1089 km på motorcykel!

Nu har vi kommit hem från våran fyra dagars motorcykeltur, detta år på varsin motorcykel, och det har gått jättebra!
 
Dag 1: Borlänge-Sågbäcken (via Sälen och Särna) 341 km
Vi kom iväg från Borlänge strax före tio på fm, första stoppet vid Fänforsen och sedan lunch i Sälen. I Särna passade vi på att hälsa på Anders & Stina som vi inte träffat på några år, de verkade glada åt visiten och bjöd på såväl kaffe som grisdans, förutom hästar och hundar har de numer även två minigrisar på gården :-)
 
 
Väl framme i Sågbäcken vilade vi en stund och tog en dusch och promenerade sedan upp till Lövåsgården där vi åt en trerätters middag inklusive vinpaket, smakade jättegott alltsammans!
 
  
 
Dag 2: Sågbäcken-Östersund (via Foskros och Vemdalen) 308 km
En fin resa genom fjällnatur och renlandskap, på ett ställe fick vi stanna då en renhjord på säkert 100 djur passerade över vägen. 2,5 mil grusväg blev det också, men det gick bra det med. Varningsskyltar för björn, men vi såg ingen.
 
Mellan Åsarna och Svenstavik blev vi stående i dryga timmen pga en trafikolycka, en rejäl frontalkrock mellan två bilar, brandkår och ambulanshelikopter kom till platsen. Läste i tidningen att inge strukit med, skönt...
Jag tyckte det var lite jobbigt i Östersund då vi inte riktigt visste vart vi skulle parkera (enkelriktat, gågator, massa folk...) men Mikael lugnade ner mig och hittade ett parkeringshus nära hotellet efter ett tag. Vi bodde mitt i centrum på Hotell Emma, ett gulligt litet hotell. Efter middagen tog vi en promenad ner till Storsjön och avslutade kvällen med biobesök (Prometheus).
 
Dag 3: Östersund-Orbaden (via Ånge) 273 km
Denna dag åkte vi på lite större vägar och kom därför fram tidig eftermiddag till vårt hotell i Orbaden. Före middagen tog vi en liten promenad på stranden (1,5 km sandstrand). Vi åt räkbuffé på hotellet, en massa god mat förutom räkor, bla hummersoppa, paj, goda ostar och snittar. En minigolfrunda på kvällskvisten och sedan slappade vi framför tv:n.
 
 
 
 
Dag 4: Orbaden-Borlänge (via Bollnäs och Enviken) 167 km
Dagens etapp var också den kortaste, ett par små stopp längs vägen bara för att sträcka på ryggarna och vila rumporna en stund :-) Joel har skött hus och djur under dom här dagarna och det har han i vanlig ordning gjort jättebra. Troligtvis åker vi till Valsan om ett tag så att Zitor får ta sig ett dopp i sjön.
 
Mikael börjar jobba på måndag, själv har jag semester en vecka till, ha det bra!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0