Mc-tur och endurotävling

I tisdags åkte jag och Mikael iväg på vår motorcykeltur. Via Malung, Sälen och Särna anlände vi till Åsa och Peders stuga i Sågbäcken/Grövelsjön där de var tillsammans med grannarna Lars och Gunilla. Cissi och Arrak var såklart också där. Vi bjöds på god mat och vin och efter maten segrade jag och Mikael stort i Canasta :-) 

   


Efter en god natts sömn fortsatte vi vår färd mot Trondheim via Röros. Landskapet vi färdades i i Norge var vackert, vi fick stanna till för renar några gånger och väjde undan en gång för att inte mosa en liten fjällämmel :-) Ganska lite trafik och en trevlig tur.  Framme i Trondheim checkade vi in på vårt förbokade rum på pensionat Jarlen som låg centralt. Vi promenerade i centrum, tog en kaffe på ett fik som inte accepterade svenska kreditkort, så vi fick dricka kaffet och sedan fick Mikael ta ut pengar i en automat och gå tillbaks och betala :-) 

 

På kvällen åt vi mat på en kinesisk restaurang med mat från provinsen Sezechuan = god mat men riktigt stark!
Frukost ingick inte som vi trodde, utan det blev frukost på Seven Eleven/Shell istället innan vi fortsatte vidare dag tre. Färden gick först lite längs fjorden, genom några tunnlar och över fjäll. Som sagt, det är vackert i Norge!

   

Via Funäsdalen, där vi stannade för lunch på ett jättetrevligt ställe som hette "Villan 1951", åkte vi till Vemdalsskalet där vi hade bokat vår sista övernattning på värdshuset Vargen. Det visade sig att vi var de enda gästerna, så vi hade ett helt annex med duschrum, bastu och tv-rum till vårt förfogande (tur det för rummet var väldigt litet). Vi åt middag på Vargen med utsikt över slalombackarna. Eftersom det bara var vi fick vi välja tid för frukosten och vi bad om den till kl 09.00. 

   

Hemresan dag fyra gick via Sveg, Orsa och Mora och vi var hemma i Kvarnsveden på eftermiddagen. Totalt 135 mil avverkade vi, men det blev aldrig långtråkigt (kanske att Mikael tyckte det på raksträckorna i Hälsingland...).

I dag (lördag 30/7) hade Joel avslutningstävling i sommarcupen i Hedemora. Stor uppslutning av släktingar som kom för att heja, kul! Joel kämpade på bra i en svåråkt bana. 

  



Vi har äntligen fått det lite varmare igen så det blir nog Valsan till kvällningen med bastu och kvällsdopp. Ha det bra! 


Kommentarer
Postat av: Elin

Kul med massa bilder! Hur gick det för Joel på tävlingen? Tävlade inte pappa? <3

2011-08-01 @ 18:32:14
URL: http://elinniusa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0