Sommar!

Jag har inte skrivit något inlägg sedan i slutet av maj, och då stod sommaren för dörren. Inte för att jag vill påstå att sommaren nu är slut, men tiden rusar iväg känns det som, men ännu återstår förhoppningsvis ett antal fina och varma veckor. Jag ska försöka ge mig på en summering av tiden som gått sedan senaste inlägget:

I början av juni åkte jag och Lotta till Västervik på en hojträff för tjejer. Det var riktigt skoj! Trevliga människor, bra boende, god mat, musik och dans. Även intressanta föreläsare, bl.a. Annie Seel (motorcykel och rallyförare) och Martina Haag. Vi hade ett härligt väder och vår 38 mil långa resa (enkel väg) löpte på fint både dit och hem. På hemvägen mötte Mikael och Johan upp oss i Köping och gjorde oss sällskap hem.

 
Midsommar firade vi i Valsan i sällskap med Mikaels föräldrar, moster med man, Cissi och även Petra och Sergio som kom till Sverige på en kort sommarvisit. Vädergudarna var på gott humör och vi hade en trevlig dag och kväll tillsammans med god mat och dryck samt femkamp, men jag glömde helt bort att fotografera. Midsommartid är så härligt med sina ljusa sommarkvällarna och nätter. Veckan före midsommar tog jag detta kort på fullmånen kl 23.00 på den ljusa kvällshimlen, nästan så man kan missta den för solen.

På vår semester hann vi med två korta mc-turer tätt på given. Den första i sällskap med Johan och Lotta och då åkte vi till Åland över en långhelg. Åland är en trevlig liten ö med fina vägar och vacker natur, bodde gjorde vi på ett B & B. Hemma ösregnade det, men vädret på Åland var perfekt. På en närliggande camping träffade vi på vänner till Johan och Lotta, även de utrustade med mc. Förutom en gemensam mc-tur med dem så hade vi en rolig kväll med Rockabillyfest på campingen. Den andra mc-turen gick till Åmål där det var bluesfestival. Dit åkte vi med Jenny och Leif. Vi hade ett par trevliga dagar och kvällar tillsammans, och denna gång bodde vi i tält på en mc-camping. Vi hoppas hinna iväg på en kort tur på tu man hand också, men vi får se när det blir.
 
 
 
 
 
Det timmerförråd som vi fick i inflyttningspresent av Åsa & Peder levererades i slutet av maj. Mikael byggde ihop det i en rasande fart och sedan målade vi det i röd slamfärg. På taket lade vi samma plåt som på vedförrådet. Det blev ett riktigt snyggt litet förråd och välbehövligt utrymme.
 
 
Efter att ha byggt förrådet kunde vi äntligen tömma gamla verkstaden, där det bokstavligt talat var fullt från golv till tak med allehanda prylar och möbler. Vi möblerade upp verkstaden så nu är det ett fungerande gästrum. Väggar och golv är inte de vackraste, så vi har gjort vårt bästa att täcka över de värsta fläckarna och skavankerna med mattor och tavlor :-). Det får bli vårt vinterprojekt att rusta upp de två rummen i gäststugan invändigt. Utvändigt har Mikael tagit itu med taket, målet är att papp och läkt ska finnas på plats efter helgen. Förhoppningsvis hinner vi komma igång även med målning utvändigt. Målningen av garaget har i alla fall kommit igång och de två långsidorna är klara, blev så fint när alla spikar försvann.
 
"Vävrummet", som kallas så eftersom det var Mikaels mormor Gretas vävrum.
 
"Verkstaden", som var Mikaels morfar Mats snickarverkstad.
 
Vävrummet till vänster och verkstaden till höger. Allra längst till höger blir det ytterligare ett förråd.
 
Nymålat garage

Vi försöker självklart hinna njuta av att bo som vi bor och det har blivit en hel del badande i sommar. Vi har haft besök av brorsan med familj (som bor i Helsingfors) och då kom även mina yngre systrar med familjer samt mamma till Valsan för lite trevligt umgänge. Efter fysiska aktiviteter i form av lasergame och bad bjöd vi på beercan chicken som alla lät sig väl smakas av. För några veckor sedan fick vi också en spontanvisit av en vän från Umeå och hennes man, jättetrevligt! Elin, Sebbe och deras hund Ludde har bott i vävrummet i flera veckor i sommar och även Joel och Hanna har varit till oss flera gånger. Kul att de vill vara i Valsan!
 
Lasergame, de blå mot de gula
 
Kul med vindsurfingbrädorna :-)
 
Sex kycklingar grillades samtidigt utan problem. Den uppe till vänster passar på att vinka lite :-)
 
 Ludde vilar hakan
 
I dagarna har vi också lämnat in bygglovshandlingar för den stora inglasade altanen som vi vill bygga. Vi hoppas på snabb och "smärtfri" hantering hos byggnadsnämnden och att de nöjer sig med våra "egenproducerade" ritningar.

Nu har vi bott i vårt hus i nästan 8 månader och vi har, som en vän så klokt påpekade, byggt ett hus för två personer men med gott om plats för släkt och vänner. Och det finns faktiskt inget vi önskar att vi gjort annorlunda vad gäller planlösningen, vi är så nöjda med vårt hus! Innan jag skrev det här inlägget gick jag igenom arkivet och upptäckte att jag varit lite dålig på att lägga upp bilder på hur det ser ut inne i huset. Så jag avslutar med en radda bilder på hur det ser ut invändigt:
 
"Storstugan"
 
Vår fina Bergsmanskrona
 
Köket med ny fin trasmatta
 
I sovrummet har Mikael satt upp en tv i taket :-)
 
Långsidan loftet. Här uppe trivs våra katter, de har en säng var :-)
 
Tv hörnan på loftet (med bäddsoffa) som inte nyttjas lika ofta nu när vi har tv i sovrummet...
 
Vy från loftet
 
 
 
Vi är så nöjda med att vi gjorde badrummet så stort, känns lyxigt :-)
 
Entré/hall
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Nya huset

Vad fint ni fått det! Och vilken händelserik sommar ni haft. Härligt!

2016-08-13 @ 19:57:15
URL: http://www.nyahuset.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0