Ibland går det undan!

Vissa veckor bara försvinner i en rasande fart och det här var en sådan för min del. Beror bla på att det är mycket att ta tag i på jobbet så här efter semestern men även på hemmafronten har det gått undan. I måndags (efter besök och inskrivning på arbetsförmedlingen :-) bestämde Elin sig för att göra en sen ansökan till högskoleutbildningen Biomedicinsk analytiker i Örebro och i går fick hon besked att hon kommit in. Så nu jagar hon boende för fulla muggar, skolstart om 10 dagar... Hon har Au Pair kompisen Johanna som bor i Örebro och har erbjudits tak över huvudet där till att börja med, men en mer permanent lösning måste ju till, utbildningen är på tre år.
 
När Petra var här i helgen väckte Peder idén att åter fira jul i alperna (sist vi gjorde det var 20 år sedan :-) så vi har så smått börjat kolla upp flyg och boende. SAS flyger billigt och Petra & Sergio ska titta efter en stuga på snösäker ort, på skidorterna på lägre höjd är det inte längre säkert att det finns snö i backarna vid jul. Personligen är jag inte så lockad av själva skidåkandet, men jag har absolut inget emot att tillbringa en vecka i härlig alpmiljö!
 
 
Hann med att koka lite mer vinbärssylt den här veckan, Elin plockade röda och svarta hade jag i frysen. Antar att vi skickar med burkarna med Elin till Örebro, för det är mest hon som äter vinbärssylten i filen.
 
 
Kom på att jag haft ett inlägg tidigare som också handlade om att saker och ting sker snabbt, och det var för ganska precis ett år sedan då vi bla hastigt bestämde oss för att åka till USA över jul och nyår.
 
I eftermiddag ska jag och Elin ta Zitor till vetrinären. Han blev biten i örat av Arrak i lördags och nu varar det mycket och han har riktigt ont. Han kommer nog att få en penicillinkur så förhoppningsvis blir det snabbt bra.
 
Joel har börjat andra året på gymnasiet den här veckan, så nu är det vardag för alla snart igen.
 
Elin har påbörjat en ny blogg, länk till den (Elin Barmé) finns under "länkar" till höger.
 
Trevlig helg!
 
 

Träff med släkt x 2!

I onsdags var det dags för årets "kusinträff" hemma hos pappa & Uta. Efter maten (goda korvar och smaskig potatissallad som Tinka gjort) och efterrätten Ginos (dvs gratinerad frukt med vit choklad och glass) var det dags för femkamp. "Lag Joel" även kallat "tantlaget" gick segrande ur fighten, men väl kämpat av alla deltagare. Elin övernattade i militärtält med Jenny, Tinka, Jakob, Julia & Milly men jag och Joel åkte hem eftersom jag skulle upp tidigt på jobb och Joel skulle upp tidigt för att åka till Gröna Lund på torsdagen.
 
Ballongskoj
 
I fredags var vi bjudna hem till Åsa & Peder för att äta surströmmíng... men istället blev det kräftskiva med Petra som hedersgäst! Det var bara Peder som visste att hon skulle komma och en rolig överraskning!
 
  
 
I går bjöd vi tillbaks med grillning och tunnbad i Valsan, ännu en härlig kväll i Mysvik!
 
Mikael & Joel har tränat enduro i Falun idag, gick visst riktigt bra. Själv har jag hjälpt Elin att packa upp och gå igenom kartonger. I morgon är det måndag och en ny vecka, ha det bra!
 
 
 
 
 

Innehållsrik och trevlig helg!

Helgen som var har varit full av trevliga aktiviteter. I fredags åkte hela familjen till Barken för att hälsa på Åsa, Peder & Cissi i deras fina sommarstuga. Jag och Mikael tog motorcyklarna dit och Elin och Joel åkte IQ. Som tur var stannade vi i Trollbo och tankade för Elin och Joel tog sig en liten omväg via Ludvika av misstag :-)
 
Det bjöds på egenfångad lax, den största vi någonsinn sett, fick knappt plats i ugnen. Efter maten blev det en tur på sjön där Elin, Cissi och Joel åkte i ring efter båten, våtdräkterna satt inte i vägen för det var ganska kylslaget i vattnet. Riktigt kul verkade de i alla fall ha och det hade även vi som bara tittade på.
 
         
 
Elin åkte hem till vovven på kvällen efter att ha släppt av Joel på en fest i Ornäs och jag och Mikael sov över.
 
