Vinterland!

Nu har vi haft riktig vinter i några veckor med temperaturer ner mot -25°C. Det var några saker som vi kände kunde bli problem vintertid och det var att vattnet skulle frysa och att det skulle kunna bli besvärligt med snö och halt i backen. Vi har förberett vattenledningen med en elslinga ifall det skulle frysa, men den har vi inte behövt koppla på. I vår lilla backe upp mot vägen är det såklart vinterväglag, men det har inte varit några problem att komma upp, och snö har vi bara behövt skotta ett par gånger så här långt. Eftersom garaget är fullt med saker och motorcyklar så parkerar vi bilarna utomhus, men med motor- och kupévärmare så går det också bra. Det enda som är lite besvärligt är mörkret. Det blir verkligen riktigt svart här på kvällarna, så om man får för sig att gå ut och slänga soporna på kvällen så får man ta med sig en ficklampa, men det är ju knappast något stort problem.
 
Jag tog några bilder utomhus i vårt fina vinterland idag:
 
 
 
 
 
I fredags var vi till mäklaren och gjorde klart med husförsäljningen och lämnade ifrån oss nycklarna till lägenheten, så nu äger vi "bara" huset i Valsan och vi har ju faktiskt bott här i över en månad nu. Vi har fortfarande några tavlor och taklampor kvar att sätta upp, men det känns verkligen som hemma och vi har fått det precis så mysigt och hemtrevligt som vi tänkt oss.
 
 
 
 
 
Mest nöjda är vi nog med vårt stora panoramafönster, det är verkligen som en stor tavla! Så här var utsikten på förmiddagen: 
 
Och så här såg det ut i skymning när man tittade ut genom fönstret:
 
I dag har Mikael börjat regla för de två förrådsrummen i garaget, så nu är byggandet igång igen. Vi sparade ett par innerdörrar från gamla stugan som ska användas där, bilder kommer lite längre fram :-) 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0