Sista helgen i oktober

Sista helgen i oktober är snart till ände och det har varit en bra sådan. I fredags tog vi det lugnt framför TV:n med god mat och rött vin. Mikael somnade framför TV:n en stund, lätt hänt en fredag kväll.

I går var vi bjudna hem till Johan & Lotta på tre rätters middag, förutom oss var även paret Landås bjudna dit på vår variant av "Halvåtta hos mig" som vi kallar för "Halvsju hos dig" :-) Bonds satte ribban högt och bjöd på den ena rätten godare än den andra.


Redo för god mat och trevligt sällskap

 
Till förrätt serverades laxbakelse

 
Till varmrätt serverades vitvinsmarinerad strutsbiff med rostade grönsaker och rödvinssås och till efterrätt hallonmousse och hallonsorbet. Till samtliga rätter serverades drycker som passade perfekt till maten. Middagen avrundades med kaffe och en chokladtryffel.



Tusen tack Johan & Lotta för en suverän måltid och en trevlig kväll, ni får 10 poäng av oss! Den 19 november är det vår tur att agera värdpar och i början av december avslutar Landås.

I dag körde Mikael iväg sin landsvägshoj på vintervila. Söndagen i övrigt ägnades åt att äntligen få upp Elins säng och kartonger på övervåningen.



För en timme sedan kom jag hem från min andra lektion i konståkning för vuxna. Det är jätteroligt men svårt (balans- och teknikproblem) men jag inbillar mig att jag kommer att bli bättre bara jag kämpar på :-)

Ha det bra!



Trippelbom!

Besiktning SAAB             BOM!

Besiktning hästkrafttransport         BOM!

Biljetter till NHL match Chigaco Blackhawks vs Detroit Red Wings       BOM!



Bara att bryta ihop och komma igen :-)

Slut på ännu en helg..

Helgen började med en träff på stan med Marika på fredag eftermiddag. Det var jättekul att ses, blir alltför sällan! Minna skulle också varit med, men stackars hon var sjuk, vi ska bestämma nytt datum inom kort. Marika och jag utnyttjade en Restaurangchanskupong på "Ett kafé" i gamla Wasabryggeriet. Ett jättetrevligt kafé! Kan varmt rekommenderas!



På fredag kväll åkte jag och Mikael till Valsan för att kunna komma igång tidigt på lördagen med att "göra vinter". Bryggorna skulle upp ur vattnet, pumpen och duschen plockas bort och löv krattas. Det jävlades lite med den stora bryggan, nästa år ska vi testa att ankra den i sjön för att se vad som händer ... Lunch i lusthuset bestående av blodpudding & bacon, smakade bra i all sin enkelhet.

   

Mikael har tillbringat eftermiddagen med att bygga bänk bak i hästkraftstransporten, det blir jättebra. Själv ska jag byta om nu, för om en halvtimme ska jag stå på isen då det är dags för första träningen med vuxengruppen i Borlänge kk.

Önskar er en trevlig sista vecka i oktober!

Hästkraftsport i hästtransport

Vi slog till i går eftermiddag och köpte hästtransporten vi var och tittade på i söndags. Så nu säger vi "bye bye" till ambulansen och "välkommen hem, du får stanna" till SAAB:en, som vi haft utlånad från i påskas till i förra veckan.


Bambi

Vi hade som väntat en trevlig kväll hos Åsa & Peder i går, god mat och en Canastaomgång som vi vann stort. Vi hade ett himla flyt med korten ska jag erkänna, men det är alltid kul att vinna :-) Mikael var lite sliten efter sitt tävlande så det blev inte så jättesent.

I dag har vi varit i Stora Skedvi och tittat på hästtransport. Det lutar åt att Mikael säljer ambulansen istället för SAAB:en som vi var inne på. Hästtransporten var stor och rymlig och kan funka bra att köra motorcyklar i, en sorts hästkrafter det med :-)

Jag är nyss hemkommen från ishallen där jag och Minna varit på "Allmänhetens åkning utan puck och klubba". Det var lite vingligt men gick ändå bättre än förväntat. Minna, som är en rutinerad "vuxenåkare" kom med goda tips och glada tillrop. Nästa vecka på söndag kör vuxengruppen i gång med träning i Maxihallen kl 19.30-20.30, ser faktiskt fram emot det!

