Ny bastu!

För en vecka sedan rev vi vår gamla bastu, och nu får den värma oss en sista gång, som ved i den nya bastun. Kaminen från gamla bastun har fått flytta med till den nya. Vi har köpt en timrad bastu från Polhus med stora fina fönster ut mot sjön som Mikael byggt ihop i en rasande fart. Även om allt inte är riktigt klart (isolering, innertak och spottar ska upp och så småningom ska den målas) så är den tillräckligt färdig att basta i, och det är så härligt!


Innan vi tog oss an bastun gjorde vi klart gästrum nr 2, och det blev lika fint som det första. Sänglamporna är minst sagt speciella, de har Mikaels morfar gjort av gäddor. När vi bodde i huset i Kvarnsveden hade vi en av dem i hallen på övervåningen, och barnen kallade den för "dinosaurielampan" när de var små 😀

Mikael har också fått upp utebelysning på gäststugan, och det gjorde verkligen skillnad. Nu behöver     man inte längre en ficklampa då man hämtar ved på kvällen.

Att vi bor i skogen märktes tydligt då vi rensade hängrännorna härom dagen, de var på sina ställen fyllda med barr! 


Gästrum

I januari påbörjade vi upprustningen av våra två gästrum, och det ena är så gott som färdigt. Återstår att måla ytterdörren och fönster, men det tar vi till våren, lister och fönsterkarmar är i alla fall målat. Jag vill också köpa ett relativt stort hörnskåp och gärna ett äldre, i grått eller ljusblått från 1940-talet. Det finns några på Blocket men jag ger mig till tåls tills det dyker upp ett på lite närmare håll. 


Mikael gjorde ett fint jobb med golven som slipades och behandlades med hårdvaxolja. 

I "vävrummet" fanns redan en fondvägg med panel så där satte vi upp en grå tapet med stora blommor och möblerade i vitt. Efter att jag fotat har det också kommit upp vita spetsgardiner i fönstrena.

Lysrörsarmaturerna har ersatts med dimbara spottar. Det var lite "bök" och Mikael fick krypa på vinden för att få dem på plats, men det var det värt. Vi använder Nexas trådlösa system för belysningen och de kablar som dragits till vägguttag har gömts i listerna. Blev så snyggt så!

I det andra gästrummet, "verkstaden", tapetserar vi en fondvägg med samma blommiga tapet men i en brun färg med beiga blommor. På övriga väggar blir det en blank beige tapet. 


I det här rummet tänker vi möblera med furumöblerna från gamla stugan, och också vår dubbelsäng som har en fururam (det innebär alltså att vi snart ska köpa en ny dubbelsäng till sovrummet och då blir det en kontinentalsäng). 

Vi jobbar med rummet några timmar varje kväll den här veckan, så det blir nog klart i helgen 😀

Sedan senaste inlägget har vi också hunnit med ännu en utlandsresa, vi var till Dubai där vi firade Mikaels pappa Peder som fyllde 70. En jättetrevlig resa där vi bl.a. åkte upp i världens högsta byggnad och besökte världens största moské i Abu Dhabi.

Det börjar bli ljusare och ljusare ute, så även om det fortfarande är snö och minusgrader så känns det att vi börjar gå mot vår!


RSS 2.0