Honungsvatten

Tredje dagen med halsont och allmänt hängig. Har druckit massor med honungsvatten de senaste dagarna, det lindrar bättre än både Vicks och Strepsils. Trist, men jag hinner nog i alla fall bli frisk tills vi ska till fjällen över påsk.

Joel har varit till fjälls  idag. I morse strax efter sex gick bussen till Trysil fjäll i Norge där han haft en härlig dag med kompisarna Fredrik H och Gustaf A.Mikael tränade Enduro i eftermiddags och i morgon är det dags för träning igen och då ska även Joel med, duktiga killar!

Själv har jag fått lov att ta det lugnt, jag har sett lite på konståknings-VM och så har jag läst ut en bok skriven av Majgull Axelsson "Is och vatten, vatten och is". I maj ska jag och Marina åka ut till Bosön i Mälaren på författarkväll med just Majgull, så till dess vill jag ha läst några böcker till som hon skrivit. En bra författarinna, så det är bara kul att läsa hennes böcker :-)

Skypade just med Elin som kommit hem efter sin semestervecka i NY och Washington. Hon var trött efter tågresan hem, men verkade väldigt nöjd med allt hon varit med om!

Dags för honungsvatten igen... Ha en fortsatt trevlig helg!

Orange är färgen för da'n!

I dag stämplade jag ut tidigt för att följa med Mikael då han skulle iväg för att prova/köpa hoj. Så nu överger Mikael den blå Yamahafärgen och är åter stolt ägare till en orange KTM. En kort provtur har redan hunnits med och i morgon ska de iväg på en liten längre tur, ända till Sahara (fast detta Sahara ligger i Säters kommun, en inte alltför vild gissning är att området har fått namnet på grund av att det är sandig mark :-)I går lagade jag Moussaka för första gången i mitt liv. Det blev riktigt gott! Jag tog en genväg och förberedde auberginerna i ugnen (penslade med olivolja på båda sidor och sedan under grillen 5 min på vardera sida). Det blev riktigt bra och kan rekommenderas. Jag lät mig friskt inspireras av såväl tips från Tinka som olika recept på internet och kryddade med både kanel och kryddpeppar.

 

Jag skypade lite med Elin tidigare i kväll och hon var i full färd med att packa väskan inför sin resa till New York och Washington. Jag tror säkert hon får en toppenvecka med sina kompisar.

Trevlig helg!


För prick ett år sedan...

såg det ut så här i Valsan då jag och Mikael var där för att förbereda lite inför tjejernas (Elin & Ottis) födelsedagsfest.


Surströmming i mars!

Hela helgen har jag och Mikael tillbringat i Valsan. Vi åkte dit vid fyra tiden på em i fredags och vi passade på att göra lite nytta ute i det härliga vädret. Medans jag krattade undan alla grenar som blåst runt på gräsmattan fick Mikael på egen hand ner den gran som knäcktes av Dagmar och som sedan julhelgen vilat mot ett par andra granar. Jag gjorde lite vårfint i våra (inte alltför vackra, men ändamålsenliga) krukor som markerar nedfarten till vår stuga. Gick sådär, borde begripit att jorden fortfarande var frusen i dem...På lördag förmiddag kom Peder upp för att hjälpa Mikael att fälla en björk nere vid sjön och såga såväl den som granen i lagoma bitar att så smånigom ladda klyven med. Tyvärr inte lika fint väder som i fredags, men eftersom vi har infravärme kunde vi ändå dricka kaffet i lusthuset. Jag och Åsa hjälpte till att bära ved och släpa ris. Det gick med en rasande fart och vi var klara i god tid före lunch.Till lunch passade vi på att öppna den surströmmingsburk som blev över från i höstas. Mandelpotatis, tunnbröd, lök och messmör hör till då Barmés äter denna delikatess. Kallrökt lax och ägghalvor bjöd vi också på och alla lät sig väl smaka! (jag höll mig till laxen :-)På lördag eftermiddag lagade Mikael bryggan och därmed är allt som gick sönder i stormen åtgärdat. Jag åkte till Säters ishall där det var säsongsavslutning för konståkarna. Det kändes lite konstigt att inte ha någon Elin på isen, men det var ändå roligt att titta på. Efter uppvisningen pratde jag med och kramade om Elins kompisar Anna och Angelica som hälsade att de saknade sin Elin :-)Joel hade som sagt huset för sig själv i helgen och passade på att ha ett LAN-party med några kompisar. Förutom att sitta framför datorerna roade de sig med att studsa på studsmattan som Joel plockade fram för en vecka sedan:Ha det bra!


