Äntligen första snön!

Den första snön kom sent i år, men nu på kvällen så började det snöa (tidigare i dag så regnade det).

Joel blev "som barn på nytt" och gav sig ut för att göra en snögubbe, Zitor blev också glad åt snöflingorna som dalade ner och höll gladeligen Joel sällskap ute i snön.



Tidigare i dag när Mikael och Joel tränade Enduro i Amsberg var det rätt varmt ute, så snön kom verkligen som en överraskning. Avslutar med ett par endurobilder som duktige fotografen Johan Bond tog i dag.


Mikael (Barmé Sr)


Joel (Barmé Jr)


1:a advent

Så var det första ljuset tänt i adventsljusstaken. Bara slutet av november, men tiden går snabbt undan, om tre och en halv vecka åker vi till USA för att hälsa på Elin.




Vi hade en trevlig kväll hos Ronny & Catherine i går. Eftersom vintern inte slagit till ännu passade Ronny på att grilla oxfilé, efter maten drack vi årets Blossa glögg med smak av Arabica kaffebönor, gott!




Vi hade också en trevlig eftermiddag i går då vi firade Cissis födelsedag med smörgåstårta, kladdkaka och ett dopp i poolen.




Nu går vi in i december månad, ha en trevlig vecka!

 

Årets krans

Varje år gör jag en krans till ytterdörren av kvistar som jag plockar utomhus på jobbet, där finns silvergran och andra barrväxter jag inte ens kan namnet på. Så här blev slutresultatet!



Slut på ännu en vecka, jag ser fram emot helgen. I morgon blir det nog bara en lugn TV-kväll, men på lördag är det en fulltecknad dag. Vi ska fira Cissi på eftermiddagen och på kvällen är vi hembjudna till våra goda vänner Ronny och Catherine, ska bli kul, det var längesedan vi umgicks.

Trevlig helg!

A long distance hug!

I dag fick vi ett Thanksgiving kort från Elin i USA, hon skickar en långväga kram och skriver att hon längtar jättemycket tills vi kommer och hälsar på, det är ömsesidigt kan jag lova, vi längtar också!



I lördags hade vi en jättetrevlig kväll "Halv sju hemma hos oss" med Bonds och Landås. Det var franskt tema på maten med löksoppa till förrätt, fondue på oxfilé till varmrätt och chokladfondant med vaniljglass till efterrätt. Tyvärr glömde jag helt bort att fotografera, men förhoppningsvis får jag några bilder av Lotta som jag kan lägga upp en annan gång.

I går var Joel i Tällberg och jobbade hela dagen. Han deltog i Tällberg höstforum där världsförändrare i olika åldrar från olika delar i världen deltog, bla Jan Eliasson (fd utrikesminister) och så Borlänge Energis ungdomsråd förstås. Även jag jobbade i söndags då det åter var min tur att bemanna "Snacka om Borlänge rummet " på Kupolen. Nu har jag fått ihop tillräckligt med timmar så jag slipper ta tjänstledigt under vår resa till USA.

I morgon ska vi uppvakta Cissi som fyller 35 år. Vi ska äta hämtmat från Mc Donalds och ska festa till ordentligt med en Mc Flurry :-) Det "riktiga" kalaset blir på lördag då Cissi ska bjuda på smörgåstårta. Cissi har varit ensam hemma en vecka och skött om hus och Arrak, men i övermorgon kommer Åsa och Peder hem från sin kryssningsresa, ska bli kul att höra hur de haft det.





Förberedelser och fest

I fredags efter jobbet åkte vi till Bensåsen för att hjälpa till med förberedelserna till mammas 70-års fest som skulle äga rum på lördagen. Supersnälla Anders och Marina anslöt med husvagnen som vi fick låna i två nätter, toppen!

