Ser fram emot helg

I veckan har jag varit i Tällberg på Dala VA:s årsmöte (Dala VA är ett samverkansforum för dalfolk som jobbar med vatten & avlopp). Som alltid innehållsrika och givande dagar. Fin miljö och god mat på Tällbergsgården var heller inte fel :-) Jag fick bo i bröllopssviten och hann med ett bubbelbad före maten:Joel och kompisen Gustaf har varit flitiga hoppare på studsmattan. De har blivit riktigt duktiga men nöjer sig inte längre med "vanlig" studs utan har kommit på att man kommer högre upp om man hoppar från taket:I dag ska vi storhandla inför sista april och Zitor, jag och Mikael åker troligtvis till Valsan redan i kväll. Joel vill ha huset för sig själv för han och kompisar ska LAN:a , dvs ett gäng grabbar kommer med varsin dator och skärm och sedan spelar de dataspel :-)

Ser fram emot några dagars sammanhängande ledighet med bla bad i tunna i Valsan i goda vänners lag, det var längesedan!

Avslutar med en kul bild på Elin som jag hittade via en länk på en av hennes Aupair kompisars blogg. Ser ut som den är tagen på St Patricks Day:Trevlig helg och Valborg!

Solnedgång

Så här vackert gick solen ner över Valsan i går kväll


Livet på en pinne!

I fredags åkte jag och Mikael upp till Valsan efter jobbet. Vi flyttade metallställningen som stått på träddäcket ner till uteplatsen bredvid badtunnan. Vi tycker att ställningen ramar in platsen fint och ska försöka få lite klängväxter att ta sig upp där i sommar. Vi fick också i bryggan och det tog ingen lång stund innan Zitor intog sin favoritplats:Fredagen avslutades med bastu och årets första dopp (!) i riktigt kylslaget vatten, god mat och en bra film på det = livet på en pinne!

På lördagen tog vi itu med att köra undan allt ris från trädfällningarna tidigare i år, blev så fint igen på tomten när det var gjort! Mikael återvann bordskivan från det stora bordet som tidigare stod i lusthuset och gjorde en ny skiva till locket på grytan och även skivor i hörnen på ställningen. Blev så bra så! Ett nytt lock till badtunnan gjorde han också, det smyckade vi med snäckskal, kanske plockade på en strand av Mats & Greta för många år sedan..I dag städade vi lite i verkstad och förråd och rensade rent hängrännorna. Vi påbörjade klyvningen av all ved, men hann inte med så mycket, vi tar nog med Joel upp nå'n dag och gör ett ryck :-) 

Ett grattis i efterskott till lille Theo som fyllde 1 år i går får avsluta detta inlägg! 


Bilden på mig och Theo togs på Kupolen den 26/5 2011 då jag sprang ihop med Theos mamma Tina och mormor Lotte på Lindex.

 Påsk i fjällen

Nu har vi varit hemma i några timmar efter att ha varit i Sågbäcken/Grövelsjön sedan skärtorsdagen. På långfredagen åkte Joel bräda i Idre tillsammans med slalomåkarna Peder, Cissi, Sergio och Alec. Mikael åkte längdskidor och övriga (jag, Åsa, Cissi, Petra och Robin) tog en långpromenad med Arrak runt Björnliden.


Petra och Arrak laddar för långpromenad

På påskafton var det Petras tur att ge sig ut i längdåkningsspåret tillsammans med Åsa, Alec och Peder. Cissi stannade hemma och tog det lugnt i stugan och jag gjorde Robin, Joel, Sergio och Mikael sällskap ut på isen för lite pimpelfiske. En härlig dag med sol och fika på isen. Tyvärr inte så god fiskelycka dock, en stackars abborre som Sergio drog upp var allt vi fick med hem.

    

Sergio var den enda som fick napp

På påskaftonen var det också dags att i vanlig ordning leta påskägg, det blir man aldrig för gammal för :-)

 


Annat vi roade oss med under påskhelgen var att spela spel och kort och så njöt vi av en massa god påskmat förstås!

 

Vi tackar Åsa & Peder för deras gästfrihet och vi tackar Sanna som tagit så bra hand om våra husdjur över påsk!


 


Glad Påsk!

Snart bär det iväg till fjälls, resten av "klanen Barmé" har nog redan kommit en god bit på väg. Även om det inte är så många dagar så är det mycket som ska med, bla denna påsktårta. Det är en dubbel morotskaka med ananas fylld och täckt med en jättegod glasyr (tackar Carola på jobbet för receptet :-)Skärtorsdag för nio år sedan minns jag så här i påsktider: Då var vi i full färd med att fixa om garaget till Elins rum och jag ramlade ner i källaren via smörjgropen, bröt höger överarm i farten... Det var också den dagen som kusin Max i Finland föddes (dvs på skärtorsdag för nio år sedan, men datumet var såklart ett annat, närmare bestämt den 17/4).

GLAD PÅSK!

Grattis Elin 20 år!

För 20 år sedan i dag var det riktigt aprilväder med snö och solsken om vartannat och för 20 år sedan föddes Elin. Vi önskar dig en härlig födelsedag i USA!I går åkte vi en snabb vända upp till stugan. Första Valsan har i princip sköljt och det är inte långt borta i Mellanvalsan heller, sjön var redan öppen på sina håll. Så här tidigt brukar inte isen försvinna och det hållmärke som Mats lärt oss (och som brukar stämma) för tidpunkt av sköljning av Mellanvalsan stämmer inte i år, för på Tjärnasjön ser isen ut att ligga rätt stabilt än så länge ("Valsan sköljer ca 1 vecka efter Tjärnasjön").

Zitor passade på att bada benen, han högg runt i vattnet i vanlig ordning:-)Gjorde det jag måste på jobbet i dag (vikarierar i lab denna vecka) men är nu hemma för att kurera mig. Jag hoppas jag blir helt frisk tills vi ska till fjällen och hoppas att jag inte smittat ner Mikael eller Joel...


RSS 2.0