Veckosummering

Då var ännu en vecka till ända, ska försöka summera den med några ord för var dag:

Måndag: Vi ägnade några timmar åt att flytta diverse TV utrustning. Joel fick ta in projektor och bioduk på sitt rum, även vår gamla stora tjock-tv fick flytta in till Joel. Elins lilla tjock-tv (som Joel lånat), lånar numer jag och Mikael och har med andra ord nu en tv i sovrummet. Elins tv har inbyggd video, så vi tittade på gamla filmer från när barnen var små, tänk vad tiden går!



Tisdag och onsdag: För min del tillbringades de två dagarna i Norge. Intressanta studiebesök på reningsverk och fjärrvärmeverk och massa god mat (bla älgcarpaccio och sjötunga) får summera dagarna för min del. På onsdagen tränade Joel och Mikael enduro.

Torsdag: Ganska lugn dag efter jobbet för min del. Tvättade lite och såg på tv. Mikael jobbade över till sju på kvällen och Joel jobbade en timme efter skolan.

Fredag: Jag, Mikael och Zitor åkte upp till Valsan efter jobbet. "Matrepris", dvs ostfondue även denna fredag (Mikael tycker vi ska göra det till en fredagsvana :-). Bastu och tv-kväll efter maten. Joel hade kompisen Fredrik hemma, de såg på dvd och åt popcorn och kebabtallrik.





Lördag: I går jobbade jag mellan 11 och 16 i "Snacka om Borlänge" rummet i Kupolen. Det var mycket folk, lönehelg, och många kom in för att snacka, så tiden gick fort. Efter det fick jag rå om tv:n för att titta på konståknings em. Antar att Mikael ägnade förmiddagen framför tv:ns Vinterstudio. Mikael tillbringade också ett antal timmar i garaget och gjorde service på sin hoj, även Joel var ut en stund på kvällen för att förbereda inför morgondagens tävling.

Söndag: I dag följde jag med på Enduro-tävling i Räfsbo, Avesta. Det har varit en fantastisk vinterdag med strålande solsken. Mikael och Joel verkade inte helt nöjda med sina tider. Joels bakdäck var rätt slitet (många dubb saknas) och Mikaels hoj lade av några gånger utan egentlig orsak, så med tanke på det så var det en helt okej insats.


Soluppgång strax utanför Borlänge


Mikael i endurospåret


Joels start


Lastning av hojar i transporten

Nu ska jag laga mat. Det blir lax och potatis med kall filsås. Ha en bra vecka, nu går vi in i februari!
 


Ny TV och bastun som ny igen!

I fredags kom vi av oss lite i våra planer att hinna upp till Valsan innan det blev mörkt. Åsa och Peder kom förbi och de hade en väldigt trevlig överraskning med sig! De var så nöjda med den tv de köpte åt sig själva i förra veckan och tyckte vi skulle ha en likadan. Så istället för den klumpeduns till tv som vi hade tidigare har vi nu en 46" SONY/BRAVIA platt-tv med HD kvalitet, toppen!



Vi åkte ändå upp till Valsan på fredagkvällen. Eftersom Mikael skickat ett meddelande till värmepumpen om att höja temperaturen redan på förmiddagen, så var det inte så kallt när vi kom upp. Mikael gjorde genast en eld i braskaminen och jag gjorde iordning ostfondue. Till den åt vi schwarzwälderskinka och drack ett glas vitt vin som vi åt medans vi såg på "På spåret".

På lördag efter frukost satte Mikael igång med att reparera bastun. Efter att jag städat ihop inne hjälpte jag till med att skära till nya bitar takpapp och dra ur de gamla nitarna ur taket. Mikael han är duktig han, bastun blev som ny igen!









Zitor trivdes som vanligt i Valsan

I morse gjorde jag iordning matsäck åt Mikael och Joel då de lastade hojarna i hästtransporten. De är just nu på väg till en av deltävlingarna i Vintercupen. I dag ska de tävla i Skutskär, så de kommer nog inte hem förrän rätt sent på eftermiddagen. Till de tävlingar som körs på lite närmare håll ska jag följa med, tex nästa söndag då de tävlar i Räfsbo utanför Avesta.



