Kina

I går åkte Åsa & Peder till Beijing i Kina. Där ska dom vara i en vecka och Cissi håller ställningarna på hemmaplan. Joel ska ut och gå med Arrak så att han får sig en långpromenad och får leka av sig dagligen.

Mikael kom med goda prutningstips i tisdags då vi var förbi för att önska trevlig resa och gratta Åsa i efterskott på morsdag, hon fick ett litet paket med "damtidningar" och nötter & godis att roa sig med på resan.

Här kommer ett par bilder från min jobbresa till Kina påsken 2010: 


Vid jättedammen i sydvästra Kina där flera miljoner tvingades flytta och hundratals byar dränktes under vatten.


Matstånd i Hutongerna kring Himmelska fridens Torg i Beijing


Vy från promenad på muren "den glömda delen"

Avlsutar detta inlägg med ett stort grattis till Petra som fyller år idag, hipp hipp hurra!

Ha det bra, i morgon är det juni!

Sommar!

Den här veckan har sommaren verkligen kommit på allvar! Helt fantastiska dagar har vi haft, men tyvärr verkar det vara slut på högsommarvärmen för denna gång, så vi passar på att njuta av värmen i Valsan även idag (fast just nu är vi alla hemma i Kvarnsveden. Jag har lasagne i ugnen och Mikael & Joel grejar med hojarna i garaget).

Zitor har blivit av med en del av sin tjocka päls, kanske vi hinner "frisera" färdigt honom i kväll.I går hann vi med en hel del, bla inköp av diverse växter som vi planterat i Valsan samt en rätt lång övningskörningstur på mc. Vi åkte till Sunnansjö via Djurås, Mockfjärd, Björbo och Nyhammar och hem via Rämshyttan och Idkerberget. I Sunnansjö tog vi en välbehövlig paus hemma hos Anders (& Tinka) där vi bjöds på "gofika". På kvällen grillade vi och zappade mellan kanalerna (Eurovisoin bla). Joel grillade han också, med kompisar i sommarstuga vid sjön Lilla Gimmen.

Snart bär det av till Valsan igen där jag ska göra en paj att bjuda mamma och Jakob & Julia på som kommer upp i eftermiddag. Mikael ska till crossbanan och träna. Joels hoj är inte fit for fight så han tar en inlines tur till Valsan istället.

I torsdags var förresten Joel med på en stor katastrofövning i Smedjebackens kommun. GävleDala var där och gjorde ett reportage som visades på regionalnyheterna i fredags. För er som ev missade det kommer här en länk

http://svt.se/nyheter/regionalt/gavledala/krisovning-med-elever

Alla elever gick bra in i sina roller, Joel, som skymtar i bild, skulle bla spela chockad och lyckas fint med det :-)Ha det bra!

Av- och utveckling

Den här helgen har vi varit hemma i Kvarnsveden och grejat i trädgården i några dagar. Vi har avvecklat ett par rabatter som sett riktigt illa ut i ett par år, jag har inte haft ork och lust att hålla dem fina så nu blir det gräsmatta istället. Vi bestämde att behålla rabatterna kring altanen och de har vi lyckats få riktigt fina. Mikael har gjort nya kanter och så har vi höjt upp dem lite och lagt på prima rabattjord från Fågelmyra, där kompost från det utsorterade matavfallet ingår.


Avveckling av rabatt, hoppas Zitor låter bli att gräva en ny grop...I går hann vi också med en övningstur på mc, vi åkte till Falun och fick en fika hemma hos Minna och Sven i Slätta, det går bättre och bättre tycker jag.

Joel och Mikael var till Amsberg och körde på crossbanan i dag, nästa gång de ska dit ska jag åka och titta på dem.

Inget inplanerat denna vecka, men det ska bli fint väder så det blir nog någon övernattning i Valsan.

Ha det bra!

Mikael 45 & middag på Vasamuséet!

