Mors dag!

I går fick "systrarna Conrad” äntligen tummen ur och tog med sin lilla mor på den utflykt som hon på morsdag lovades skulle äga rum innan sommaren var slut, så det var i grevens tid kan man säga! Vi tillbringade en regnig med trevlig eftermiddag med att besöka Lilla Hyttnäs (mer känd som Carl Larsson gården) i Sundborn. Vi fick vänta en knapp timme på vår guidade tur och passade på att strosa lite i trädgårdarna såväl i lilla som stora Hyttnäs (granngården). Lilla Hyttnäs är ett trevlig hus att besöka, fyllt av de båda konstnärernas verk (Karin var ju även hon en duktig konstnär som främst ägnade sig åt textilkonst efter sitt giftermål med Carl Larsson) i form av målningar och textilier och som presenterades bra av den duktiga guiden. Hon berättade att släkten fortfarande bor i huset och det tycker jag var kul att höra, det kändes inte heller som ett museum utan mer som en husesyn.

 

Dagen avslutades med mat på Z-krogen i Falun. Trevlig kypare och god, men framförallt mycket mat! Mamma kämpade med sin portion men orkade inte äta upp ens hälften av sitt kebabkött utan det fick bli en ”doggybag” som Zitor satte i sig med god aptit! Ska också nämna att denna dag även var Tinkas dag som ju ännu en gång fyllde 22 år :-)

Mikael kunde inte alls göra det han planerat för dagen på grund av allt regnande. Jag svängde förbi Byggmax i Falun efter vår ”systrar-mammadag” och köpte en liter asfaltsklister och nubb, så Mikael i alla fall kunde göra klart taket till lusthuset på kvällen (det mesta av pappläggandet gjordes i måndags då Joel flitigt hjälpte till). Själv målade jag lite lister till fönstren. Går sakta men säkert framåt med projekt ”rädda lusthuset” och det kommer att bli jättefint när det är klart!

Ha en bra dag i solen!


Kommentarer
Postat av: Lotte

Jätte bra skrivet! Men...

Du kunde väl ha skrivit en liten bildtext, så ingen stackare tror att vi verkligen är fjortisar allihop=)

2011-08-11 @ 19:17:59
Postat av: Elin

Låter som att ni hade en väldigt bra dag! Snyggt kort på er alla också! <3

2011-08-11 @ 19:32:02
URL: http://elinniusa.blogg.se/
Postat av: Solveig

Minns inte riktigt hur vi tänkte med bilden :-) Men jag tycker som Elin, snyggt kort. Och jag tror tyvärr inte vi lurar någon att tro vi är fjortisar...

2011-08-12 @ 07:11:42
Postat av: Lotte

Hmmmmm... tror det var min äldsta lillasyster som refererade till hur hennes dotter och kompisar gör när de tar kort... de håller kameran med rak arm och plutar med munnen:D

2011-08-17 @ 01:49:19
Postat av: Solveig

:-)

2011-08-17 @ 07:23:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0