 40-årsfest i Malmgården i Grådö. Joel tog tåget hem och var nog tillbaks i Kvarnsveden vid 18.30 snåret. För att Zitor inte skulle bli ensam för länge var snälla Sanna hit på eftermiddag och tog honom på en promenad.

I Grådö så grejade Jenny och Tinka med maten, Krusbär riggade musikanläggning och jag och Mikael satte upp tipspromenad och ordnade bordsdekorationer innan övriga gäster anände vid sex. Tipspromenaden överraskade nog Jenny en del då det var en oväntad blandning av frågor som flera personer hjälpt till att ta fram.

Efter tipspromenad och välkomstbål var det dags för en härlig middag som bestod av marinerad kyckling- och fläskfilé, potatisgratäng, sallad och stuvade trattisar, pannacotta och kaffe till efterrätt. Smakade fantastskt gott! Det var kul att träffa Ann-Sofie och Soile (som verkligen var på hugget :-) Mikael, som agerade chaufför, hade frivillig kökstjänstgöring och diskade som bara den i sällskap med både Tobbe och Peter. Det blev en rätt tidig kväll för vår del, för jag var så himla trött, men vi hade jättetrevlig så länge vi stannade!



 


Nu ska jag iväg för att göra ett arbetspass i "Snacka om Borlänge" rummet i Kupolen och Mikael och Joel är ute i garaget för att dona med hojarna inför nästa helgs tävling i Eksjö. Lite övningskörning med mc har vi tänkt hinna med efter mitt arbetspass, Mikael vill att vi åker till Insjön, vi får se vad det blir :-)


Superdunderhuvudvärk!

I går efter jobbet trodde jag faktiskt att mitt huvud skulle spricka! Jag hade en fruktansvärd huvudvärk/migrän. Kan inte minnas sist jag hade så ont. Mådde illa när jag försökte ligga ner och vila men lyckades till sist somna ifrån värken och vaknade några timmar senare betydligt bättre, skönt! Inte helt återställd idag, men så mycket bättre!

Joel var iväg en sväng igår igen på sitt nya jobb. Han har börjat i Borlänge Energis ungdomsråd och det blir en riktig rivstart. Fick fylla i papper om ledighet två omgångar i oktober. En dags ledigt för att delta i Powershift Sweden (7-9 oktober) som är ett event som sammanför unga människor och ungdomsföreningar från hela landet för att lyssna om och lära sig om klimatfrågan. Den 12 oktober åker sedan Ungdomsrådet till Moldavien för att delta i studiebesök och träffa Moldaviska ungdomsrådare, Borlänge Energi deltar i ett samarbetsprojekt i Moldavien. Ungdomsrådet har en egen blogg, kika gärna in på den  http://ungdomsradetbe.blogspot.com/

Läste på Elins blogg idag att hon har lite hemlängtan.. Vi längtar såklart också efter henne, men nu är det bara tre månader kvar innan vi åker för att hälsa på henne!

 


Kräftor och surströmming

I går var det fullt kring bordet i lusthuset där alla lät sig väl smaka av maten som bjöds. Förutom jag och Mikael var det Christa, Tinka, Jakob, Julia, Anders, Klas, Joel och Gustaf. Vi hade dukat upp såväl de goda kräftorna som vi fiskade i Barken med Åsa och Peder som surströmming och tre sorters paj (ost, svamp och taco), så det fanns något för alla smaker. Mikael var den som uppskattade strömmingen mest, men mamma och jag åt också en klämma var och Jakob och Julia smakade också en tugga med olika reaktioner: Julia spottade ut sin men Jakob sa "det smakar faktiskt inte så illa"!



Efter maten åkte Joel, Gustaf och Klas ut en vända med båten för att fiska, men det blev bara en kort tur. Då de kom i land åt vi Gino med glass (Gino är gratinerade hallon, bananer och kiwi som toppas med vit choklad). Därefter var det dags för bad i tunna och bastu, några snabbdopp i den kalla sjön blev det också. Tyvärr tog batteriet i kameran slut, så det enda jag i övrigt kan bjuda på i bildväg från kvällen är en suddig mobilbild på Jakob och Julia:




Avslutar med en hästbild: På väg hem från konferensen i Bålsta där jag var torsdag till fredag, gjorde vi en avstickare till en hästgård utanför Enköping så att Martina (kollega på Smedjebacken Energi & Vatten) fick ta farväl av sin gamle häst Nicki som efter 25 år på jorden ska fara vidare till ständigt gröna ängar...


Tjuvbesök igen...

I går blev Joel av med sin cykel, det är cykel nummer tre som stjäls i år, Joel drabbad i samtliga fall (cykel nummer ett som stals utanför skolan var dock tyvärr min). När Mikael kom hem från jobbet kunde han konstatera att även hans mc hjälm och handskar (som han hade över backspegeln på hojen) också var stulna.