I tisdags fyllde Mikael 45 och Joel, med lite hjälp av Mikael, lagade som lovat en god pizza med tonfisk till kvällen.

Själv var jag som sagt i Stockholm på Vattenstämma (branschorganisationen Svenskt Vattens årsmöte, tillika 150 års jubileum för Stockholms kranvatten!). Intressanta föreläsningar och en god middag som intogs i en fantastisk miljö på Vasamuséet. Inför middagen var det mingel på övre planet där man kunde studera skeppet på nära håll och borden stod dukade på entréplan alldeles intill skeppet. 600 personer var anmälda till evenemanget, så det tog sin lilla tid... Eftersom jag varit uppe sedan 04.30 på tisdagen bestämde jag mig för att hoppa över One Hell of a Band och dansen efter middagen och åkte tillbaks till hotellet direkt efter kaffet, då var klockan 23.20...

 
Temperaturen inne på Vasamuséet håller stadiga 18 grader, så min härliga poncho som jag köpte i USA satt inte i vägen.

I dag ska ví försöka hinna greja lite i trädgården. Jag ska också göra en rabarber och jordgubbspaj till eftermiddagen då Åsa & Peder kommer förbi på en fika.

I morgon jobbar jag och Mikael. Joel är ledig från skolan och ska ägna sig åt att plocka isär motorn på mopeden som skurit ihop.

Ha det gott!


MC tur till Mockfjärd

Idag blev det årets andra övningskörningstur på motorcykeln. Vi åkte via Arvslindan till Mockfjärd och hem igen via Djurås. Jag tycker det är riktigt kul och Mikael tycker jag är duktig :-) En sådan här väst ska jag beställa så jag syns bättre i trafiken:På tisdag-onsdag ska jag åter på ett årsmöte, denna gång till Stockholm på Svenskt Vattens årsmöte, tillika 50-års jubileum. Middagen med underhållning och dans på tisdag kväll ser jag fram emot, den intas på Djurgården i Vasamuséet.

På tisdag fyller också Mikael år, men då är jag som sagt inte hemma. Jag ska köpa hem ett pizzakit till dess, för Joel har lovat att fixa födelsedagsmiddagen :-)


Vad är en bok utan en pralin? Vad är en pralin utan en bok?

I fredags tog jag ut en semesterdag och hämtade upp Marina för avfärd mot Biskops-Arnö. Lunchpaus tog vi i ett regnigt Enköping där vi lät oss väl smaka av Thaibuffé. Väl framme på Nordens folkhögskola på Biskops Arnö togs vi emot av Maria N. Vi fick en rundtur på skolan, checkade in på våra rum och tog en promenad mellan skurarna på eftermiddagen.Cirkus 550 år gammal är denna ståtliga ek, sniglarna trivdes väldigt bra intill den:Middag serverades i skolans matsal kl 18.00 och därefter var vi och lyssnade på författarinnan Maj-Gull Axelsson som på ett fängslande sätt berättade om sitt författarskap. Det blir en vända till biblioteket på måndag för att låna boken om den tragiska men sanna berättelsen om Rosario.

Efter en trevlig stund i Biskopsköket med trubadur, brasa och ett glas vin avslutades kvällen hemma hos Maria där vi pratade om allt möjligt fram till midnatt. Jag vet inte hur många år sedan det är vi sågs, men det är ett antal för många...

Maria och Jan gjorde oss sällskap vid frukosten på skolan och därefter var det dags för mig och Marina att delta i pralinkurs. Inte helt enkelt kan jag upplysa er om, men väldigt kul! Tempereringen av chokladen är ett viktigt moment som alla deltagare lyckades bra med, så det blev en härlig samling praliner som delades upp:

Innan hemfärd till Dalarna bjöds vi på en härlig lunch hemma hos Maria & Jan, tusen tack för er gästfrihet!

