Enduroseger!

Mikael bröt efter sitt första varv i tävlingen Skog Grand National i dag eftersom han inte kände sig riktigt i slag. Vi fick istället heja fram Joel som gick segrande ur tävlingen i klassen P39, grattis! 

Jag, Mikael och Zitor har åkt upp till Valsan för en slappardag, jag ska ut och sätta mig mot en vägg med min bok som sällskap, solen värmer! Till kvällen blir det en bastu och en film, ikväll ser vi Captain America (film nummer tre som vi hyrde igår hann vi också se igår kväll, men den var inget vidare).Lite segare internet, men mobil surfpunkt på telefonen är toppen!

Filmtajm!

Joel åkte till Cozmoz redan innan jag kom hem från jobbet. Där ska han "volontärarbeta" på disco, jag tror att han ska stå vid insläpp och så blir han kvar efteråt för att städa ihop.

Jag svängde förbi Hemmakväll efter jobbet och hyrde tre filmer, av dem har vi tittat på två (den tredje spar vi till i morgon kväll). De två vi såg var båda engelska filmer, väldigt olika genre men båda var riktigt bra (The Kings speach och Attack of the block).


Eftersom Joel ska hämtas cirkus halv ett i natt så blev det the och inget vin till osten vi åt i kväll:-)

I morgon är det Skog City Grand National (endurotävling) utanför Falun med avresa hemifrån kl 09.00. Hoppas spåren håller efter de senaste dagarnas mildväder...

Jag vet att Elin saknar sina kära husdjur, så jag avslutar med ett par bilder på dem:


Ibland är dom sams och ibland som "hund och katt" (och då syftar jag på missarna:-)Trevlig helg!


"Jag vill bli brandman när jag blir stor"

Just så har nog många (särskilt pojkar) sagt när de var små. Joel var nog mer inne på att bli kock när han var liten, men nu är han inställd på just brandman.

I går kom äntligen Annonsbladet med fina bilder på blivande brandmän. Via länken nedan kommer ni till veckans Annonsblad, Borlänge upplagan, där Joel och kompisen Gustaf finns med på bild och omnämns i texten.

http://np.netpublicator.com/netpublication/n02611375


Om nå'n vecka är det dags för mig att figurera i pressen, tidningen Pralin (lördagsbilaga till Dalarnas Tidningar) var och gjorde reportage då vi tillverkade våra keramikfåglar, så då har ni ytterligare ett spänannde reportage att se fram emot :-)


Praliner!


Carpe Diem

Vi går upp rätt tidigt en av dagarna varje helg eftersom Joel och Mikael ska iväg på vintercups Enudro tävling. I dag åkte de iväg till Grängesberg. Det gick rätt bra för Joel idag, totalt ligger han på 9:e plats i sin grupp.


Joel flyger

Jag stannade hemma och städade (torkade golven idag, det var ett antal veckor sedan..). Jag fick också upp de fönsterlampor jag köpte häromveckan, inser att jag ska köpa en tredje så att det blir lika i alla fönster i vardagsrummet.Nu ska jag sminka mig lite innan vi ska hem till Åsa & Peder för att fira Peder som fyller 65 år på måndag. Jag tänker inte avslöja nu vad vi köpt, även om risken nog är ganska liten att Peder går in och läser hemmabloggen den närmaste timmen :-)Ha en fortsatt trevlig lördag kväll!

Fågelskådning

Jag brukar vara lite dålig på att anmäla mig till de aktiviteter som personalklubben anordnar, men kvällens aktivitet ville jag inte missa. Jag visste i förväg att det skulle bli toppen då kreativitet och god mat hos konstnärerna Ingela & Gunilla stod på programmet. Innan vi satte igång med skapandet bjöds vi på en jättegod soppa, hembakt bröd och goda röror, äppelkompott med vaniljyoghurt avrundade middagen.

 Det vi skulle skapa idag var fåglar, det blev en brokig skara vill jag lova! Min fick slips och en keps. Glasering och bränning ordnar Ingela & Gunilla. Jag har som ni kanske listat ut varit hos dem några gånger tidigare, då har jag gjort en prinsessa, en tomte och en "Minna-fågel". Jag kan verkligen rekommendera ett besök hos dessa trevliga damer i deras vackra och mysiga ateljé högst upp i CTH-huset i Borlänge.I morgon är det fredag, jag hoppas alla får en trevlig helg!


