Kallt & mörkt...

Klockan har bara just passerat fyra på eftermiddagen och det börjar redan skymma så smått, ser att solen är på väg ner i horisonten. Nu har vi en mörk månad som väntar, ser redan fram emot adventstid då man får tända ljusstakarna i fönstren och lamporna i granrisslingan ovanför dörren. En föraning om vinterkylan har vi också fått, nu har vi haft några dagare med minusgrader och den lilla snömängd som kom i veckan ligger envist kvar på backen.
 
 
I torsdags och fredags var jag hemma från jobbet. I helgen har jag känt mig lite piggare och orkat "göra vinter" både hemma och i Valsan. Mikael var den som i vanlig ordning tog upp bryggan, men i år testar vi en ny varaiant och det är att låta den stora bryggan ligga kvar i sjön, förhoppningsvis tillräckligt förankrad...
 
Joel och Mikael har varit iväg på sista träningsrundan innan nästa helgs tävling på Gotland, i veckan väntar service av hojarna och på fredag åker de till Visby. För den som gillar enduro lägger jag upp en länk med en filmsnutt från Joels träningsläger i Falun förra helgen http://www.youtube.com/watch?v=L6HWzHGdr0o
 
Bjuder på en bild från förra helgen då jag och Mikael var på pubkväll i Mellsta där bla Janssons Temptations spelade. En riktigt trevlig kväll med bra musik, trevligt sällskap och dans!
 
 
Måste också berätta att jag i onsdags lunchade med Thomas Adolphson (i Adolphson & Falk) då jag var på ett seminarium i Stockholm. Adolphson är förutom musiker även vice VD för Roslagsvatten och jobbar precis som jag med frågor som rör avloppsvattenrening :-)
 
 
 

Första snön...

I morse dalade det ner stora snöflingor utanför fönstret, rätt snart övergick det dock i regn. Jag hade tänkt att göra ett ryck i trädgården idag, men det trista vädret gjorde att jag tappade lusten. Skjuter fram det till nästa helg istället...
 
I går var det också en kylslagen dag där förmiddagen tillbringades i Jämmerdalen, Falun, där både Joel och Mikael tävlade i Granatrundan. Åsa, Peder och Arrak var också med och hejade vid spåret. Varken Joel eller Mikael var riktigt nöjd med sina insatser, men de slutade ändå på fina placeringar. Joel slutade 3:a i sin klass och fick med sig en pokal hem. Mikael slutade på 5:e plats men var bara minuten ifrån en 2:a placering. Om tre veckor bär de av till Gotland för sista tävlingen i Enduroklassikern, Gotland Grand National.
 
 
 
 
 
Om en halvtimme ska jag hämta upp Åsa och Cissi för att åka till Friskis & Svettis där vi ska vara med på ett baspass i Jympa. I torsdags följde jag med Cissi på Fuega (F & S variant av Zumbadans) och det var jätteskoj. Dit ska vi på torsdag igen och det ser jag fram emot. I veckan köpte jag mig ett par sköna skor att ha, ett par rosa-svarta Reebok :-)
 
Såväl veckorna som helgerna går undan i en rasande fart tycker jag. Måndag i morgon... men det står ju inte på förrän det är helg igen. Ha en bra vecka!
 
 
 

Ung i knoppen, gammal i kroppen...

I går hade jag ett jobbpass i Kupolen (Snacka om Borlänge rummet) mellan kl 11-16. Kändes sådär lagom kul att sitta inne där hela dagen när det var en härlig höstdag ute, men 10 h komptid är det absolut värt, en hel del trevligt folk kom också in och snackade lite :-) Mikael och Joel var till Falun i går och tränade enduro och de kom hem nå'n timme före mig. Vid femsnåret åkte jag, Mikael och Zitor till Valsan så Joel fick rå om sig själv hemma i huset. I Valsan åt vi ostfondue, drack ur resterna ur en vinflaska som öppnades förra helgen, såg tilllbaka till framtiden på TV och sedan gick vi och lade oss ganska tidigt för vi var så himla trötta båda två.  
 
Efter frukost idag så bestämde vi oss för att gå ut och plocka lite lingon (bättre sent än aldrig). Det var en fin förmiddag även om det var lite kylslaget. Zitor fick följa med efter viss tvekan från min sida, men det gick riktigt bra för honom. Han var ivrig och svansen gick fram och tillbaks när han förstod att han fick följa. Vid ett par tillfällen bland snåren vek sig bakbenen och han hade svårt att komma upp. Det är nästan så att han ser förvånad ut när det händer... han är så pigg i blicken och i skallen och vill så gärna kunna skutta som han gjorde när han var ung, men bakbenen hänger inte längre med riktigt. Men jag tror inte att han har ont, då skulle han nog inte vilja gå med och han har aldrig givit ett ljud ifrån sig. Vi stötte ihop med en äldre man i skogen, en jägare som var ute och rekade inför nästa veckas jakt, han hälsade på Zitor och sa "det blir lika för oss när vi blir äldre, man blir stel i kroppen". 13 år är en aktningsvärd ålder för en stor hund som Zitor. Vi fick en hink full, Mats och Gretas gamla bärplockare fungerade alldeles utmärkt :-)
 
 
 
 
 
När bären grovrensats åkte vi hemmåt via Mellsta där vi lämnade tillbaks bänkarna vi lånade där till förra helgens oktoberfest. Väl hemma tog jag mig an lingonen efter maten och Mikael tog sig an sin motorcykel som behövde lite omvårdnad. Fyra burkar lingonsylt blev det, resten av bären (6 liter) stoppade jag in i frysen, måste leta rätt på fler burkar innan jag kokar sylt på det.
 
Nu är klockan halv sju och det är redan rätt mörkt ute, det står inte på förrän det är mörkt både när man går till jobbet och när man kommer hem... dags att tända lite ljus och fönsterlampor :-)
 
Om en timme hämtar jag Joel på SSAB:s gym och i kväll ser vi på det första av nya avsnitten av Solsidan.
Ha en bra vecka!
 
 

Oktoberfest!

I lördags var det dags för Oktoberfest i Valsan. Om jag får säga det själv så hade vi lyckats få till det riktigt trevligt i partytältet som även byggdes ut med ytterligare 9 kvadratmeter där vi dukade fram maten och dansade senare på kvällen. Alla lät sig väl smaka av hemlagad sydtysk potatissallad, bratwurst och surkål.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Det var första gången vi anordnade Oktoberfest, vi får se om det blir fler gånger. Ingen lyckad fest utan trevliga gäster, tack till alla som kom :-)
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0