Ved värmer flera gånger om

Nu har Mikael byggt klart vedförrådet och det blev jättebra. Utvändigt ser det ut som huset och garage, men lockpanelen på vedförrådet är försedd med klossar. Det gör att det bildas en luftspalt så att veden kan torka. Invändigt har Mikael gjort två fack, ett för ny fuktig ved och ett för torr ved. Förutom läkt och plåt till taket är vedförrådet byggt av sådant som blev över vid husbygget. 

Det är inte bara oss som veden värmer flera gånger utan även Åsa & Peder,  vi är jättetacksamma att de erbjudit sig att komma och hjälpa till med klyvningen. 



I går tog vi ett bastubad i vår vedeldade bastu nere vid sjön.  Att doppa sig gick lättare än förväntat, men visst var det isande kallt.  Mikael den friskusen tog några simtag också. Efter doppet såg vi till att få upp värmen igen så att vi kunde njuta av fågelsång i skymningen ute på bryggan. 



Vi har flera änder som kommer och "matfriar" och vi försöker skämma bort dem så gott vi kan. Katterna håller sig lite på avstånd men tycker om att titta på änderna genom fönstret.


Vi njuter verkligen av att bo som vi bor!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0