Bananmjölk

Jag har precis gjort bananmjölk (eller milkshake, fast så länge jag minns har vi kallat det för just bananmjölk :-) åt mig och Joel. Perfekt att göra när man har lite övermogna söta bananer som ingen vill äta. Lite glass och standardmjölk som får göra bananerna sällskap i matberedaren, och vips har man en söt och god efterrättsdryck!Joel fick Beatles glasen i den julklappslek vi lekte på julafton i USA. Dom har blivit väl använda och passar perfekt en sådan här gång.

Mikael är hemma hos Botte på "enduro-efterträff" med pizza, bastu och säkert en hel del öl. Mikael och Joel har tävlat i tävlingen Trettondagsrundan, som fick flyttas från trettondagshelgen p.g.a. snö- och tjälbrist, tills idag istället. Joel, som tävlar i klassen junior, körde fyra varv à 16 km, dvs hela 6, 4 mil. Mikael och de flesta övriga i deras endurogäng tävlade i en klass där man körde två varv. Jag var med hela dagen och även Åsa, Peder och Arrak kom ut en sväng för att titta och heja.


Mikael med startnummer 406


Min dragkedja pajade så jag lånade Joels hockeyjacka (och byxor)


Joel ute på fjärde och sista varvet

Joel sitter på sitt rum framför datorn, själv sitter jag framför TV:ns Melodifestivalen, deltävling 2. Perfekt program att blogga till :-) Just nu sjunger Thomas Di Leva om att "aldrig ge upp och låt krig bli till fred", och med dom vackra orden önskar jag alla en fortsatt trevlig lördagskväll!

 


Världen krymper på något vis

Elin har fixat så att hon kan ringa billigt hem från sin svenska mobil. Första gången Elin ringde skrämde hon mig lite (Som den ibland något oroliga mamma jag kan vara :-) Men nu så är det bara roligt när hon ringer. Vi småpratade en stund alldeles nyss, då hon satt och väntade på Hailey utanför skolan. 


Bullbak och Wordfeud

I dag har jag (inspirerad av Åsas bullbak häromdagen) bakat bullar, minns inte när jag gjorde det sist. Det är med andra ord inte särskilt tätt på given det vankas nybakta bullar hemma hos oss. I Wordfeud har jag inte mindre än sju matcher på gång! Nya motståndare är bl.a. jobbarkompisen Carola, Lotta, Emil (som är son till kompisar och 10 eller 11 år gammal tror jag :-) och svärmor Åsa. I går kväll skypade vi med Elin och pratade bl.a. om Wordfeud. Hon grejade då program till sin dator, så nu spelar jag även mot henne, kul!

 

Om ett par timmar kommer Mikael och Joel hem från dagens tävling i Gävle. Jag känner inte för att åka och handla så jag tror att jag ska inventera frysen istället.

I morgon efter jobbet ska jag dra ut en visdomstand och det ser jag inte direkt fram emot. Hoppas ni som läser här har något roligare inplanerat i veckan som kommer!

Inställd tävling = smarrmackor till frukost

På grund av kylan så ställdes dagens tävling i vintercupen in. Så mackorna som skulle bli matsäck fick bli frukost istället, inte så tokigt :-)

I morgon är det tävling i Gävle, hoppas kylan ger sig lite...

Bad taste and Bad luck

I kväll är Joel på Hagafest på stan. Temat är "Bad taste" så Joel gick lös på Mikaels garderob tidigare i veckan för att få till sin outfit. Fast jag tycker faktiskt att Joel och Gustaf på sätt och vis ser rätt stiliga ut :-)Mikael och Joel har haft sina stötdämpare till hojarna på renovering och idag skulle de sättas tillbaks. Då upptäckte Mikael att det läckte olja från hans hoj, det visade sig att han spräckt en kåpa vid någon av vurporna i helgens tävling. Så han sätter nu sitt hopp till kemisk metall och händiga arbetskamrater. Jag hålller tummarna för att det lyckas!Inte heller Joels hoj är körklar inför helgens tävlingar, men som tur var får han låna Alexanders att tävla med. Där har en avgasport gått sönder och det dröjer några dagar att få hem en sådan. En avgasport är en dyr liten sak visade det sig. Att jag gissade helt galet på vad den skulle kosta kan man ju förstå, men både Mikael och Joel gissade fel på över 2000 kr... 2 500 kr går en sådan liten rackare, en liten pinal på ett par centimeter, lös på. Så att få pengarna att rulla är inget problem i detta hushåll...

I morgon är det fredag. Jag önskar alla en trevlig helg!

RSS 2.0