Vinterflytt!

I förrgår skrev vi avtal om försäljning av lägenheten, vi har inte haft den ute på annons utan det blev en direktförsäljning. Det känns skönt att vi slipper "karusellen" med fotografering och visning. Vi kommer alltså, som ni säkert förstått, att flytta till vårt nybyggda hus i Valsan och flytten kommer att äga rum i mörkaste vintertid. Vi ser fram emot flytten med spänning! Vi håller också tummarna att Joel och Hanna får tag på en lägenhet eftersom han inte alls är lika sugen som vi på att bo i Valsan.

I huset har hall och sovrum tapetserats och vi har fått upp de flesta fönsterspottar och de i badrummet.  
Tyvärr kan inte Kakelproffsen komma förrän vecka 48, men snickarna kommer hit dessförinnan för att göra klart det mesta. Rörmokaren kommer troligtvis v 49 och därefter är det nog inte så mycket kvar att göra på huset. Vi ska själva sätta in garderober i sovrum och hall och har nu  bestämt oss vad vi vill ha. I sovrummet blir det en mörk garderob med spegelpartier och gångjärnsdörrar och i hallen en vit med skjutdörrar. Blir ett besök på IKEA inom kort.

I förra veckan levererades en mängd paket innehållandes trappen och i veckan avropades vitvaror och värmepump. Det enda som återstår efter det är toaletten och så kom vi på att vi inte bestämt vilken dusch vi ska ha, men det blir nog ett rätt så lätt beslut att fatta.


Kommentarer
Postat av: Nya huset

Spännande att permanent flytta till stugan redan nu! Trodde ni skulle ha den som sommarstuga nu och flytta ut året runt som pensionärer. Vi räknar nog aldrig med att bo i stugan permanent, men däremot att under perioder ha det mer som home-base än vårt fastlandsboende. Jag har ju alltid bott där i hjärtat, så det kommer jag göra även i fortsättningen oavsett vart jag är skriven :)

2015-11-05 @ 21:48:42
URL: http://www.nyahuset.nu
Postat av: Solveig

Vi vill slippa känslan av att rodda två hushåll, så det ska bli så skönt att få sitt hem samlat på ett och samma ställe :-)

2015-11-06 @ 08:21:17
Postat av: Nya huset

Och jag har hatat känslan av att inte ha två ställen att ha grejerna på, och två ställen att vara på under det gångna året. Längtar sååååå tills vi har två hushåll igen :) Visst är det lustigt så olika man är!

Hur lång pendling till jobbet får ni? När tror ni att flyttlasset går? Skall bli spännande att få följa er flytt.

Svar: Vi sålde vår villa för 2.5 år sedan och trodde detta med en bostadsrätt plus fritidshus skulle bli perfekt. Det blir ca 20 min längre restid till jobbet, det är ca 14 km längre resväg.
Solveig Barmé

2015-11-06 @ 14:27:00
URL: http://www.nyahuset.nu
Postat av: Nya huset

Det blir nog alldeles perfekt. Huset ligger ju fantastiskt och ni får en inte allt för lång resväg. I vårt fall skulle det handla om att vi måste byta jobb osv för att kunna flytta till ön.

2015-11-06 @ 20:58:37
URL: http://www.nyahuset.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0