Nu har Elin lämnat boet...

I torsdags åkte vi till Barken för att hämta soffa m.m som Elin fått av Åsa & Peder till sin lägenhet. Väl hemma fylldes hästtransporten på med mer möbler och prylar så när vi for till Örebro på fredag em var det med en ganska fullastad vagn.
 
Vi hämtade upp Elin med cykel vid universitetet och åkte sedan till lägenheten där vi lastade ur allt. Som tur var gick alla möbler in i hissen och vi slapp bära upp och ner för trapporna, så det gick med en rasande fart. Tyvärr hade hyresvärden inte som utlovat ställt dit ny kyl och spis så det gapade lite tomt i köket... Det fanns några fler saker som måste fixas (Elin har en liten lista att ta upp med värden på måndag) men på det stora hela är det en trevlig liten lägenhet, ljust och fint i alla rum, såväl väggar som tak är nymålat förutom i badrummet. En stor balkong dit man kommer ut både från sovrum och vardagsrum kan ju bli trevligt till våren. Golven, med undantag för vardagsrumsgolvet, kanske inte är de finaste men med en matta på så såg också de ok ut. 
 
Efter uppackning åkte vi till Johanna för att hämta Elins saker där och sedan en sväng till ICA MAXI där vi inhandlade bla en mikro och bestick. Vi stannade till på en pizzeria nära Elins lägenhet för att ta med lite mat hem. Efter maten flyttades möblerna runt lite och det slutade med att även Elins säng ställdes in i vardagsrummet, sovrummet ska Elin försöka hyra ut, borde inte vara så svårt att hitta någon inneboende i bostadsbristens Örebro. På lördag morgon blev det åter en tur till Vivalla köpcentrum där vi shoppade på Jysk som hade öppningsfest med bra erbjudanden. Efter det gick vi in på Mikaels favoaffär Biltema där vi hittade en del till köket och lampor. Ett stopp på Myrorna där vi fyndade ett litet köksbord och två stolar och sedan tillbaks för att få allt på plats. Det blev riktigt trivsamt till sist, men vi ska nog byta till en lite längre gardin i köket :-)
Vid kvart över fem packade vi ihop för avfärd till Borlänge. Elin skulle på finsittning med trerätters middag på kvällen så henne släppte vi av på vägen.
 
Joel åkte till Stockholm i fredags där Borlänge Energis ungdomsråd deltar på årets Poweshift (en klimathelg för unga). Han kommer hem i kväll.
 
Mikael håller på att göra sig redo för enduroträning, själv ska jag ta mig an lite städning och tvätt. I em åker vi upp till Valsan så att Zitor får gå runt lite i vattnet, kylan verkar inte störa honom så mycket och han verkar trivas med att det går lätt att röra sig i vattnet. Denna vecka blir vi nog i Valsan en hel del för att förbereda för den Oktoberfest vi ska ha nästa helg.
 
Ha det bra!
 
 
 

Stackars Joel!

Stackars Joel har varit sjuk sedan i söndags, hög feber och ont i halsen. I dag var han till vårdcentralen där han testades för såväl streptockoker som körtelfeber, det blev inget utslag på vare sig det ena eller det andra men han fick penicillin ändå. Hoppas det tar skruv snabbt!
 
Egentligen skulle Joel följt med till Eksjö för endurotävling i helgen, men det går ju bara inte. Så när Jonas kom för att hämta upp dem idag var det bara Mikael som åkte med. Även han är lite krasslig, får se om han tävlar eller får lov att stå på sidan om och heja på i morgon.
 
