Chicago och skaderapport

Nu har vi varit "hemma" i Highland Park några timmar efter ett par dagar i storstaden Chicago. Vi köpte Chicago City Pass där entré till flera sevärdheter ingick, men bäst av allt var att man med passet fick skippa biljettköerna som på grund av alla jullovsfirare var fruktansvärt långa i vissa fall. I går besöte vi Willis tower som är den högsta byggnaden i västvärlden (finns en högre i Dubai, men där kan man som besökare inte åka lika högt upp som i skyskrapan i Chicago). På 103:e våningen fick man gå ut på en inglasad balkong, rätt häftigt!





På eftermiddagen besökte vi Shedd Aquarium där vi bl.a. såg maneter och en show med delfiner och beluga-valar. Efter en trevlig men intensiv dag åt vi middag på T.G.I Friday innan vi såg på hyrfilm på hotellrummet (vi såg In Time, bra film!)



I dag var vi på ytterligare ett museum, The museum of industry and science. Helt okej det med, men vi var alla rätt slitna efter tre dagar i Chicago så vi skippade shopping och åkte hem efter det. Middag åt vi på Kina-restaurang här i Highland Park.

Avslutar med en bild från efterdyningarna av Dagmars framfart i Valsan. Förutom bastun så har såväl röken som bryggan fått sig varsin rejäl omgång. Åsa och Peder har varit så snälla och röjt undan det värsta, men det finns som ni ser en del för oss (Mikael...) att ta tag i då vi kommer hem.



I morgon firar vi Nyår med "svenska" Taco's på menyn! Gott Nytt År!




Nackskydd och spaghetti

I förmiddags var vi iväg för att shoppa nackskydd till Mikael och Joel, bättre pris här än hemma. Vi besökte efter viss möda och besvär med att hitta, två butiker. I den första köptes hjälmar (inte planerat men bra pris) och i den andra nackskydd.



Nu i kväll kommer två av Elins Au Pair kompisar från Sydafrika över, vi ska bjuda på spaghetti och köttfärssås och glass till efterrätt. I morgon åker vi downtown Chicago med tåg, ska bli kul att se staden, hittills har vi bara sett skyline, och bara den var imponerande.

Avslutar med några bilder från vårt besök på Harley Davidson museet i Milwaukee där vi var igår. Stackars Joel hade magsjuka igår och fick lov att gå till bilen för att vila medans vi andra roade oss, men i dag mår han som tur var bra igen.








God Jul!

Elin är just nu chaufför och skjutsar sin värdfamilj till flyget. Scott och Julie har varit väldigt generösa, men det ska bli skönt att rå om varandra helt på egen hand. 

Vi har nedräkning på SVT Play igång, 41 minuter innan Kalle och hans vänner börjar! Efter frukost (vi ligger sju timmar efter er) ska vi troligtvis åka iväg till en affär som säljer motocross skydd.

I kväll är vi bjudna hem till Elins Au Pair kompis Lydia och hennes familj, där ska vi äta och spela ett julklappsspel "The white elephant". Det ska bli kul att komma hem till ett julpyntat amerikanskt hem. Elins värdfamilj är judar, så här har vi fått vara med några kvällar då de tänt Hanukha ljus.

I morgon efter frukost åker vi till Great Wolf Resort, där Elins värdfamilj bokat in oss för en natt. Det är Wisconsins största vattenpark, så där kan vi säkert roa oss! På hemväg därifrån gör vi ett stopp på Harley Davidssons museum i Milwaukee.

God Jul önskar Solveig, Mikael, Elin och Joel!


Julmat och packning

I går hade vi bjudit över Åsa, Peder och Cissi på ett litet julbord som alla lät sig väl smakas av. Åsa och Peder passade på att dela ut sina julklappar, för även dom åker ju utomlands över julen (till familjen Alves i Frankrike).





Eftersom Peder är inbiten travspelare stod även V75-spel på programmet, tyvärr utan några vinster denna gång. Storvinst i Canasta blev det dock för mig och Mikael som vann med över tusen poäng, men i plump blev det Åsa som tog hem segern.

I dag har vi påbörjat packningen. Förutom kläder och julklappar så kommer en hel del av de kakor jag bakat att packas ner. Vi tar en varsin resväska med oss plus varsitt handbagage, så det bör inte bli några problem att få med det vi behöver. Vi räknar med en del shopping i USA så utrymmet kommer nog att behövas på vägen hem. 



I morgon är sista dagen på jobbet för mig i år, på tisdag ska jag till Hedemora för att luncha med mamma och syster Tinka och på onsdag morgon bär det iväg till USA! Ha en trevlig vecka! 