Jag och Lotte åkte till Horndal på fredag kväll för en del inköp. När vi kom hem fixade Pether god mat i form av lövbiff. Efter att ha gjort potatisgratängen färdig avslutades kvällen med bad i tunna. Joel var också nöjd för såväl dator som skärmar fick följa med och WoW fungerade bra att spela även i skogen :-)

Klockan tre på eftermiddagen körde festen igång med mingel, mousserande vin och tipspromenad. Efter det flyttade vi in i värmen för tipspromenadsgenomgång, buffé och presentöppning. Bad i tunna blev det också, även om jag och Mikael stod över denna gång. Jag tror alla hade en trevlig eftermiddag och kväll! Kul att Christian kom med hela familjen, men Elin saknades extra mycket en dag som denna.







Dags att ta tag i förberedelserna för nästa fest. På lördag är det jag och Mikael som är värdpar "halv sju hos dig" (hos oss denna gång alltså :-) då vi ska ha en trevlig kväll med paren Bond och Landås.

Ha en trevlig vecka!

Tysklandsresan

På grund av dimma i München blev planet försenat vilket medförde att vi missade vårt tåg från Arlanda till Borlänge, blev hyrbil i stället så jag kom inte i säng förrän 02:20 i natt, känner mig rätt trött nu...

Tysklandstrippen var riktigt bra, tyvärr är jag rätt förkyld så jag har inte varit i toppform men tillräckligt kry för att orka med studiebesök på diverse reningsverk, Hubers fabrik och Audifabriken i Ingolstadt. Vi bodde i en liten by som heter Berching, riktigt pittoreskt. Pensionatet vi bodde i hette Zum Dallmayr och middagen åt vi i Gasthof Winkler på andra sidan vägen, där halva sällskapet bodde. Resesällskapet bestod totalt av 60 pers från Skandinavien och Baltstaterna.

Berching

Som tur var har min förkylning inte satt sig på smaklökarna så jag kunde njuta av den goda maten. Jag har ätit såväl flädlesuppe, ostkaka, korvar och surkål som spätzle och lökstek. Druckit öl i olika varianter (weissbier, dunkless och helles) samt obstler (fruktsnaps).

 

 

Jag hade bestämt mig för att köpa en spätzlepress i Tyskland, men de jag frågade sa alla samma sak: Finns ingen sådan att köpa i lilla Berching. Eftersom schemat var väldigt pressat bad jag vår busschaufför, Frau Heide, om hjälp. Då jag var in i supermarketen i Berching hittade jag faktiskt en spätzlepress som jag köpte. Även Frau Heide köpte en åt mig, så nu har jag två. En "budget" i plast (från supermarket) och en Rolls Royce variant (av döma av priset..) i rostfritt. Köpte även Lebkuchen åt Lydia som vi tar med till USA i jul:





Avslutar med en bild på Joel som nu har dubbelskärm vid sin dator.



Nu ska jag slappa lite framför TV:n, känner mig inte direkt utvilad efter bara 3,5 timmars sömn i natt... 

Trevlig helg!


GGN

Nu har jag fått hem Mikael och Joel från Gotland igen. Det gick riktigt bra för båda två i spåret. Mycket möjligt att Joel hade den bästa DOE-tiden, men eftersom han hade den fruktansvärda oturen att tappa sin transponder fick han ingen tid registrerad. Mikael fick därmed 2:a pris i DOE:s interna tävling (DOE=Dalarnas Offroad och Enduro). Jag följde tävlingen live igår via Fastbikes Livestream sändning på nätet, kul när tekniken fungerar :-)




Barmé Senior



Barmé Junior

Både i går och idag var jag till ishallen en sväng för att titta på Sätertjejerna som tävlade i konståkningstävlingen Borlängetrofén. Tänk vad många timmar vi spenderat i ishallar, både konståkning och hockey, förstår inte riktigt hur vi hann med..

I morgon bär det iväg på studieresa till södra Tyskland. Jag mår mycket bättre idag, men har packat ner nässpray och halstabletter för säkerhets skull.

Ha det bra!


Bokstaven T



Magnus i "Fem myror är fler än fyra elefanter" gjorde kopplingen till tennis... Idag gör jag tyvärr följande kopplingar till bokstaven T:

Temperatur (38,2)
Te (med honung)
Täcke (framför) TV:n
Tablett
Tycka synd om mig själv... (för ingen annan är ju hemma)


RSS 2.0