2016 går mot sitt slut

I ett år och 17 dagar har vi nu bott i vårat fina hus, och vi trivs fantastiskt bra!

 

Julafton firades för första gången i Valsan, och i år firade vi med våra barn, Mikaels föräldrar och lillasyster.

 

Det var en blåsig julafton, men vi trotsade vädret lite grann i alla fall och serverade en värmande soppa och glögg utomhus, den intogs dock inte runt elden utan i lusthuset. Därefter gick vi in till Kalle-Anka, julmat, julklappar och lekar innan vi till kvällen åter gick ut för badtunna, bastu och isvak. En trevlig jul!

 

 

Vår gran är 3,2 meter hög, så stjärnan och de översta kulorna sattes på från loftet. Lite gles mellan grenarna men fin ändå :-)

 

På juldagen och annandagen åkte vi långfärdsskridskor över sjön, ett härligt sätt att ta sig fram på! Det är häftigt med isens skiftningar i färg och form. Isen är inte jättetjock, men absolut tillräckligt tjock. På annandagen fick vi sällskap av Mikaels föräldrar och en god vän med dotter, det var riktigt trevligt att åka ett "helt sällskap" runt sjön. Det är nästan så att jag önskar att vi inte får en massa snö utan bara kyla och en perfekt is på sjön.

 

 
 
Innan jag avrundar måste jag bara nämna några ord om vår härliga semesterresa till Mexico dit vi åkte med Johan och Lotta i slutet av november och kom hem lagom till Nobelfesten och årsdagen för flytten till Valsan. Första veckan, då vi bodde i Playa del Carmen, hade vi i förväg bestämt att vi skulle ägna oss åt utflykter och se oss omkring, och det gjorde vi verkligen!
 
Vi hängde på låset vid frukosten för att hinna med bussarna som avgick rätt tidigt på morgnarna. Vi besökte Maya-lämningar i Chichén Itzá och Akumal, vi besteg Maya-pyramiden i Coba, vi simmade i en underjordisk Cenote (ett slukhål som synliggör grundvattnet), vi snorklade med jättesköldpaddor, vi gjorde världens bästa "refreschment dive" i pool innan vi åkte ut på dykresa vid världens näst största korallrev, vi åkte katamaran på karibiska havet och hyrde "skotrar" på den vackra ön Cozumel.
 
Den sista veckan bodde vi på paradisön Isla de Holbox där vi slappade, läste böcker och solade. En spontan "utekväll" i det lilla centrumet blev det också med tequila och salsa dans :-) En jättetrevlig semester med andra ord! Här kommer ett axplock av bilder:
 
 
Efter helgerna är det tänkt att vi ska ta itu med renoveringen av gäststugan invändigt, ska bli rätt skönt att få lite gjort igen, vi har legat lite på latsidan ett tag. Men först ska vi ringa in 2017. Gott Nytt År!
 
 

 

 


RSS 2.0