Gästrum

I januari påbörjade vi upprustningen av våra två gästrum, och det ena är så gott som färdigt. Återstår att måla ytterdörren och fönster, men det tar vi till våren, lister och fönsterkarmar är i alla fall målat. Jag vill också köpa ett relativt stort hörnskåp och gärna ett äldre, i grått eller ljusblått från 1940-talet. Det finns några på Blocket men jag ger mig till tåls tills det dyker upp ett på lite närmare håll. 


Mikael gjorde ett fint jobb med golven som slipades och behandlades med hårdvaxolja. 

I "vävrummet" fanns redan en fondvägg med panel så där satte vi upp en grå tapet med stora blommor och möblerade i vitt. Efter att jag fotat har det också kommit upp vita spetsgardiner i fönstrena.

Lysrörsarmaturerna har ersatts med dimbara spottar. Det var lite "bök" och Mikael fick krypa på vinden för att få dem på plats, men det var det värt. Vi använder Nexas trådlösa system för belysningen och de kablar som dragits till vägguttag har gömts i listerna. Blev så snyggt så!

I det andra gästrummet, "verkstaden", tapetserar vi en fondvägg med samma blommiga tapet men i en brun färg med beiga blommor. På övriga väggar blir det en blank beige tapet. 


I det här rummet tänker vi möblera med furumöblerna från gamla stugan, och också vår dubbelsäng som har en fururam (det innebär alltså att vi snart ska köpa en ny dubbelsäng till sovrummet och då blir det en kontinentalsäng). 

Vi jobbar med rummet några timmar varje kväll den här veckan, så det blir nog klart i helgen 😀

Sedan senaste inlägget har vi också hunnit med ännu en utlandsresa, vi var till Dubai där vi firade Mikaels pappa Peder som fyllde 70. En jättetrevlig resa där vi bl.a. åkte upp i världens högsta byggnad och besökte världens största moské i Abu Dhabi.

Det börjar bli ljusare och ljusare ute, så även om det fortfarande är snö och minusgrader så känns det att vi börjar gå mot vår!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0