Elin har fått klart med en lägenhet på Gransrisvägen i området Brickebacken i Örebro. Hon skriver kontrakt på onsdag och får nyckeln om en vecka, så jag antar att det blir en tripp med lite möbler till Örebro nästa helg (om det är någon som har en soffa eller ett köksbord med stolar över tror jag att Elin är intresserad :-) Det är ett himla tryck på alla objekt, både lägenheter och rum, som kommit ut på Blocket (lägenhet via Örebrobostäder kan hon tidigast hoppas på till nyår hälsade de). Det blev en större lägenhet än vad hon tänkt från början (en tvåa), men för att få studiero kände både hon och vi att bostadsfrågan måste lösas rätt snabbt.
 

I går fick jag min dirndl som jag beställt via ebay, den passade perfekt! I slutet av september ska vi ha en Oktoberfest och då ska jag såklart ha den på mig, men jag ska försöka använda den vid fler tillfällen också.
Trevlig helg!
 

Höstfint!

Vi var upp till Valsan i måndags, klippte gräset och bastade i vanlig ordning. Så här fint var det på kvällen: lugnt i vattnet, klematisen blommar och vildvinsbladen har övergått i rött.
 
I går var Joel på Hagafest med temat "Ladies night" och så här höstfin var han!
 
Idag är det väl dags att försöka få, om inte höstfint, så åtminstone någon form av ordning inomhus... Känns som det mesta samlats på hög den senaste tiden (tvätt-både ren och smutsig, tidningar m.m.).
 
I morgon är det festival salut vid Älvhagen, så det blir kanske en cykeltur dit på lördagkväll för att titta på musikackompanjerad fyrverkeriföreställning.
 
Ha det bra!
 
 

Siljan runt!

För en vecka sedan åkte vi Runn runt och idag var det dags för en lite längre motorcykeltur, nämligen Siljan runt. Vi hade en fantastisk tur med vädret och det blev en riktigt trevlig dag, avresa 12:15, hemkomst 17:30 och då hade vi avverkat 23 mil. Första stoppet blev vid en trevlig rastplats vid Siljans strand där vi åt lunch. Jag bröt sönder min plastgaffel på en soltorkad tomat, men fick låna en ny av ett par tyska tjejer som var på husvagnssemester.
 
Kafferast blev det på toppen av Gesundaberget dit vi tog oss med stolsliften. Förrutom oss var där en massa cykelåkare som åkte upp i liften med sina cyklar och sedan utför berget, Mikael blev lite sugen att testa tror jag :-)
Färden fortsatte via Sollerön, Mora, Nusnäs och Rättvik sedan sommarvägen från Tällberg till Leksand. Vid Hjortnäsbrygga drack vi upp det kaffe som fanns kvar i termosen och åkte sedan hem via Romma, Rönnäs och Valsan. Dalarna är vackert! 
 
 

Väl hemma var det dags att hämta Elin och Sanna vid station. Igår var de på Lady GaGa konsert i Stockholm och sov över hos en kompis där tills idag. I kväll är det dags för Elin att packa igen, i morgon förmiddag ska jag köra henne till Örebro och på måndag börjar hon sin utbildning till Biomedicinsk analytiker.
 
Joel är i Falun på gratisfestivalen Granny goes Street med kompisar ikväll. I morgon ska han och Mikael åka till Falun för att träna enduro och testa hojar av märket GasGas, och om två veckor åker de till Eksjö för att tävla i Ränneslättsloppet, nr två av tre tävlingar som ingår i enduroklassikern.
 
Zitor har idag avslutat sin åtta dagars penicilinkur och örat som han blev biten i för två veckor sedan av Arrak har nästan läkt ihop helt och hållet.
 
 Tyvärr var det ju inte den bästa av somrar i år, men förhoppningsvis har vi en härlig höst att se fram emot. Även om vädret var vackert i dag så var det helt klart höst i luften.Träden börjar så smått skifta färg till gult och rönnbärsklassarna hänger tunga på träden.
 
Avslutar med en bild jag tog av mig och Mikael i början av juli då vi tog en promenad upp på Hästbergs klack i regnet.
 
Ha en fortsatt trevlig helg!
 
 
 

RSS 2.0