Blev det inte likt så säg 😃

För precis ett år sedan fick vi beslut om bygglov och nu har vi bott i,  enligt vårt tycke, Valsans finaste hus i drygt fyra månader. 

Innan bygget hade jag svårt att visualisera slutresultatet trots ritningar, men visst blev det likt! 

Ritning från entré:


Och så här ser det ut idag:
Fick lov att ta bilden lite från sidan, för rakt framifrån syns inte skorstenen så som den gör på ritningen :-)

Ritning sidan mot sjön:

Och så här ser det ut. Förutom spröjsen på fönstret som vi valde att ta bort är det likt, men det blir lite annat perspektiv pga höjdskillnad:


Undrar hur det ser ut om ytterligare ett år?

Ved värmer flera gånger om

Nu har Mikael byggt klart vedförrådet och det blev jättebra. Utvändigt ser det ut som huset och garage, men lockpanelen på vedförrådet är försedd med klossar. Det gör att det bildas en luftspalt så att veden kan torka. Invändigt har Mikael gjort två fack, ett för ny fuktig ved och ett för torr ved. Förutom läkt och plåt till taket är vedförrådet byggt av sådant som blev över vid husbygget. 

Det är inte bara oss som veden värmer flera gånger utan även Åsa & Peder,  vi är jättetacksamma att de erbjudit sig att komma och hjälpa till med klyvningen. I går tog vi ett bastubad i vår vedeldade bastu nere vid sjön.  Att doppa sig gick lättare än förväntat, men visst var det isande kallt.  Mikael den friskusen tog några simtag också. Efter doppet såg vi till att få upp värmen igen så att vi kunde njuta av fågelsång i skymningen ute på bryggan. Vi har flera änder som kommer och "matfriar" och vi försöker skämma bort dem så gott vi kan. Katterna håller sig lite på avstånd men tycker om att titta på änderna genom fönstret.


Vi njuter verkligen av att bo som vi bor!

Vårfint, kalas och bygge

Nu har äntligen de fula krukorna vid vägen fimpats för gott, men eftersom jag inte har hittat sådana jag vill ha så har vi återanvänt gamla planteringskrukor. En ringa förbättring med andra ord men de får duga så länge :-)I dag har vi gratulerat Elin som fyller 24 år. Såväl till Joels som Elins födelsedag gjorde jag smörgåstårtor och förutom det så bjöd Elin på härlig kladdkaka med grädde och frukt och mamma hade bakat en påsktårta. 


Idag har Mikael jobbat på med vedförrådet och jag har tagit bort ris och hallonrosor vid källarkullen upp mot vägen. Det tar sig :-)

För några dagar sedan kom vi äntligen till skott med att boka vår resa som vi ska göra tillsammans med Johan och Lotta till hösten.  Vi åker till Mexico i slutet av november. Först en vecka på Playa del Carmen där vi gör diverse utflykter och sedan en vecka på barfotaön Isla de Holbox,  ska bli så härligt :-)


RSS 2.0