I dag har Mikael varit och spelat golf i Dalsjö. Som väntat med varierat resultat, vissa fina slag andra inte så bra, men spelar man bara ett par gånger om året så blir det nog så.

I morgon ska jag hinna handla en del inför helgen då mor och Tinka med barn (och ev en hemlig gäst :-) kommer till Valsan på kräftor, paj och tunnbad. Måste fixa en del redan då, för torsdag-fredag är jag i Bålsta på konferens om kemikalier i avloppsvatten, och ja, jag tycker det är ett intressant ämne :-)




Svampar och musikal

I går förmiddag gjorde vi lite höstfint i trädgården i Valsan innan det var dags för en svamputflykt i sällskap med Åsa och Peder. Efter god svamplycka blev det fika i lusthuset med bullar och äppelpaj.










Nu är det söndag förmiddag och jag sitter och rensar svamp framför TV:n, ser och lyssnar på Halloweenshowen från förra året, jag tycker fortfarande att det är den bästa isshowen som satts upp :-) Elin och Angelica gjorde verkligen ett jättejobb med showen, också jag lade ner ganska många timmar på förberedelser, kan inte riktigt fatta hur vi hann och orkade... Men bra blev det :-)







I går såg vi en annan underhållande föreställning med bra musik och sång. Det var musikalen All Shook Up på Maximteatern, även det jätteduktiga amatörer som säkert också lagt ner en massa timmar av sin fritid. 



Innan föreställningen var vi med Johan och Lotta på restaurang Tzatziki, som alltid jättegod mat. Det var riktigt fint väder i går så vi passade på att sitta ute, kändes nästan som semester :-) Efter föreställningen cyklade vi till älven och hann lagom se finalen på festival Salut (ytterligare ett exempel på vilket härligt engagemang det finns där ute för att underhålla och sprida lite glädje, fantastiskt med sådana människor :-)







Nu ska jag rensa färdigt innan det är dags att fixa lite lunch. Hoppas alla har haft en lika trevlig helg som jag!




Akuten

I går på enduroträning i Falun ramlade Joel omkull i en stenig uppförsbacke, armbågen fick ta smällen... Han hade ont i går och det var lika illa i morse så Mikael fick åka med sonen till akuten.

Efter att ha studerat röntgenplåtarna kunde doktorn konstatera att det var blod i leden och han kunde inte utesluta att det är en spricka i armbågen. Läkaren skickade med recept på såväl smärtstillande  som inflammationshämmande och ordinerade sjukgymnastik.



Läkaren sa också att Joel ska försöka röra på armen så mycket som möjligt trots att det gör ont (för att jobba bort blodet) så när Mikael kom hem från jobbet var det hopp upp ur soffan för att assistera vid mc-tvätt.

Ventilen försvann

I dag när jag skulle åka till Valsan upptäckte jag att jag hade punktering. Fick parkera lille IQ:n vid Forum och promernera hem med vovven. Tog lille Ka:n till Valsan för att plocka de kantareller som poppat upp.



Mikael och Joel svängde förbi Forum på väg hem från Enduroträningen och kunde konstatera att punkteringen berodde på att ventilen var spårlöst borta... Blir en vända förbi Däckia i mogon bitti med andra ord.






Avslutar med en bild på Essie som totalt lagt beslag på en mysig jacka som jag fick från Lotta (passade på att få med både den, en brun kappa, ett par ballerinaskor och ett par sandaler hem ur en kasse med kläder som Lotta skulle skänka till Emmaus. Nu blev det jag som fick ta del av henes välgörenhet istället :-) Essie myser på jackan varje dag, tror hon sover ca 20 timmar /dygn på den...



Nu ska jag göra Mikael sällskap framför TV:n med en kopp kaffe (friidrotts VM som spelades in i natt) och sedan ska jag rensa svamp och göra en kantarellpaj till kvällsmat.

Ha det bra!


Vaniljbullar och lagerbyte

Eftersom det är Mikaels tur att ta med fredagsfika till jobbet i morgon, och eftersom jag är så snäll, så bakade jag vaniljbullar i eftermiddags :-) De blev riktigt goda om jag får säga det själv!

  


Den som tror att Mikael latade sig framför tv:n medans jag bakade bullar tror fel. Han såg till att få bort stoppet i ledningen så att vi äntligen kan duscha nere igen utan att förorsaka översvämning, skönt! Han hann dessutom med att plocka isär tvättmaskinen som är i behov av lagerbyte, så snart blir den som ny igen.



Joel övernattar i tält i natt vid räddningstjänstens övningsområde i Bysjön. Där har han varit hela dagen på inspark till räddningsgymnasiet, tillsammans med brandmän och årskurs 2. Övernattar gör dock bara brandmännen och ettorna. Jag hoppas och tror att han har haft en trevlig dag och kväll, och i morgon är han ledig.



I morgon är det fredag, så ha en trevlig helg!

RSS 2.0