Vad är en bok utan en pralin? Vad är en pralin utan en bok?

I fredags tog jag ut en semesterdag och hämtade upp Marina för avfärd mot Biskops-Arnö. Lunchpaus tog vi i ett regnigt Enköping där vi lät oss väl smaka av Thaibuffé. Väl framme på Nordens folkhögskola på Biskops Arnö togs vi emot av Maria N. Vi fick en rundtur på skolan, checkade in på våra rum och tog en promenad mellan skurarna på eftermiddagen.



Cirkus 550 år gammal är denna ståtliga ek, sniglarna trivdes väldigt bra intill den:



Middag serverades i skolans matsal kl 18.00 och därefter var vi och lyssnade på författarinnan Maj-Gull Axelsson som på ett fängslande sätt berättade om sitt författarskap. Det blir en vända till biblioteket på måndag för att låna boken om den tragiska men sanna berättelsen om Rosario.

Efter en trevlig stund i Biskopsköket med trubadur, brasa och ett glas vin avslutades kvällen hemma hos Maria där vi pratade om allt möjligt fram till midnatt. Jag vet inte hur många år sedan det är vi sågs, men det är ett antal för många...

Maria och Jan gjorde oss sällskap vid frukosten på skolan och därefter var det dags för mig och Marina att delta i pralinkurs. Inte helt enkelt kan jag upplysa er om, men väldigt kul! Tempereringen av chokladen är ett viktigt moment som alla deltagare lyckades bra med, så det blev en härlig samling praliner som delades upp:





Innan hemfärd till Dalarna bjöds vi på en härlig lunch hemma hos Maria & Jan, tusen tack för er gästfrihet!

Författare och praliner är inte riktigt Mikaels melodi, så han var nöjd med en lugn fredagskväll hemma (Joel var på LAN hos Fredrik H) och enduroträning lördag förmiddag. Så snart cykelloppet på tv:n är slut ska vi åka upp till Valsan för en lugn kväll med bastu och ostfondue. Joel får pengar till en pizza och får rå om huset på egen hand i kväll, inget han gråter över direkt :-)

Ha det gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0