Nu är det klart!

I morse var det åter fullt hus, det gjordes OVK (obligatorisk ventilationskontroll), det var slutsamråd med kommunen och slutbesiktning. Vi fick också chansen att tacka bästa snickaren Gunnar på Masens Bygg. Han och hans medarbetare har varit jätteduktiga! 

Så nu är huset helt färdigt och vi har redan börjat flytta in! 

Under dagen köpte vi en ny liten bäddsoffa till tv-hörnan på loftet och vi hämtade bord och stolar som vi haft på lackering och målning.

Vi äter trerätters middag (allt färdiglagat och inköpt på COOP Norra Backa ☺) och skålar för vårt fina hus i ett glas mousserande vin som vi hade kvar sedan vår Tallinresa. Passande dryck till Nobelfesten på tv. Dessförinnan har vi både hunnit med att elda i kaminen och bada bastu 😃

Vårt stora bord passar perfekt in i rummet. Nu ska vi bara hitta en passande lampa. 

Badrumsskåpet och duschdörren satte rörmokaren upp på tisdag kväll och i går skruvade Mikael dit handtagen. 

Det blåser storm ute och isen som låg över sjön för ett par veckor sedan är ett minne blott. Nu är jag trött på detta "icke väder",  jag vill ha riktig vinter!

Inte långt kvar nu!

Om fem dagar har vi slutsamråd och då får vi med allra största sannolikhet ta huset i bruk. Redan igår fick vi efter blixtsnabb hantering av handläggaren på byggnadsnämnden beslut om att vi fick ta garaget i bruk (jag mailade strax före lunch och strax efter kl 13 fick vi beslutet).

Igår hade vi ett förmöte inför slutsamråd med säljaren Göran från Fiskarhedenvillan och Patrik, vår kontrollansvarige. Av Göran fick vi en jättefin Dalahäst i betong som ståtligt står bredvid vår fina täljstenskamin.


Det var gott om folk i huset igår förmiddag, även rörmokaren och sotaren var på plats. Det enda som återstår nu är att koppla in toaletten,  få upp badrumsskåpet och installera anordningen för dosering av fällningskemikalie till vår avloppsrening. Men vi har rinnande vatten i kranarna och golvvärmen är i gång. Vilken lyx!Vi känner att vi haft den bästa säljaren och de bästa hantverkarna till vår hjälp,  något som jag inser är en förutsättning för att husbyggandet helt igenom ska få kännas som den fantastiska resa som det ju är. Men jag kan ärligt erkänna att det trots det är påfrestande. Så vi längtar tills det är klart och det är det ju alldeles alldeles snart 😃

RSS 2.0