Tillfällen istället för måsten!

December har knappt hunnit börja men ändå känns det som året redan är slut... Jag vet inte om det är för att jag blivit äldre (än tänker jag inte säga att jag blivit gammal :-), men jag tycker verkligen att tiden rusar fram. Jag kan minnas känslan från när man var liten och fick en adventskalende att öppna: Luckorna var sååå många och det kändes som en evighet tills det blev julafton.
 
Inför första adevent plockades diverse småtomtar fram som Elin ställde ovanpå vitrinskåpet, det blev riktigt mysigt tycker jag!
 

Att tiden rusar känner jag som sagt, men det jag däremot inte känner är stress utan jag ser bara fram emot att få vara ledig ett tag, umgås med släkt och vänner, äta god mat och kanske få öppna någon julklapp. Julstressa är ganska onödigt har jag insett, jul blir det ju i vilket fall som helst... Visst har jag precis som de allra flesta några "måsten" inför jul, men det är egentligen bara sådant som jag ser fram emot att göra och känns därför istället för som "måsten" som "tillfällen". Tillfällen att få baka en drös med goda kakor och lite julgodis samt tillfällen att planera och köpa julklappar som förhoppningvis kommer att göra någon glad. Eftersom jag dessutom bara tänker baka de tyska julkakor som vi gillar allra mest (hasselnöts- och kokosmakroner, studentmössor och spitzbuben) och nykomlingen pepparkaksbiscotti (som får ersätta den tyska kakan zimtstern/kanelstjärnan) så finns det tillräckligt gott om tid för det även om tiden som sagt rusar på.
 
Det är några år sedan vi firade jul "som vanligt", förra året var vi i alperna över jul och året dessförinnan firade vi jul och nyår i USA hos Elin som jobbade som Au-Pair i Chicago. Riktigt trevliga jular det med, men det blir skönt att få en jul hemma igen. Vi har haft några kalla dygn och fått en del snö och det tycker jag om. Är det vinter så är det. I går morse var jag på stan för att klippa mig och jag kunde inte låta bli att knäppa denna bild på parkeringen som får illustrera såväl kylan som mörkret :-)
 

I helgen som var fick Joel och Mikael äntligen Yamahan såld, nu ska vi "bara" sälja saaben och hästsläpet också:-)
 
 
I lördags uppvakade vi Åsa som fyllde år och i vanlig ordning fick hon en granrisbock. Det är lite pyssel att få till den, men den blev helt okej om jag får säga det själv. Efter tårta och kaffe hjälpte Mikael Peder att få upp den nyinköpta bordslampan, vilket inte är "så bara" med tanke på takhöjden. 
 
 
Åsa & Peder åkte till fjälls igår och nu på fredag åker jag och Mikael och gör dem sällskap i Sågbäcken där Mikael ska fixa lite småsaker som återstår vad gäller elen. Ska bli kul att se hur fint det blivit!
 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0