I dag ska jag, i vanlig ordning en söndag, ta hand om lite tvätt. Dessutom ska jag passa på att titta på filmen Bridesmaids innan Mikael och Joel kommer hem, för det är ändå ingen film som de vill se på med mig.

Njut av det som är kvar av helgen och ha en trevlig vecka!

Grattis Jonte 18 år!

Idag efter jobbet åkte jag och Joel till Hedemora för att uppvakta Jonatan som fyller 18 år idag. Mikael kunde tyvärr inte följa med för han var tvungen att jobba över. Jonte verkade väldigt nöjd med sina presenter och vi gäster var väldigt nöjda med det goda fika som bjöds (bl.a. kladdkaka och rulltårta). Det var kul att träffa alla igen, såväl Jakob och Julia som lille Theo växer så det knakar!


Myndig!



I tisdags var Marika hit på en kvällsfika för att höra hur vi hade det i USA. Vi drack te, åt finncrisp, kex och ost samt banana bread som jag bakade i måndags. Det var som alltid riktigt trevligt och klockan blev nog över tio innan vi kände att vi pratat färdigt för denna gång.


Banana bread

I dag blev Joel fotograferad och intervjuad av reporter på Borlänge Annonsblad med anledning av att den utbildning som han går, Samhällsprogramemt med räddningsprofil, firar 10 års jubileum. Jag återkommer med mer om det när Annonsbladet kommit i postlådan. Avslutar med en bild på Joels nya dator. Han är riktigt nöjd och det är ju skönt, för det rann iväg en hel del av de pengar han tjänat på sitt jobb i Borlänge Energis ungdomsråd, men enligt Joel är det väl investerade slantar :-)




Och i morgon börjar helgen! Trevlig sådan önskar jag!

En lugn helg

Det har varit en lugn helg som nu lider mot sitt slut. Mikael och Joel åkte iväg till Hofors efter frukost i morse för att delta i vintercupens första tävling. Joel körde ner i ett stort vattenfyllt hål på sitt första varv och det tog nog på krafterna, men väl kämpat av dem båda.

Själv tog jag det lugnt på förmiddagen. Bytte gardiner i köket och promenerade med Zitor. Det är många tikar som löper så Zitor går mest med nosen i backen, lite drygt men samtidigt skönt att han är pigg och vill ut. På grund av tikarna så ylar han också från och till. I går på promenaden så plockade jag några kvistar med videkissar, tidigt för dem må jag säga!



I dag använde jag äntligen min spätzlepress som jag köpte i Tyskland i november. Tinka delade med sig av sitt recept som halverat (eftersom vi bara är tre) innehöll 4 ägg, en nypa salt, 4 ägghalvor vatten och "mjöl tills lagom konsistens".... Det där med mjölet blev ju lite knepigt när man som jag aldrig lagat spätzle. Men det blev en god söndagsmiddag med stek, sås, spätzle och stuvade grönsaker och det blev så det räckte till en varsin matlåda också.



I förra veckan bokade jag och Marina in oss på ett helgpaket på folkhögskolan och vandrarhemmet på Biskops Arnö i Mälaren för ett par dagar i mitten av maj. Där ska vi delta i författarkväll och pralintillverkning, och sist men inte minst träffa Maria N som också gick i vår klass i grundskolan. Maria jobbar som bibliotekarie på folkhöskolan på Biskops Arnö och det ska bli så kul att träffa henne igen, det går tyvärr alldeles för lång tid mellan varven. Vi håller tummarna redan nu om att vi får härlig försommarvärme då vi besöker ön.



Ha en trevlig vecka! 




Slut-tuggat i dubbel bemärkelse

Normalt brukar jag inte ge några nyårslöften och det har jag väl i och för sig inte gjort nu heller. Däremot har jag tänkt försöka sluta med två ovanor som är vanliga att ge som just nyårslöften.

Det ena är att sluta bita på naglarna. Av någon anledning så brukar jag upphöra med den ovanan under semestern, så efter ett par veckors ledighet har jag nu fått en liten kant på mina naglar. Jag har inte börjat tugga ner dem ännu, utan ska banne mig lyckas sluta med att bita på naglarna den här gången!



