Midsommar!

I går firade vi midsommar här i Valsan. I ett antal år har jag och Mikael bjudit in goda vänner till midsommarfest och det är alltid lika trevligt! Många av ungdomarna (dom börjar bli för stora för att kallas barn:-) ville också komma med och det tycker vi är kul, allt som allt var det 22 personer här igår.

Årets femkamp, som bestod av grenarna boll i rör, snabelgång, strategispikning, blindstyre och stövelkastning, vanns stort av "ungdomslaget" som bestod av Joel, Anton, Viktor, Elina och Claudia, grattis!

Lagom till efterrätten dök Corinne upp med pojkvännen Peter och samojedhunden Nalle, så då hade vi fyra hundar på gården. Förutom Zitor 13 år var det storpudeln Elsa också hon snart 13 år, lagotton Gizmo 4 år (tror jag) och ovan nämnda Nalle 9 månader. Hundarna gick fint ihop, inga problem alls.

Efter mat och femkamp passade alla på att bada bastu eller tunna och framåt natten vankades vickning (i form av Tinkas goda nubbesallad) i lusthuset. En riktigt lyckad kväll!

Jag hade så trevligt i går att jag nästan helt glömde bort att fotografera, men några bilder blev det i alla fall:


Vi hade dukat till långbord i tältet (inget barnbord så långt ögat når, slut på dom tiderna :-)


Claudia klipper en något nervös Joel med vår kökssax och Mikaels hårklippningsapparat


Stiligt! Inte illa klippt av Claudia för att vara första gången


Gammal möter ung

Mikael har nu semester i fyra veckor, själv jobbar jag en vecka till. Ha en fortsatt trevlig helg!

Tillbakablick i bilder

Jag såg att Elin skrivit på sin blogg att det är 11 månader sedan hon åkte till USA, och det är faktiskt ganska precis ett halvår sedan vi åkte vi till USA för att hälsa på Elin. Det känns som det var jättelänge sedan vi träffade henne, men samtidigt känns det inte som så länge sedan vi i var i USA, konstigt...

Livet här hemma har lunkat på i sin gilla gång. Jag har läst på andra Au Pair bloggar att de tycker det känns som tiden stått stilla hemma i Sverige medans de varit borta och upplevt en massa nytt. Vi får se om Elin känner på samma sätt när hon kommer hem i augusti...

För den som orkar så kommer nedan en bild/månad fr.o.m. nu och tillbaks till bloggen startade i juni 2011 :-)

6:e juni 2012: Jag utanför Solveigs affär i Mora
 

25 maj 2012: Min födelsedag, jag "firar" rätt blygsamt med fil och flingor i Valsan efter jobbet


1:a april 2012: Zitor badar innan isen helt smält i sjön


8:e mars: Joel fyller 17 år


Februari: Joel vinner sin klass i endurotävling i Skog


3:e januari 2012: Mikael & Joel lagar taket som Dagmar blåste av då vi var i USA


December 2011: Tillsammans i USA!


November 2011: Vi firar mormor Christa som fyller 70 år


Oktober 2011: Dags att "göra vinter" i Valsan, bryggan ska upp


10:e september 2011: Sensommarens allra sista suck, på restaurang i Borlänge med Bonds


Augusti 2011: Kräftfiske i Barken, Arrak spanar i fönstret


Juli 2011: Gula kantareller


26:e juni 2011: Elin och Julia i Valsan


Nu håller vi tummarna för skapligt väder åtminstone på fredag, ha det bra!


Svingott!

Jag måste bara lägga upp en bild på Lottas goda och roliga födelsedagsfika. Förutom bullar och tårta så bjöd hon på de sötaste grismuffinsar (eller cup cakes som Elin skulle säga :-)Det har varit skapligt väder i Borlänge hela dagen, men lagom till Mikael & Joel skulle ut på enduroträning så började det regna. Men regnet är i alla fall bra för våra gräsfrön som har lite svårt att börja gro..

I dag fyller kusin Alec i Frankrike 18 år, hipp hipp hurra!

Ha det bra!

