Slut på en härlig och lång säsong!

I dag tog jag och Mikael årets sista mc-tur. Vi åkte via Lennheden, Djurås, Insjön och Rexbo till Valsan i ett något kylslaget men helt underbart höstväder. Motorcyklarna har nu ställts undan för vintern efter en säsong som varat i ett halvår. Redan i april, innan vinterns vägsand sopats upp, började vi köra hoj och idag på sista turen såg vi att pinnarna som ska utmärka vägen inför vinterns plogande av snö satts upp. Mätarställningen på min Harley Davidson visar att jag kört 350 mil sedan den inköptes i mitten av juli, så denna säsong har jag nog kört minst 600 mil och jag ser redan fram emot nästa säsong!
 
 
I Valsan passade vi på att greja lite i trädgården inför den stundande vintern. Även om det var en väldigt vacker dag känns det i luften att den första snön nog inte är alltför avlägsen, solen orkar heller inte speciellt högt upp på himlen, skuggorna är långa och vi går en mörkare årstid till mötes.
 
Mikael tog sig an att hissa upp bryggan och ställa undan trädgårdsmöbler medans jag rensade ur rabatter och krattade löv, så nu har vi "gjort vinter" i Mysvik.
 
 
I går var Mikael i Hedemora på endurotävling och jag åkte dit en sväng och kikade tillsammans med mamma och syster Tinka. Eftersom även gårdagen bjöd på ett fantastiskt höstväder så tog vi oss en kort promenad i Västerby innan vi åkte till Hedemora för att äta lunch på pizzarestaurang och kaffe och chokladkaka på Tinkas altan, en trevlig eftermiddag! Kvällen blev även den riktigt trevlig hemma hos Marika och Thomas där vi blev bjudna på god mat och gott vin. Vi somnade ovaggandes kan jag lova efter en lång och intensiv lördag, framförallt för Mikael som tävlat i 6 timmar :-) 
 
I kväll följde jag med Elin till ishallen på allmänhetens åkning. Det var längesedan jag satt på läktaren och tittade på när hon åkte, lika kul nu som då måste jag säga (även om jag inte tittade hela tiden, jag passade på att klara ett par nivåer på Candy Crush Saga. Jag har fallit till föga för grupptrycket och testar att spela detta spel som alla verkar spela. Men det är nog inte min grej, jag är ganska värdelös på det kan jag villigt erkänna :-)
 
Joel har fått känna på hur det är att äga en begagnad bil och har tillbringat lite tid med att fixa bromsarna på sin Audi, han kommer nog att bli en fena på att meka har jag en känsla av :-)
 
Nästa helg åker jag och Mikael med Åsa och Peder till Sågbäcken där Mikael ska dra el i den tillbyggnad som tagit form under hösten. Det ska bli spännande att se hur det blir med de extra rummen som blickar mot fjället.
 
 

RSS 2.0