I alperna över jul!

Om en stund far vi iväg till alperna där vi ska vara i en vecka. Förutom skid- och brädåkning kommer vi att bada, Ovronnaz är känt för sina varma utomhusbassänger. Det här blir troligtvis sista inlägget för i år, så jag önskar er redan nu såväl en God Jul & Ett Gott Nytt År!

Avslutar med ett par bilder från gårdagens middag och en liten julbild på familjen :-)


Sankta Lucia!

Bjuder på ett par bilder från de luciatåg jag sett. Det första är från igår då det var lucia, tärnor och stjärngossar från Klacken som lussade i samband med företagets julbord på domnarvsgården. Den andra bilden är från i förmiddags då Personalklubben från Borlänge Energi i vanlig ordning besökte anläggnngarna för att framföra specialskrivna melodier. Båda luciatågen gjorde mig glad, men av olika anledningar :-)
 
 
 
I kväll kikar jag nog i vanlig ordning på luciafirandet på SVT medans jag slår in några julklappar. Ha det gott!

Hej mitt vinterland!

Nu har det verkligen blivit riktig vinter! I går efter att Mikael och Joel tränat enduro åkte jag och Mikael till Valsan för att titta till stugan och för att röja lite snö inför helgen då Elin ska dit med kompisar för att bada tunna och bastu. Det var ganska utkylt i stugan, men med lite el-element och framförallt brasans hjälp blev det riktigt varmt och skönt efter en stund.
 
 
 
 
 
 
Temperaturen ute sjönk ytterligare ett par grader, men som ni ser var det varmt och skönt inomhus i alla fall :-)
 
 
I Mysvik har vi lite jul-pynt efter Mats & Greta som vi tar fram så att det blir lite julstämning även där. När Elin & Joel var små brukade de räkna tomtar hemma hos dem i lägenheten på Allfarvägen. Jag tror att de brukade komma upp kring hundra, men då räknade de också alla tomtar, inklusive de på julbonader och dukar :-)
 
Om två veckor har vi installerat oss i stugan i Ovronnaz i de Schweiziska alperna där vi ska fira jul med Mikaels familj. Pratade med Petra för en stund sedan för att stämma av inköpslistan, hon har köpt såväl prinskorv som köttbullar på IKEA i Genève, så det kunde jag stryka från min lista. Vi satsar på att få till ett riktigt svensk julbord med såväl julmust som dopp i grytan. Passar perfekt att Åsa & Peder valt att bila ner, då kan vi skicka med en del packning med dem.
 
I morgon åker jag till Sigtuna för en tvådagars kurs i Uppströmsarbete och även förra veckan var jag borta två dagar, veckorna bara rinner iväg! Nu ska jag sätta på lite kaffe, tända två ljus i staken och göra Mikael sällskap en stund framför Vinterstudion.
 
Ha en bra vecka!
 
 

RSS 2.0