Om en och en halv timme ska Joel hämtas vid tåget, han har varit på hemresa från Moldavien sedan sju i morse. Ska bli kul att höra hur han haft det, men vad jag sett på Facebook så har det varit bra.

Ha det bra!

 


Endurotävling & loppisfynd

I morse kl 07.00 åkte Mikael till Hedemora där han tävlar i en enduro lagtävling. I totalt sex timmar turas laget om att köra. Jag åkte dit lagom till starten 09.30, stannade en stund för att titta och åkte sedan vidare till mamma i Hedemora.


Jonas, som körde 1: a sträckan, hjälper Mikael att efter 2:a sträckan lämna över till Johan som ska ta sig an varv 3. I den "tysta zonen" måste motorcykeln skjutas fram till bytespunkten där transpondern (manick som registrerar varvtid) lämnas över till nästa förare 


2/3 av Doe:s lag 2 och 1/3 av Doe:s lag 1 vilar upp sig

Efter kaffe & långpannebulle med äpple åkte vi iväg på den för mamma obligatoriska "lördagsloppisrundan". På loppis nr 1 fyndade mamma en liten glassvan till sin samling med glasfåglar. Hon har tittat på den i några veckor, och om den finns kvar då, så är det meningen att hon ska köpa den. Inga impulsköp med andra ord :-)

På loppis nr 2 fyndade jag ett par sprillans nya bruna kängor med foder från Din Sko samt en klocka åt Mikael (den syns på bilden ovan, inte den vackraste men den fyller sin funktion :-)

Väl hemma tog jag en promenad med Zitor i det fina men kylslagna höstväderet samt fyllde äppelmoset som jag fick av min snälla mor på fryspåsar.



I kväll är vi bjudna hem till Åsa & Peder på middag och det ser vi fram emot, känns som ganska längesedan vi träffade dem. Ibland passar Åsa på att prova något nytt recept på oss, och det brukar alltid smaka gott (det smakar såklart gott även när det inte är någon nyhet till middag :-) Kanske vi utmanar dem i en Canasta, vi har haft lite flyt de senaste gångerna vi spelat. Ha en fortsatt trevlig helg!

Tisdagsmys & hundtvätt

I dag lyckades Zitor stänga in sig själv i källaren. Han öppnar gärna dörren i hallen som leder ner till källaren och lägger sig i rummet under Joel/Elins rum på dagarna, idag lyckades han även stänga in sig i det rummet. Han blev rätt glad när Joel kom hem ifrån skolan och släppte upp honom igen. Efter en dag i källaren var han rätt dammig och luktade lite unket så det blev ett kvällsbad för Zitors del :-)



Det blev lite tacos så här i början av veckan, fungerar det med

I övrigt hjälper jag Joel att åter packa väskan för i morgon åker han och övrga medlemmar i Borlänge Energis ungdomsråd till Moldavien. Just nu sitter Joel (som vanligt) och spelar W o W i sitt nytapeterade rum, det blev riktigt fint!






På gång!

Denna helg har vi äntligen kommit i gång med Elins/Joels rum. Den första väggen blev klar i går kväll och resterande tre hoppas vi kan bli klara i eftermiddag. De blir mörka, snudd på svarta. Det blir en helt annan stil på rummet som kommer att passa Joel finfint, det var väldigt generöst av Elin att lämna över det till Joel! (Tills Elin kommer hem ska vi få till ett fint rum till henne med!)



Annat som vi kommit igång med lagom tills det är dags att sluta för säsongen är mc-övningskörningen. I går blev det en ganska lång tur via Torsång, Stora Skedvi och Arkhyttan till Långshyttan. Där åt vi lunch på Abbes restaurang som ligger i föredetta Konsum. God mat och stora portioner.



Efter lunchen hälsade vi på hemma hos Nina och Mikael P där vi fick kaffe på maten. Det var kul att ses igen, det blir långt mellan varven. Mikael P har nyss opererat in en ny knäled i sitt ena ben och har några kämpiga månader framför sig, men förhoppningsvis blir han bättre än på länge.

Just nu förbereder Mikael sig för enduroträning i Falun. Vädret är fint med kylslaget. Det var nollgradigt i morse och säkerligen några minusgrader under natten. Förhoppningsvis dröjer det några veckor innan vi får ett par decimeter snö så som dom hade i Kiruna i veckan.