Författare och praliner är inte riktigt Mikaels melodi, så han var nöjd med en lugn fredagskväll hemma (Joel var på LAN hos Fredrik H) och enduroträning lördag förmiddag. Så snart cykelloppet på tv:n är slut ska vi åka upp till Valsan för en lugn kväll med bastu och ostfondue. Joel får pengar till en pizza och får rå om huset på egen hand i kväll, inget han gråter över direkt :-)

Ha det gott!


6-timmars i Enköping

I morse hämtades Joel, Mikael och "hästkrafttransporten" kl 06.30 av Jonas för avfärd till Enköping. Där har de varit hela dagen och tävlat i 6-timmars Endurotävling mot 140 andra stafettlag. Joel hade startsträckan och då ingick 150 meters löpning fram till hojen:

Varven, ca 16 km långa, tog 35-40 minuter att köra. En hedersvärd 63:e plats och 1:a av de fyra DOE lagen som var med blev resultatet (mycket tack vare Joel som var snabbast i DOE:s lag 2). Inte alls illa, stort grattis!

I morgon börjar en ny vecka. För min del innebär det årsmöte på Fagerudd tisdag-onsdag och semester på fredag då jag och Marina äntligen åker till Biskops-Arnö för att bland annat träffa Maria N, det ser vi fram emot!


Snö...

I morse snöade det rätt rejält då jag vaknade. Det kommer såklart att försvinna under dagen, men än är det vitt på backen. Känns lite som våren/försommaren kommit av sig, men förhoppningsvis återvänder värmen snart.I går eftermiddag var det betydligt behagligare väder då jag var till Hedemora för att fira Jakob & Julia som fyllde nio år! Det bjöds på gott födelsedagsfika och kaffe. Lärde mig också en rolig historia som stod på Jakobs födelsedagskort som Elin skickat från USA: "Q: How do you tell the difference between a walrus and an orange? A: Put your arms around it and squeeze it. If you don't get orange juice, it's a walrus!" 
En cross fick J & J av sina snälla föräldrar i födelsedagspresent!

Lille Theo (som också han börjar bli stor) var också på kalas, här i knät på mamma Tina:Nu är det helg igen, denna korta jobbvecka har gått med en rasande fart, men jag ska faktiskt jobba några timmar i morgon med då jag bemannar rummet "Snacka om Borlänge" på Kupolen mellan 11-15.  Trevlig helg!

Sköna maj välkommen till vår bygd igen!

I måndags firade vi Valborgsmässoafton i Valsan tillsammans med goda vänner. En jättetrevlig kväll som inleddes med grillpremiär för vår del. Det fungerade alldeles utmärkt att sitta i lusthuset, trots att vädret inte var lika fint som dagen innan. Infravärme, belysning och ett tätt golv har verkligen gjort underverk.

Efter maten lekte vi en liten musiklek som Joel och Simon gick segrande ur och därefter var det dags för bad. Så gott som alla doppade sig även i sjön, kunde behövas eftersom termometern i bastun visade en bra bit över hundra grader... I badtunnan var det mer behagligt varmt och jag höll mig till den.En rejäl brasa hör Valborg till! När det brunnit ner lite (och innan Mikael laddade med mer ved) passade några av oss på att grilla marshmallows, sött och gott!

Simon agerade chaufför under kvällen, så vi fick inga nattgäster denna gång. Eftersom vädret blev riktigt fint igen den 1:a maj så blev jag och Mikael kvar i Valsan ytterligare en natt. I går tog vi det bara lugnt efter att ha städat ihop. Jag passade på att läsa ut ytterligare en bok av MajGull Axelson, så nu känner jag mig väl förberedd inför nästa helg då jag och Marina åker till Biskops Arnö.


Vid lunchtid hade det ännu inte slocknat helt i grytan...

Kvällarna börjar bli ljusa och man kan riktigt se hur blommor och blad slår ut. I Valsan har vi sett ett and- och ett gåspar simma runt, och snart bygger nog svalorna bo under bryggan igen.


Maj är verkligen en skön månad!

RSS 2.0