Färdig bakat

Vi hade en jättetrevlig lördagskväll hemma hos Landås som bjöd på en julinspirerad trerätters middag med bla glöggdrink med pepparkaka och ädelost vid ankomst och en pepparkakscheesecake som dessert. Till förrätt fick vi en jättegod brie och tomat tårta och till varmrätt en klassiker i form av oxfilé, rödvinssås och potatisgratäng. Efter middagen spelade vi TP, en ny utgåva med frågor från detta sekel :-)



I går kväll gjorde jag zimtstern och därmed är årets julbak avklarat. Jag måste eventuellt göra lite mer julgodis eftersom det minskat avsevärt i burken, men det är så enkelt så (bara smält blockchoklad och Kellogg's cornflakes).



Avslutar med en bild på den carport som Mikael och Joel snickrade ihop i söndags. Där får ambulansen övervintra tills det är dags att ta itu med den igen.



PS: Om en vecka åker vi till USA! Det ska bli så härligt att träffa Elin igen!


Stockholm och kakbak

Torsdag och fredag tillbringade jag med arbetskamrater från reningsverket i Stockholm på torsdagkväll var vi på Spamalot, jättekul tyckte jag och de flesta andra. Alf och Micke hade inte samma humor som vi andra, så de avvek efter första akten och väntade in oss på en bar istället.



Fredagens studiebesök på Käppala reningsverk var väldigt bra, men var avklarat redan vid två tiden på em och vårt tåg gick inte förrän 17.45, så det blev lite shopping och fika på stan. Grabbarna tröttnade dock ur efter ett par timmar, så när vi gick in på H & M så såg det ut så här:





I dag har Mikael varit i Falun och hjälpt till att köra upp banan i Jämmerdalen inför premiären av vintercupen nästa lördag. Joel har åkt på en förkylning och stannade hemma och vilade upp sig. Jag har ägnat delar av dagen till att baka kakor. Kokosmakronerna blev goda, studentmössorna är utklickade, blir spännande att se i morgon hur de ser ut..







Dags att hoppa in i duschen och göra mig iordning för en trevlig kväll hemma hos Landås, som är värdar för vårt sista "Halv sju hos dig", men först ska jag skypa lite med Elin, såg just att hon är on-line.

Ha en trevlig lördagskväll!

Trevlig kväll!

I går hade jag en jättetrevlig kväll i Hedemora på restaruang Blå Lagunen med bästa vännerna från Högskolan (Marina, Ankin, Therese och Hillevi). Vi brukar ses en gång om året och det är alltid lika kul att träffas! Ingen av oss kan riktigt fatta att det är elva år sen vi var klara med vår tre-åriga Högskoleutbildnig, vi känner oss inte äldre...

 

Mikael och Joel hade också en trevlig kväll hemma hos Åsa och Peder där de var för att uppvakta Åsa på födelsedagen. De roade sig med både biljard, JibJab och Wii.


Tårtkalas hos Åsa Barmé

I morgon åker jag och alla andra som jobbar på reningsverket till Stockholm, i morgon kväll ska vi se Spamalot på Oscarsteatern och på fredagen ska vi på studiebesök till Käppala reningsverk.

Avslutar med ett par bilder på de julkakor jag hittills bakat, till helgen blir det makroner (kokos och hasselnöt).


Ausstecherle


Spitzbuben

Intensiv vecka

Jag har just hämtat Joel hos Gustaf där han varit hela helgen. Förutom WoW så har de varit på bio, verkar som de haft en bra helg.  

Den här veckan har verkligen gått undan!

I tisdags åkte jag till Idre för att delta i Dala VA:s höstmöte i dagarna två. Som vanligt både lärorikt och trevligt. Efter information från länsstyrelsen på tisdagen bowlade vi och sedan var det middag på Pernilla Wiberg hotell där vi även övernattade.



Torsdag och fredag åkte jag och vår kemist Carola till Stockholm för att delta i "labbdagarna". Även det både intressant och trevligt. Bra förelsäsare båda dagarna och middag och underhållning på Wallmans salonger på torsdag kväll. Mindre rolig hemresa då vår tågvagn var "ur funktion" (ingen värme, inget lyse) så vi satt i restaurangvagnen hela vägen hem, men det gick ju det med.



Jag köpte med Thaimat hem på fredag kväll som vi åt framför tv:n till På Spåret. Vi skypade lite med Elin också, alltid skönt att höra hennes röst.

Tidigt upp på lördagen för att vara speaker på Säterklippingen. På hemväg stannade jag till på ICA Maxi där jag köpte baguette och mix för ostfondue som vi åt på lördag kväll, smakade jättegott!



Konståkningsklubben i Säter klarade sig bra utan mig idag, så jag har passat på att putsa fönster och fått upp julgardiner i köket. Mikael har ägnat lite tid i garaget, bla med att fixa hjälmlysen, så nu kan de åka fast det är mörkare tider.

Ha en bra vecka!

RSS 2.0