Förråd

Mikael har, med lite hjälp från Peder och mig, byggt förråd i garaget. Det är två förråd som hänger ihop genom utrymmet ovanför "HD parkeringen" som, förutom ett praktiskt utrymme för hojar, mc kläder och hjälmar, även blev ett riktigt fint blickfång i garaget. De fina skyltarna som vi fått av Ronny & Catherine blev pricken över i :-)

Bakom Mikael kan ni skymta dom högtalare som byggts in, kanske han bjuder in till en garagefest så småningom :-)

 I morgon ska vi försöka hinna få upp hyllplan i förråden så att vi kan ta oss an högarna med prylar och kartonger i garaget:

I dag kom också vår stora lampa upp över soffbordet, den gör sig bättre här i huset än i lägenheten tycker jag. Nu är den (liksom alla lampor i huset) också försedd med dimmer, det gillar jag :-)


Det märks att dagarna blir längre och nu går vi in i februari, önskar alla en riktigt trevlig vecka!


Vinterland!

Nu har vi haft riktig vinter i några veckor med temperaturer ner mot -25°C. Det var några saker som vi kände kunde bli problem vintertid och det var att vattnet skulle frysa och att det skulle kunna bli besvärligt med snö och halt i backen. Vi har förberett vattenledningen med en elslinga ifall det skulle frysa, men den har vi inte behövt koppla på. I vår lilla backe upp mot vägen är det såklart vinterväglag, men det har inte varit några problem att komma upp, och snö har vi bara behövt skotta ett par gånger så här långt. Eftersom garaget är fullt med saker och motorcyklar så parkerar vi bilarna utomhus, men med motor- och kupévärmare så går det också bra. Det enda som är lite besvärligt är mörkret. Det blir verkligen riktigt svart här på kvällarna, så om man får för sig att gå ut och slänga soporna på kvällen så får man ta med sig en ficklampa, men det är ju knappast något stort problem.
 
Jag tog några bilder utomhus i vårt fina vinterland idag:
 
 
 
 
 
I fredags var vi till mäklaren och gjorde klart med husförsäljningen och lämnade ifrån oss nycklarna till lägenheten, så nu äger vi "bara" huset i Valsan och vi har ju faktiskt bott här i över en månad nu. Vi har fortfarande några tavlor och taklampor kvar att sätta upp, men det känns verkligen som hemma och vi har fått det precis så mysigt och hemtrevligt som vi tänkt oss.
 
 
 
 
 
Mest nöjda är vi nog med vårt stora panoramafönster, det är verkligen som en stor tavla! Så här var utsikten på förmiddagen: 
 
Och så här såg det ut i skymning när man tittade ut genom fönstret:
 
I dag har Mikael börjat regla för de två förrådsrummen i garaget, så nu är byggandet igång igen. Vi sparade ett par innerdörrar från gamla stugan som ska användas där, bilder kommer lite längre fram :-) 
 
 
 
 
 
 

Gott Nytt År!

Det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen, beror främst på att bloggappen krånglat, så nu gör jag inlägg via vår fina Mac istället. Vi har kommit väl tillrätta och det känns verkligen "hemma". I garaget har vi massor av saker och kartonger och lite mer kommer det att bli, men i huset är det fint i alla fall :-). Vi har köpt ett skåp på IKEA som vi ställt under stora fönstret och det är vi jättenöjda med. Vi behövde mer förvaring och förutom det så blev det riktigt snyggt! Här kommer några bilder på hur det ser ut nu i huset. Den stora fina kransen och de vackra lyktorna är inflyttningspresenter vi fått:
 
 
 
Så var det slut på 2015. Det har varit ett minst sagt intensivt år som ägnats åt att först riva den gamla stugan och sedan bygga nytt. Förutom det rent praktiska arbetet har det varit många beslut att fatta, något som stundtals faktiskt kännts ganska påfrestande. Men vår "husresa" har löpt på utan större hinder i vägen, så även om det varit mycket jobb har känslan hela tiden varit rakt igenom bra. Från och med nu så är vi också skrivna här i Mellan-Valsan och det här är nu vårt hem "på riktigt". 
 
Året som väntar kommer nog även det att innebära en hel del jobb med bland annat målning, inreda garaget och fixa till gäststugan. Den stora skillnaden blir att vi nu bor här och kan greja lite varje dag i vår egen takt. Annat som vi ser fram emot är den resa vi ska göra under året med bästa vännerna Johan och Lotta, som liksom oss firar 20-årig bröllopsdag i år. De kommer hit nästa helg då vi förhoppningsvis "spikar" resmålet.
 
På annandag jul bjöd vi hit familjerna Barmé/Alves och våra barn med respektive. Det fanns gott om plats att duka långbord och vi hade en trevlig kväll med sälkskapsspel och god mat. Att husera ett gäng nattgäster gick också bra (det gjorde det i gamla stugan med).
 
Även på Nyårsafton var det fest här tillsammans med goda vänner som precis som oss tyckte att vi har ett jättefint hus, men vad ska de annars säga ;-)
 
 
Vi hoppas få lägenheten helt tom den närmaste dagarna och om två veckor lämnas nycklarna över till de nya ägarna. Även om vintern äntligen kommit så går vi mot ljusare tider, och vi se verkligen fram emot att få vakna varje morgon framöver här i Mellan-Valsan.
 
Gott Nytt År! 

RSS 2.0