Adventstid

I morgon är det första advent, så i dag har vi hissat upp lite ljusslingor i flaggstången, det lyser upp fint i mörkret. Och det blir verkligen mörkt här på kvällarna! När det är stjärnklart ser man betydligt fler stjärnor än inne i stan. 

Den här veckan har arbetet med kakling i badrummet påbörjats. Det blir jättefint men tar lite längre tid än vad som sagts, så på måndag måste vi ringa till både till vvs-killen och snickaren och revidera tidplanen något. Från början var det sagt att allt skulle vara klart på måndag men kök och hall har inte påbörjats än. Men det är ingen jättefara utan slutsamråd ska kunna hållas som planerat.  

Idag hissade Mikael upp bryggan, det var " i grevens tid" eftersom isen börjat lägga sig.

Igår flyttade Joel och Hanna in i sin lägenhet så nu är det bara jag och Mikael kvar i lägenheten. 

Varde ljus!

Och det vart ljus ☺ 

Nu är samtliga spottar monterade förutom fönsterspottar i badrummet, den får vänta tills kaklingen är gjord. Allt som allt är det 35 takspottar och 15 små fönsterspottar, dessutom sitter det 12 spottar i köksskåpen. 

Det blev jättebra och vi är nöjda med vårt något sena beslut att ta hjälp med att ta fram en belysningsplan. 
Mikael tar en välförtjänt paus

I snedfönstren sitter spottarna i fönsterbrädan

Sovrummet

I hallen har vi monterat en garderob
Blir ännu finare med klinkers på golvet

I morgon kommer Verisure för att installera larmet i garage och hus. Det blir skönt att få det på plats.

Avslutar med en bättre bild än tidigare på garaget som visar hur ljust och fint det är där. Återstår att sätta upp ett par armaturer till där porten går upp vid taket. 


Garagetak och ytterbelysning

I går började Mikael med att måla garagetaket och idag blev det färdigmålat. Det blir ett ljust och fint garage (på fotot är det dock varken färdigmålat eller färdigmonterat, men det var det enda jag knäppte :-) Idag åkte vi och köpte lysrörsarmaturer till garaget och hann få upp några stycken.  Vi köpte också ytterbelysning som vi ska försöka få upp i morgon. 


Snickarna har gjort klart det mesta inne i huset, så nu är det så gott som färdigt. Helt fantastiskt!  

Innerdörrar och golvlister på plats. Lofttrappen och räcket blev jättefint! 

Golvsocklar med spegelglas i köket. Blir mer effektfullt när pappen på golvet tas bort. På spislådan ska sockeln bytas till spegelglas. Vi är jättenöjda med Handtagen vi valde och ser fram emot att få fullstor kyl och frys. 

På loftet ovanför köket ska vi ha en soffa och tv. Vi har satt in köksluckor från IKEA på tre ställen i "kattsmygarna" på loftet. 

På långsidan loftet ska vi ha ett par gästsängar.

Vi hoppas på slutsamråd och besiktning i slutet av vecka 50, hoppas det klaffar.

I går fick Joel och Hanna besked om att de får hyra lägenheten i Kvarnsveden från och med 1 december,  så han flyttar före oss :-)Snickarna är tillbaka!

I dag kom snickarna tillbaks för att fortsätta sitt arbete och det har hänt en hel del. Golvet är lagt på loftet och i sovrummet samt i del av vardagsrummet.  I sovrummet har också foder runt fönstren kommit upp. 

Så här såg det ut i går kväll efter att vi städat undan pappen som målaren lagt ut.

Sovrummet

Vardagsrumsgolvet skyddas av en kraftig papp

Snickarna hade även hunnit med att sätta in panelen i bastun,  så Mikael passade genast på att montera in de små spottarna i taket. Det var lite trixigt att få fram kablarna genom de små hålen, men med en krok av ståltråd gick det bra. Innan stickkontaken klipptes bort och matningskablarna löddes på plats så testade vi belysningen och det blev jättefint! De gav ett behagligt ljus både i färg och styrka. Panelen är ljus, fin och väldigt len.

I dag har vi pratat med vår kontrollansvarige för bygget och stämt av lämpliga datum för slutsamråd och besiktning. Det känns nästan overkligt att vi, om allt fortsätter att flyta på, har ett inflyttningsklart hus om ca en månad.

I morgon håller vi tummarna för Joel och Hanna som då får besked om de får hyra den lägenheten de var och tittade på igår.

Strömbrytare och garderober

I går passade jag på att putsa fönster innan målarens ställning plockas ner. Det blev riktigt fint,  flugorna har hunnit lorta ner ordentligt så det var verkligen behövligt. 
 
Mikael jobbade på med att montera vägguttag och strömbrytare. Det finns gott om dem, snickarna påpekade att det var betydligt fler än i många hus, men hellre något för mycket än för få. De är lite annorlunda i designen mot vad vi haft tidigare och vi gillar dem skarpt! 
 
Vi valde att plocka bort de garderober som ingick i Fiskarhedenvillans offert och ordna med det på egen hand. I går var vi till IKEA och handlade och idag satte vi (egentligen Mikael, men lite nytta som handräckare gjorde jag i alla fall) in garderoberna i sovrummet. Lite ovanligt att göra det innan golvet är på plats, men så fick det bli eftersom vi ville ha dem under taklisten. Vi har stämt av det med snickaren och det var ok, de kommer nog att sätta en liten list så det blir fint vid golvet.
 
Vi är jättenöjda med resultatet! Handtagen var inte monterade då jag tog bilden, vi kommer att sätta dit ganska små silverfärgade handtag. Det är tre 75 cm stommar där det förutom den vanliga dörren även sitter en 25 cm spegeldörr på varje skåp. Längst till höger sitter en 50 cm stomme som vi ska ha som linneskåp. Vi trixade genom att sätta en sida från ytterligare en 50 stomme som vi köpte, mot vardera vägg och det ser i det närmaste skräddarsytt ut ☺
Efter garderobsbygget bar det av till Råbocksgatan för att duka fram farsdagsfika, men det fick bli "köpebröd" denna gång. 

Vinterflytt!

I förrgår skrev vi avtal om försäljning av lägenheten, vi har inte haft den ute på annons utan det blev en direktförsäljning. Det känns skönt att vi slipper "karusellen" med fotografering och visning. Vi kommer alltså, som ni säkert förstått, att flytta till vårt nybyggda hus i Valsan och flytten kommer att äga rum i mörkaste vintertid. Vi ser fram emot flytten med spänning! Vi håller också tummarna att Joel och Hanna får tag på en lägenhet eftersom han inte alls är lika sugen som vi på att bo i Valsan.

I huset har hall och sovrum tapetserats och vi har fått upp de flesta fönsterspottar och de i badrummet.  
Tyvärr kan inte Kakelproffsen komma förrän vecka 48, men snickarna kommer hit dessförinnan för att göra klart det mesta. Rörmokaren kommer troligtvis v 49 och därefter är det nog inte så mycket kvar att göra på huset. Vi ska själva sätta in garderober i sovrum och hall och har nu  bestämt oss vad vi vill ha. I sovrummet blir det en mörk garderob med spegelpartier och gångjärnsdörrar och i hallen en vit med skjutdörrar. Blir ett besök på IKEA inom kort.

I förra veckan levererades en mängd paket innehållandes trappen och i veckan avropades vitvaror och värmepump. Det enda som återstår efter det är toaletten och så kom vi på att vi inte bestämt vilken dusch vi ska ha, men det blir nog ett rätt så lätt beslut att fatta.


RSS 2.0