Det andra är det klassiska: Att sluta äta onyttigt och därmed gå ner i vikt. Jag lyckades faktiskt med det förra året och känner mig därför full av tillförsikt i år. Jag och Marina viktrapporterar till varandra varje vecka och peppar varandra. Till min hjälp tar jag Naturdiets Caffe lattte shakes. Jag byter ut frukosten mot dem, de är riktigt goda så det ingen uppoffring alls att göra så. I övrigt ska jag "bara" tänka på vad jag stoppar i mig och undvika läsk och sötsaker. Att försöka röra på mig lite mer vore inte heller fel, men jag har ett knä som gärna vill spöka, så vi får se hur det blir med det... 



Nu ska Mikael och Joel ut och träna enduro igen, men det blir att ta det lilla lugna för Mikaels del. I går fick han närkontakt med ett träd och gjorde illa sig i såväl arm som bröstkorg. Han hade rejält ont i går kväll men som tur var känns det bättre idag. På söndag är det premiär i vintercupen i Hofors. Den skulle gått av stapeln redan innan jul, men blev uppskjuten pga det milda vädret vi haft.

Ha det bra!

Jetlag...

Vi har varit hemma i fyra dygn nu, men både jag och Mikael känner fortfrande av tidsomställningen. Jättetrötta på eftermiddagarna och uppe före tuppen på morgonen. Nu är klockan 08.40 och vi har i ett par timmar sett på Vasa- En historisk dramadokumentär på SVT1. Riktigt intressant och allmänbildande, men jag skulle hellre sovit om jag kunnat...



I går var Mikael och Joel ut och tränade enduro och det blir nog repris på det idag igen. Själv städade jag undan det mesta av julen igår, trodde att jag skulle vilja ha den kvar längre än vanligt eftersom vi varit borta, men är julen slut så är den. Det är så kul att ta fram julgrejerna i adventstid tycker jag, men faktiskt lika skönt att stoppa ner tomtarna i kartongerna igen efter jul.

I förrgår var vi hem till Åsa, Peder och Cissi. Vi bjöds på god mat och spelade Wii och Canasta. Åsa och Peder lyckades inte att ta revansch, dvs seger även denna gång till mig och Mikael.


Cissi fixar hinderbanan galant!

Avslutar med ytterligare några bilder från vår USA-tripp:




Vid Marilyn statyn i Chicago


Utanför Willis Tower, Chicago


Nyårsafton i Highland Park


Vid Lake Michigan, Highland Park




 


Hemma igen och skaderapport 2

Då var vi hemma igen efter vår resa till USA. Vi har haft det jättebra och hunnit med en hel del som ni kanske sett både här och på Elins blogg. Det var dryga fem månader sedan Elin åkte till USA så det har varit toppen att ha hela familjen samlad igen och få krama om båda barnen på jul- och nyårsafton!

Att vi har fått träffa Elins värdfamilj och hennes nya Au Pair vänner (som alla verkar riktigt trevliga), strosat runt i Highland Park och upplevt Chicago gör att vi kommer att läsa Elins blogg med lite "nya ögon".

Peder hämtade oss vid tåget idag och tanken var att vi genast skulle lägga oss och sova en stund då vi kom hem i förmiddags, men- Joel upptäckte att en plåt från vardera garage- och hustak blåst av. Så istället fick Mikael och Joel agera takläggare. Dagmar har inte varit riktigt nådig mot oss...




Efter lunch blev det några timmars sömn för mig och Mikael. Joel har dock hållit sig vaken hela dagen och även hunnit med en tur till Kupolen med kompisen Fredrik H (gissar att WoW kontot behövde påfyllning :-)

Vi har stärkt oss med en kaffetår bryggt på svenskt vis (smakade gott efter det lite blaskigare amerika-kaffet som vi druckit i två veckor) och sett de inspelade avsnitten av Expedition julklapp som är den norska julkalendern på femman som vi följt. Resväskorna är redan urpackade och tvättmaskinen ska laddas innan kvällen och i morgon ska vi till jobbet igen.




Zitor och katterna verkar ha haft det bra medans vi varit borta, tack alla som hjälpt till!

God fortsättning på det nya året!

RSS 2.0