Vintergäck!

Vintergäck är en av vårens första blommor och nu är den här! Denna lilla söta bukett fick Joel av sin mormor i går då vi hade "tjocka släkten" här på födelsedagsfika.Förutom en liten bukett vårblommor fick Joel lotter av moster Jenny, flera mjuka paket med välbehövliga innehåll av moster Tinka och mormor och ett stort hårt paket av farmor & farfar med en ny skön kontorsstol att ha framför datorn.

Ytterligare ett vårtecken var att det gick alldeles utmärkt att sitta på altan och fika: Avslutar med en bild på "småkusinerna" (fast så får vi väl snart inte kalla dem längre, J & J fyller ju hela nio år om knappa två månader :-)Joel hade en härlig friluftsdag i solen i backarna vid Romme Alpin idag. Han verkade väldigt nöjd med sin nya bräda, tur det! 

Vi fortsätter att gäcka vintern och hoppas på en härlig vårvecka!

Grattis Joel!

I dag fyller Joel 17 år. Det firar vi med smörgåstårta och ett litet paket, i det låg ett par crosshandskar. Den "stora" presenten fick han redan i måndags, det var en snowboardbräda och bindningar som inköptes på rea (därför fick han det redan i måndags. Vi tyckte det var bäst att Joel själv fick välja och vi vågade inte vänta, det glesade ut snabbt på hyllan). Till det köpte Joel själv nya snowboardboats. På måndag har han friluftsdag med åkning i Romme Alpin, så då invigs utrustningen.Vi firar också att det ingrepp som gjordes i Mikaels hjärta i går gick bra. Han kom hem från Uppsala idag där han varit sedan i tisdags. Ett nytt ord har vi lärt oss på köpet och det är "ablation". Ablation betyder "en process där en yta avlägsnas" och i Mikaels fall avlägsnades ytan där dom elektriska signaler i hjärtat fanns som gjorde att han emellanåt fick en fruktansvärd hög puls. Ingreppet sker med värme genom att en elektrisk kateter förs in i hjärtat via ljumsken. 

Nu ska jag baka lite kakor till födelsedagsfikat på söndag.

Ha det bra! 


Nyklippt!

I går klippte jag håret för första gången i år. Fördelen med att som jag alltid låta det gå lite för lång tid mellan klippningarna är att det både känns och syns att man klippt sig. Passade på att tona håret i morse för att täcka de gråa stråna och få lite glans. Färgen är, i alla fall enligt kartongen, ädelkastanj :-)Mikael och Joel stod över dagens tävling i Fragg/Norberg i dag, men i morgon bär det i väg till Falun för näst sista vintercupstävlingen. Jag stannar hemma i morgon och ser på Vasaloppet istället, ska hålla tummarna för klasskompisen från Högskolan, Daniel Tynell. Han har vunnit förr och jag tror han kan göra det igen!

Trevlig helg!

Besök från Hedemora!

I tisdags lagade Mikael Jennys bil som stått hos oss sedan i söndags då fläktremmen och spännhjulet gick sönder på hennes väg hem från Mora. I dag efter jobbet plockade jag upp Jenny & Milly vid tåget, de kom till Borlänge för att hämta hem bilen idag. 

Vi stannade till på ICA i Kvarnsveden där jag köpte MumsMums och semlor till fikat och Jenny & Milly köpte choklad och sura trollstavar till Mikael som tack för hjälpen.


Ewe var såklart också med

I morgon är det fredag, jag hoppas vi får ett lika härligt vårvinterväder i helgen som vi haft i veckan!

RSS 2.0