They are back!

I dag kom snickarna tillbaks och även Kakelproffsen var till huset och gjorde sin första insats.  Fönsterfoder och fönsterbrädor har kommit på plats i flera fönster och delar av väggarna är försedda med gipsplattor. Det börjar verkligen likna ett färdigt hus även från insidan! Vi bestämde oss för de mörkare klinkersplattorna både under kaminen och i hallen och det kommer att bli jättefint. I dag lades plattorna under kaminen. 


Fotat från loftet

Om bara några veckor kan arbetet med att spackla väggar och tapetsera börjas och om två veckor levereras köket. Jag  börjar tro att slutbesiktning kan komma att äga rum betydligt tidigare än sista januari, vi får se om jag får rätt😃

I förra veckan installerades en hydropress och filter för rening av järn. Så nu har vi gott vatten, än så länge bara i en kran i garaget, men ändå.


I lördags hoppade jag i min dirndl och överraskade Mikael med en mini oktoberfest. Vi hade en trevlig lördagskväll på tu man hand ☺ Nu på lördag ska vi vara lite mer sociala och äta och dricka gott i sällskap med goda vänner på Galaxen där vi låter oss underhållas av  Wallmans som uppträder på sin turné. Det är slutsålt och blir säkert jättetrevligt. 


Avslutar med en bild tagen uppifrån vägen. 


El och isolering

Mikael har haft semester och idag var jag också ledig större delen av dagen. Vi har också haft förstärkning av Sebbe och Peder i dagarna två och i morgon kommer Joel och Peder och hjälper till på förmiddagen. 

Det mesta av eldragningen är nu klart i såväl hus som garage.
Det som återstår i huset är spotlights.  I dag fick vi placeringsförslag och offert. Vi ska nog göra beställning på det mesta och hoppas på snabb leverans, så förhoppningsvis blir det klart i nästa vecka. Förutom andra lagret isolering på garagetaket och isolering i innerväggarna i huset så är det färdigisolerat! I förmiddags kom en lastbil med lösull och garaget isolerades färdigt i dag.


Lösullen sprutas in under plasten

Isolering av garagetaket

Inplastningen av väggarna påbörjades i garaget

Det känns att hösten är här, det var ett kylslaget dopp i sjön efter kvällens bastu. 

Spillvirket brinner fint ☺


Trevlig helg! 
 

Kakel och klinker

I dag efter jobbet åkte jag och Mikael till Kakelproffsen i Falun för att välja klinker och kakel till hall, badrum och kök. Vi var ganska ense om vad vi ville ha och bestämde oss för grått golv och vita väggar i badrummet. Plattorna kommer från Svenska Kakel och heter Nordkapp. Till köket stod vi fast vid vårt tidigare beslut att sätta ett kakel som heter Metalwood. 


Vad gäller klinker till hallen så har vi bestämt oss för en platta från Svenska Kakel med mycket struktur i måtten 30 x 30 cm. Vi väljer mellan en grå och en mörk, nästan svart kulör. Den mörkare tänker vi också låta sätta under vår braskamin i vardagsrummet. För egen del lutar det åt den mörkare även i hallen.  


Så här ser täljstenskaminen ut (svart skorsten tillkommer) som vi ska ha.  Den är 160 cm hög och inte så djup vilket blir perfekt där den ska stå:


Mycket i väggarna

Efter  att innerväggarna kommit upp i början av veckan var det dags för rörmokaren och Mikael att börja dra diverse ledningar och rör i väggar och tak. Det är viktigt att vi tänker till ordentligt så att vi får strömbrytare och väggkontakter överallt där vi kan tänkas vilja ha dem. 

Badrummet

För några dagar sedan kom byggställningen bort så nu kan man bättre se hur huset ser ut och vilken fantastiskt fin utsikt vi kommer att få från matplatsen.
RSS 2.0