Takstolar på plats

I torsdags efter jobbet började Mikael bygga på stommen till altanen, och nu kan man verkligen ana hur det kommer att se ut när allt blir klart. 


Jag har hjälpt till en del och i går fick vi hjälp av Sebbe och Joel med att få den stora balken i framkant på plats. I dag var Peder här och hjälpte till med takstolarna. 

Förutom att bygga altan har vi också njutit av en härlig midsommarhelg. 

Midsommarafton firade vi med vännerna Johan och Lotta hemma hos dem, och i går på midsommardagen kom Elin, Sebbe, Joel och Hanna hit och Ludde var såklart också med. Vi åt grillat, både fläsk och regnbåge som Joel dragit upp (jättegod!). Elin och Sebbe sov över, så med dem blev det bastubad och kvällsdopp i sjön innan vi tittade på en film. 

Tre veckor kvar till semester så vardag i morgon igen.


Åter i byggartagen!

Sedan senaste inlägget har nya bastun målats i rött och gamla trallen bytts ut till ny i kompositmaterial. Vi är väldigt nöjda med det valet, eftersom kompositmaterialet innehåller en hel del trä känns den inte för plastig, men den stora fördelen är att den är underhållsfri.

Men nu ligger fokus på altanbygget. I går fick vi ner de sista plintarna till grunden, och i morgon levereras virke till bärlinor och golvreglar. I nästa vecka levereras altanstommen och glaspartier som vi köpt från Skånska Byggvaror. Vi (mest Mikael, men jag ska hjälpa till så gott jag kan) har mycket jobb framför oss, men när allt är klart har vi en inglasad altan/vinterträdgård på drygt 36 m2, ser så fram emot det färdiga resultatet!

Förutom altanbygget har vi en del resor att se fram emot. I nästa vecka tar vi hojarna och tältet till Västervik där vi ska på hojrock. I början av juli tar vi ett par dagar ledigt för då åker Mikael till Österrike på en Formel 1 tävling som han fick i 50-års present och jag hakar på. Sist men inte minst åker vi till Portugal, men det blir först mot slutet av vår semester.


RSS 2.0