Garaget nästan färdigt utvändigt! (mobilblogg )

Idag är det två veckor sedan garaget levererades och lika länge har vi haft "semester". Vi har jobbat med garagebygget varje dag med god hjälp den första tiden av barnen med respektive och Mikaels föräldrar, samt vår snälle granne med lastmaskin.  I dag blev taket klart då Mikael spikade fast nockpannorna och det som återstår utvändigt är lite dropplister ovan fönster och dörrar och en plåt vid vindskivorna samt foder runt porten. Det är som ni ser ett väldigt högt garage vi har byggt, högre än vad vi tänkt från början. På grund av de områdesbestämmelser som finns här så var alternativen att bygga ett smalare garage eller att höja väggarna och vi valde det senare.  Porten vi satt in är 3 x 3 meter och vi kan också nu köra in bussen, så det blev en bra lösning, även om det är lite likt en lada ☺ Huset, som levereras på fredag, är ännu lite högre, så tillsammans kommer byggnaderna att se proportionerliga ut tror jag.

Invändigt har den mesta av isolereingen på väggarna kommit på plats och isolering av tak har påbörjats. 


Det är för ovanlighetens skull en fantastisk sommardag och jag har tagit mig tid att läsa och sola lite på bryggan,  härligt! Mikael "pular" på med lite av varje och jag gjorde i ordning lite snabbmat så att också han fick ett litet avbrott.  Jag bjöd på tunnbrödrullar,  men vi fick lov att äta av lite innan de gick att rulla ihop 😃Kommentarer
Postat av: Nya huset

Oj, vad ni legat i! Jättefint! Styr detaljplanen proportionerna på huset? Ni får gärna förklara mer...

2015-08-04 @ 21:53:05
URL: http://www.nyahuset.nu
Postat av: Solveig Barmé

För några år sedan togs områdesbestämmelser fram med ett antal punkter för att säkerställa att områdets fritidshus karaktär bibehålls. Bla måste husen som nybyggs målas med röd slamfärg och noch öden får inte vara högre än sex meter. Men sedan finns även en punkt som säger att byggnadsdhöjden minst måste vara hälften av gavelbredden.

2015-08-04 @ 22:01:50
URL: http://hemmaiborlange.blogg.se/
Postat av: Solveig Barmé

Noch öden=nockhöjden ☺

2015-08-04 @ 22:13:44
URL: http://hemmaiborlange.blogg.se/
Postat av: Nya huset

Aha, då förstår jag. Misstänkte att det var något sådant som låg bakom.

2015-08-05 @ 20:26:53
URL: http://www.nyahuset.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0