På hemvägen på lördagen åkte vi via Norberg och Hedemora och svängde in på Lottes och Pethers vandrarhem "Panget" i Olshyttan för att säga hej och titta hur de hade det där. Det är riktigt trevligt och blir säkert ännu bättre när de är klara med alla rum, i lördags kaklades det för fullt i ett rum med eget badrum som ska hyras ut från och med idag, så det var lite brådis.. Vi svängde även förbi hos pappa & Uta när vi ändå var i krokarna. Väl hemma grillade vi och åt med Elin och Joel och åkte sedan mc upp till Valsan för bastubad. Elin stack iväg på en födelsedagsfest och Joel stannade hemma.
 
I går blev det mer motorcykelåkande, denna gång i sällskap med Johan & Lotta (Lotta som övningskör med Johan bakpå). Vi åkte till Dala-Järna där det var flyguppvisningar. Ett späckat schema så det blev aldrig långtråkigt, alltifrån segelflyg till jetplan. Tur med vädret hade vi också, en riktigt trevlig dag!
 
 
 
I går kväll fick vi åter igelkottsbesök, troligtvis samma som för någon månad sen, inte det minsta rädd. Han bäddade ner sig en stund i Zitors halsband men blev nog lite störd i sin nattsömn av fotograferandet så han valde att strosa iväg efter en stund.
 
 
Nu är det en vecka kvar av Joels sommarlov. Solen gick upp kl 5.07 och förväntas gå ner kl 21.04 idag...
 
 
 

Day & Night Adventure!

I går arrangerade Borlänge kommuns och Borlänge Energis ungdomsråd (där Joel är med) ett Day & Night Adventure. Äventyret pågick from kl 14 tom kl 02 och började med aktiviteter för barn och avslutades med musik och nattbio för alla som var lite äldre. Uppslutningen var god och vädergudarna var på gott humör, lagom till eftermiddagen slutade det äntligen att regna :-)
 
Julia fick en fin ansiktsmålning
 
Efter att ha tillbringat eftermiddagen i Liljeqvistska parken åkte jag och Elin upp med ungarna (Jakob, Julia & Milly) till Valsan. Tinka och Jenny kom upp lite senare med korv, bröd, tzatziki och grillad kyckling som vi lät oss väl smaka av i lusthuset. Efter maten badade vi bastu och Jenny & Julia passade på att tvätta håret i sjön (det är sommar det!) och så grillade vi marshmallow över elden, en mysig kväll!
 
"Hedemoraborna" övernattade och jag och Elin åkte hem på kvällskvisten. Väl hemma tog vi en liten mc tur tillbaks till parken för att kolla in utomhusbion som visades på en 14 x 9 meters bioduk. Den visade sig vara uppblåsbar! Rätt häftigt med ute bio faktiskt! Ungdomarna gjorde ett jättebra jobb med hela arrangemanget och förhoppningen är att det ska återkomma år efter år. Nästa år ska jag ta med en filt och se hela filmen :-)
 
 
Just nu är Elin i köket med komisarna Ottis och Sandra och bakar kladdkaka. Jag räknar med att det blri någon bit över åt oss, så i kväll vankas det nog en "gofika"...
 
 

Elin är hemma!

I fredags kom Elin hem till Sverige igen efter ganska precis 1 år och två veckor i USA. Mikael & jag åkte ner till Arlanda på fredag morgon för att hämta henne. Att hon skullle komma hem då var en överraskning och som ni kanske redan läst i Elins blogg så lyckades hon också överraska släkten. Det är så skönt att ha båda sina barn hemma igen!
 
Elin framför sin nya säng i sitt nya fina rum
 
Den här bloggen skapades för att Elin skulle kunna få reda på vad som hänt här hemma i Borlänge under sin tid i USA. Men jag vet att fler har följt bloggen och det tycker jag är jättekul :-) Jag har tyckt att det har varit roligt att skriva och funderar starkt på att fortsätta trots att Elin nu är hemma. Vi har ju fler familjemedlemmar utomlands (i Frankrike och Finland) och vänner som vi inte träffar så ofta, och ni kanske skulle uppskatta om bloggen lever vidare... Så länge som jag tycker det är roligt att skriva här så kommer jag att fortsätta!
 
I morgon är det vardag igen, ha en bra vecka!
 
 
 

RSS 2.0