Avkopplande men produktiv helg

I fredags åkte vi upp till Valsan efter jobbet och var där till idag (söndag) förmiddag. Jag har hunnit med att måla om alla möbler (förrutom en soffa) i en mer behaglig blå som passar bättre in i lusthuset. Medans jag målade gjorde Mikael fint i trädgården. Vi har verkligen ett litet paradis i Valsan!


Eftersom Elin gjorde ett fint arbete med möblerna förra sommaren behövdes inte så mycket underarbete denna gång, vi slipade ner dem lite och målade över en gång.


I vanlig ordning bastu på kvällen men denna gång tog vi en kylslagen utomhusdusch istället för ett dopp i sjön. Smakade gott med grillat kött, färskpotatis och ett glas vin efter badet. Som sagt en avkopplande men produktiv helg!

Nu kom just Mikael och Joel hem efter att ha tränat enduro och lite senare i eftermiddag är vi bjudna hem till Lotta på födelsedagsfika, jag har plockat en härlig bukett liljekonvaljer till henne!Ha en bra dag!

Nationaldagen

I dag på Sveriges nationaldag, som ju numer är en röd (dvs ledig) dag, åkte vi systrar som utlovat till Mora och Zorngården med mamma. På väg upp till Mora stannade vi till på loppis i Insjön. När vi kom till Mora var det dags för lunch och den åt vi på en Indisk restaurang. Inte så stort utbud på bufféen men maten smakade gott.

Guidturen på Zorngården var intressant, ett speciellt hus och en bra guide. Familjerna Zorn och Larsson var goda vänner och det var lite kul att få en återkoppling till förra årets besök på Carl Larsson gården i Sundborn.Jag glömde kameran hemma och att fota med mobilen är rätt svårt, fick till ett par halvtaskiga bilder på oss alla som jag bjuder på. Vi försöker få till samma "fjortismin" som vi hade på förra årets bild (den hittar ni under Arkiv Augusti 2011 :-)

Efter Zorngården fick vi kaffe och tårta hemma hos Leffe och mamma hade med rabarberkaka, gott alltsammans! Hem åkte vi via Sollerön och Gesunda, trevligt att åka på den sidan Siljan som omväxling.

Mikael och Joel är i Falun och tränar Enduro i vanlig ordning, själv tar jag mig nu an tvätten som jag ska stryka framför tv:n. I morgon är det vardag igen...

Ha det bra!

Sommar?

I går hade vi en trevlig kväll med Johan & Lotta i Valsan. Bastubad, dopp i sjön (alla utom fegisen Lotta) och Canasta, vinst för damerna!

Nu har vi haft några riktigt kyliga dagar, känns inte av att vi gått in i sommarmånaden juni, utan snarare som oktober... I går jobbade jag i "Snacka om Borlänge" rummet på Kupolen och därefter tog jag ut Arrak på en långpromenad, fick låna regnkappa och fingervantar, skulle ha kompletterat även med en mössa för det regnade och blåste kallt. Försökte ta en bild på mig och Arrak, gick ju sådär :-)Cissi hade kaffet klart efter promenaden, smakade gott! I dag ska jag skjutsa Cissi till Friskis & Svettis och Joel tar Arrak till sandtaget under tiden, efter jympan hämtar Mikael Big Mac & Co från Mc Donalds som vi äter hemma hos Cissi, jag tror hon ser fram emot det :-)

Joel och Mikael deltog i tävlingen "Stenskottet" i Falun i går, en lagtävling där de slutade på en fin 6:e plats (av 18 lag). Joel hängde på täten fint och Mikael & Jonas gjorde vad de kunde för att inte tappa placeringar. Mot slutet av tävlingen fick Joel och Mikael turas om att köra för Jonas gjorde illa sig i en fot (visade sig vare ett brott i ett av fotens små ben och en spricka i ett annat, gips i fyra veckor..).


Mikael: Efter 3,5 varv fortfarande 3:a


Joel kör så fort så det blev suddigt

Nu väntar en vecka med lite ledighet sådär mitt i, 6/6 firar vi Sveriges Nationaldag och systrarna "Conrad" med mor åker till Mora för lunch och besök på Zorngården, dit årets morsdagsresa går (förra året besökte vi Carl Larsson gården i Sundborn).

Ser att Elin är online på Skype, så nu ska jag se om vi kan prata lite med henne. Ha en bra dag!

RSS 2.0