God Fortsättning!

Så var julafton till ända men för många av oss återstår flera dagars härlig och välbehövd ledighet.

Vi firade julafton hemma hos Mikaels föräldrar. Efter Kalle-Anka lät vi oss väl smaka av all den goda maten som dukades fram och därefter var det dags för julklappsutdelning. Jag fick ett par jättefina mc-stövlar av Mikael och jag och Mikael fick lite "skrämselhicka" av en julklapp från våra barn:


Det var ett skämt som tur var! Visst är valpen söt men det är tyvärr inte så bara att skaffa hund... Jag tror bestämt dom ville känna oss lite på pulsen :-)I dag var vi till Valsan en sväng på eftermiddagen så att Alecs flickvän Alessia skulle få se vårt fina paradis (fast det krävdes nog lite fantasi att se skönheten i det regnruskväder vi haft i dag...). Åsa, Peder, Petra och Sergio var också med och sedan anslöt Elin och Sebbe som ska ha fest i Valsan med kompisar från gymnasiet på fredag. Jag hoppas på bättre väder både då och på nyårsafton då vi firar in det nya året där.

I väntan på tomten:-)

I natt är jag chaufför och ska hämta Joel, Alec och Alessia på Bolanche. Hoppas de har kul. Till dess slappar vi (jag och Mikael) i soffan. Elin och Sebbe är i Ornäs, och jag gissar att de sover. De börjar jobba kl 6 i morgon bitti och hör till skaran som inte har så mycket ledighet över jul...

Avslutar med en bild på Oliver som är son till Tina (Elin och Joels kusin) och Dick och Theos lillebror. En riktig liten sötnos!


God fortsättning önskar jag alla!


Tillfällen istället för måsten!

December har knappt hunnit börja men ändå känns det som året redan är slut... Jag vet inte om det är för att jag blivit äldre (än tänker jag inte säga att jag blivit gammal :-), men jag tycker verkligen att tiden rusar fram. Jag kan minnas känslan från när man var liten och fick en adventskalende att öppna: Luckorna var sååå många och det kändes som en evighet tills det blev julafton.
 
Inför första adevent plockades diverse småtomtar fram som Elin ställde ovanpå vitrinskåpet, det blev riktigt mysigt tycker jag!
 

Att tiden rusar känner jag som sagt, men det jag däremot inte känner är stress utan jag ser bara fram emot att få vara ledig ett tag, umgås med släkt och vänner, äta god mat och kanske få öppna någon julklapp. Julstressa är ganska onödigt har jag insett, jul blir det ju i vilket fall som helst... Visst har jag precis som de allra flesta några "måsten" inför jul, men det är egentligen bara sådant som jag ser fram emot att göra och känns därför istället för som "måsten" som "tillfällen". Tillfällen att få baka en drös med goda kakor och lite julgodis samt tillfällen att planera och köpa julklappar som förhoppningvis kommer att göra någon glad. Eftersom jag dessutom bara tänker baka de tyska julkakor som vi gillar allra mest (hasselnöts- och kokosmakroner, studentmössor och spitzbuben) och nykomlingen pepparkaksbiscotti (som får ersätta den tyska kakan zimtstern/kanelstjärnan) så finns det tillräckligt gott om tid för det även om tiden som sagt rusar på.
 
Det är några år sedan vi firade jul "som vanligt", förra året var vi i alperna över jul och året dessförinnan firade vi jul och nyår i USA hos Elin som jobbade som Au-Pair i Chicago. Riktigt trevliga jular det med, men det blir skönt att få en jul hemma igen. Vi har haft några kalla dygn och fått en del snö och det tycker jag om. Är det vinter så är det. I går morse var jag på stan för att klippa mig och jag kunde inte låta bli att knäppa denna bild på parkeringen som får illustrera såväl kylan som mörkret :-)
 

I helgen som var fick Joel och Mikael äntligen Yamahan såld, nu ska vi "bara" sälja saaben och hästsläpet också:-)
 
 
I lördags uppvakade vi Åsa som fyllde år och i vanlig ordning fick hon en granrisbock. Det är lite pyssel att få till den, men den blev helt okej om jag får säga det själv. Efter tårta och kaffe hjälpte Mikael Peder att få upp den nyinköpta bordslampan, vilket inte är "så bara" med tanke på takhöjden. 
 
 
Åsa & Peder åkte till fjälls igår och nu på fredag åker jag och Mikael och gör dem sällskap i Sågbäcken där Mikael ska fixa lite småsaker som återstår vad gäller elen. Ska bli kul att se hur fint det blivit!
 

 
 

Första advent

I går hade vi en jättetrevlig kväll i Valsan med goda vänner. Vi drack glögg i lusthuset, flyttade därefter in i stugan där vi åt god mat och lekte lite lekar och efter kaffe och pepparkakscheesecake badade vi bastu och tunna.I dag har vi haft en riktig slappardag, plockat ihop lite i Valsan och sett en film. Väl hemma har jag plockat fram ljusstakar och julgardinerna i köket och första ljuset i staken är tänt.
RSS 2.0