Sommarplanering mitt i vintern!

Det har blivit riktig vinter här med snö och minusgrader, synd att det inte var så i julas då vi hade "fransmännen" här på besök. Så här i januari och februari vill jag nog att det ska vara just "riktig vinter" men sedan får gärna våren komma igång för min del. Elin och Sebbe är och hälsar på Åsa och Peder i stugan i Sågbäcken den här helgen och där har det varit riktigt kallt i veckan. Vädret var tyvärr inte det bästa i dag heller, men de hade i alla fall varit ut på en skotertur, antar att de myser framför den nya fina täljstenskaminen i utbyggnaden i kväll :-)
 
Så här vintervackert var det på väg hem från jobbet för några dagar sedan.
 
 
I går var vi bjudna hem till Johan & Lotta på en bit mat. Det bjöds på goda, matiga pajer och en kladdkaka med kolasmak till efterrätt, riktigt gott alltsammans! Efter maten spelade vi ett kul men lite stressande tärningsspel som heter Hot Dice och det vann Lotta två gånger om. Därefter tog vi oss an en riktig gammal klassiker - Trivial Pursuit - första utgåvan från 1984, så även om man svarade på en "grön" eller "rosa" fråga så kändes den som "gul" :-) såväl Jugoslavien som Västtyskland var med bland svaren. Mikael gick segrande ur den fighten men vi var honom hack i häl.
 
 
I dag har jag städat hela huset medans Mikael städade nere i källaren. Joel anslöt under eftermiddagen och hjälpte till med såväl städning som reparation av Mikaels hoj där lagren i länkaget visade sig vara slut :-( Så i morgon på tävlingen i Fragg (Norberg) får dom klara sig med Joels motorcykel. Mikael ska tävla i klassen kort motion och hinner gå i mål innan det är dags för Joel att starta i juniorklassen. Joel har avkrävt ett löfte från Mikael att inte köra sönder något så det får vi hoppas att han håller.
 
 
Det var skönt att vila fötterna lite efter allt städande och julklappssockorna från lilla mor värmer så skönt :-)
 
 
Planeringen av sommarens mc-tur har kommit igång och det känns som det kommer att bli en toppenresa! Den 18:e juni lastar vi hojarna i Mikaels buss och åker till Trelleborg där vi tar färjan över till Rostock, sedan far vi genom Tyskland via Berlin till min kusin som bor utanför München. Där stannar vi ett par nätter och åker sedan på våra motrocyklar genom Österrike och  norra Italien (Gardasjön) till Mikaels syster i Frankrike. Även där planerar vi att stanna några nätter innan vi åker tillbaks till kusin Karoline, troligtvis via Schweiz och Schwartzwaldskogen. Vi har hittat bra mc-kartor på nätet som vi skrivit ut. Det slog mig just att vi missat att informera Mikaels syster Petra om våra planer, så jag kanske ska slå henne en pling innan hon läser om det här på bloggen:-)
 
 
Förra helgen lagade vi pizza på den pizzasten som Mikael vann på julaftonens tärningsspel. Det funkar riktigt bra, det går fort och bottnarna blir krispiga och goda.
 
Nu ska vi se sista avsnittet av Det största äventyret och smaska lite lösgodis och favvodrycken Cola Zero :-) Ha det gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helg igen!

Helgerna har mer eller mindre avlöst varandra och det är dags för ännu en långhelg. I går och idag jobbade jag, men på måndag är det (i alla fall i Sverige) ytterligare en röd dag. Efter det får vi vänta till slutet av mars på nästa röda vardag, då i samband med påsken.
 
Nyår firade jag och Mikael i Valsan med Elin, Sebbe, Åsa, Peder, Cissi, Robin, Petra och Sergio. Alec och Alessia reste tllbaks till Genève i mellandagarna och Joel hade nyårsfest med kompisar hemma på Råbocksgatan. Eftersom vår lägenhet inte är den allra största passade vi på att "dansa ut" granen tidigt för att göra plats för långbord, det var 16 ungdomar som åt trerätters middag och firade in nyåret hemma hos oss i Borlänge.
 
I Valsan var vi 10 personer som fick plats runt vårt stora matbord, och även där njöt vi av en trerätters middag med fransk löksoppa till förrätt, helstekt oxfilé med potatiskaka till varmrätt och chokladfondant med apelsiner, jordgubbar och glass till efterrätt. Smakade jättegott alltsammans! Förutom middag blev det lite lekar och bad i tunna och bastu. Vi hade lovat Joel att dyka upp först efter Ivanhoe på nyårsdagen och till dess hade han städat undan så fint.
 
 
 
I kväll går hela familjen till Liljan för att lyssna på Noice som ska spela där. Mikael har några av deras plattor och både Elin & Joel har lyssnat på Noice ibland då de växte upp, så vi tyckte det vore en kul grej att göra tillsammans. Det ska bli intressant att se och höra hur de låter nuförtiden. Hälften av bandmedlemmarna har ju också bytts ut eftersom ett par av dem inte längre finns i livet...
 
 
Avslutar med en bild på det fina pepparkakshus som Elin & Sebbe byggt och som har prytt vårt matsalsbord så vackert, men nu blir det nog inga fler julbilder förrän i december :-)
 

Jag önskar er en trevlig helg och ett härligt år 2014!
 

RSS 2.0