Joel har tillbringat helgen i Göteborg där Borlänge Energis Ungdomsråd deltagit i Poweshift (klimatevent för unga). Han ska hämtas vid tåget strax efter tio ikväll.

Ha det bra! /Solveig

Fina placeringar!

Såväl Mikael som Joel gjorde bra ifrån sig på tävlingen Ränneslättsloppet i Eksjö i helgen. Mikael slutade på 164 plats av ca 350 startande. Han avverkade 4 varv, totalt 8 mil. Mest nöjd var han ändå med att ha slagit såväl Jonas som Johan. Joel slutade på en fin 44:e plats av ca 170 startande i hans klass. Joel, som avverkade 5 varv=10 mil, hade den snabbaste varvtiden av DOE "gubbarna"! Grattis!





Under lördagens lopp fick Joel också nytta av det han lärt sig av brandmännen vid övningarna i Bysjön, då en kille körde ikull så ill att tanken gick läck och bensinen började brinna. Skönt att veta att han har sinnesnärvaro.


Till middag i lördags passade jag på att äta Indiskt, eftersom jag är ganska ensam om att gilla det härhemma. Drack lite vitt vin till det som jag så generöst delade med mig av till de små flygfäna. Såg ytterligare en romantisk komedi med Jennifer Aniston och Kevin Costner, så jag hade en riktig tjejkväll i min ensamhet :-)



I går ringde min snälla svägerska Petra och erbjöd oss värdecheck på SJ som vi kan använda då vi bokar tågresan till Arlanda i december, tack för det!

Vi skypade lite med Elin idag, alltid lika kul att få se och höra henne. Hon verkar fortfarande trivas och det är så skönt att höra. Vi påminde henne att boka biljetter till matchen vi vill se den 30/12 då Chicagolaget Black Hawks möter svensklaget Detroit Red Wings, det ser vi fram emot hela familjen!

Nu är det höst på riktigt, oktober är här. Ha en trevlig vecka!

Attack på bred front!

Jag har precis druckit kaffe och läst Aftonbladet (som jag nu får köpa eftersom grannen Kasper tagit över Joels försäljning). På tal om Aftonbladet fick jag kvittera ut ett rekommenderat brev på posten igår med information om att Aftonbladet ska lägga ner sin dörr till dörr försäljning och Joels uppsägan på grund av arbetsbrist från och med årsskiftet, i närmare sex år har Elin och Joel sålt tidningen, inte illa! Uppsägningen drabbar ju heller inte Joel, utan Kasper...



Trodde faktiskt att vi skulle klara oss från de små flugfäna i år, alla andra började klaga på dem innan vi ens hade någon liten blomfluga i köket, men nu finns dom där i mängder! I går kväll fick jag nog och attackerade på bred front, nu bjuds de på såväl sirapsvatten som vitt vin och vinäger, spetsat med en droppe diskmedel. Det finns fortfarande många kvar, men jag ger mig inte innan alla fallit för frestelsen. Vinäger verkar förresten vara det de gillar bäst :-) Tack för tipset Lotte!



Joel och Mikael åkte till Eksjö igår för att tävla i Enduroklassikern Ränneslättsloppet, de kom fram i går kväll efter en bilfärd på cirkus sex timmar. Mikael tävlar i dag och Joel i morgon, jag håller tummarna för att det ska gå bra för dem båda!

Själv hade jag tänkt få en massa gjort denna helg (stryka, tvätta, flytta Elins lådor m.m.) men eftersom huvudet fortfarande känns rätt tungt efter ett par dagar med migrän och eftersom sommaren bestämt sig för att hälsa på igen så tror jag att jag ska omprioritera lite. Istället ska jag hinna med flera kortpromenader med Zitor och passa på att hänga ut tvätt som får torka i solen iställtet för i tumlaren, har redan hängt upp en laddning sängkläder på tork.



Så nu ska jag ut på promenad nr 1 men sedan blir det ändå lite strykning framför TV:n för jag hyrde filmen "Water for Elephants" på ICA i går och den ska lämnas tillbaks i dag. Passar på att hyra en film som Mikael och Joel troligtvis ändå inte vill se med mig. Trevlig helg!


RSS 2.0