Gästhus och badtunna

Mikael har lyckats bygga "ihop" den avkapade gäststugan på ett jättefint sätt. Vi har fått ett nytt välbehövligt förråd och på taket ligger numer tegel istället för plåt. En dörr, ett fönster och en knut återstår att måla, och det ska vi försöka hinna med innan hösten riktigt tar vid, och då är framsidan klar. Övriga sidor av huset får vi ta tag i till nästa år. Det blev så snyggt med tegel även på gästhuset eftersom taken ligger så nära varandra, så det var helt klart rätt beslut att satsa på tegel. Som vinterprojekt ska vi ta oss an de två rummen i gäststugan invändigt, det ser jag fram emot.
 
Så här såg det ut på tomten i maj förra året, det enda som stod kvar var gäststugan, som separerats från förrådet som det stod i vinkel med. Och så här ser det ut nu:
 
 
 
 
 
Innan vi helt avslutat "projekt gäststuga" har vi tagit itu med nästa projekt. Vi har planer på att bygga om vårt "relax-däck" och bygga en ny bastu så småningom, men tills vi har tid med det så bestämde vi oss för att investera i en ny badtunna då den gamla gjort sitt.
 
 
Tunnan, som vi sänkt ner i däcket, har varit med i 10 år, och så här såg den ut i sin glans dagar, midsommar 2007:
 
 
Men nu får den gamla trätunnan alltså lämna rum för en nyare variant. Vi har beställt en Hälsinge badtunna med granitgrå plastinsats och en extern kamin, så det blir en tunna som kommer att rymma ganska många personer. Leverans inom ett par veckor!
 
.
 
Det märks att vi går mot höst, även om det just i dag har varit en jättefin dag och det är fortfarande ganska varmt ute. Krikonen är så gott som mogna, sommarblommorna har vissnat men solrosorna blommar för fullt. En av de små har jag tagit in och satt i en vas, så fin!
 
 

Men idag är det som sagt fortfarande sommar. Så i kväll grillar vi och tar ett dopp i sjön, men bastu innan doppet är dock ett måste.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0