Byggdag 5

En arbetsvecka har gått, den första efter vår semester och den första med byggande av vårt hus i Valsan. Eftersom vi inte ville missa för mycket av bygget har det blivit lite av en mjukstart på jobbet. I dag stämplade vi ut redan vid halv elva på förmiddagen för att åka upp med en smörgåstårta till våra duktiga byggare, lite festligheter hör ju till när taket är klart ☺ Så här ser huset ut nu:

Vy från vägen: Takpannorna på plats.  Ett par steg fattades på takstegen,  de kompletteras senare. I eftermiddags började vi måla undersidan av råsponten röd på den ena gaveln, resten gör vi i morgon, bäst att passa på medan ställningen är på plats.

Vy från sjön: Det stora fönstret har kommit på plats och vi testade att plocka bort spröjsen. Spröjs eller inte i detta fönster är frågan...

Vy innifrån: Bilden är tagen från köket mot vardagsrummet. De två helglasade altandörrarna kommer nog på plats i nästa vecka. Den avbärande balken mitt i huset är ännu inpackad i svart plast.

För en stund sedan satt vi ute på bryggan i kvällssolen och åt upp resterna av smörgåstårtan, nu blir det lite slappa framför tv:n. Trevlig helg! 
Kommentarer
Postat av: Nya huset

Det blir verkligen jättefint. Vad klassiskt men ändå modernt huset ser ut. Tror att det smälter in otroligt bra i omgivningen.

2015-08-16 @ 20:42:19
URL: http://www.nyahuset.nu
Postat av: Nya huset

Tillägg: Jag tycker ni skall ha spröjs på fönstren, det bidrar till känslan av att huset alltid funnits där.

Svar: Jag trodde också att jag ville behålla spröjsen, men det lutar nog mer och mer åt att vi vill ta bort dom. Utan spröjs blir det som en fantastiskt stor och vacker tavla. så känner vi nu, men vi kanske kommer att vela lite fram och tillbaka innan vi bestämmer oss :-)
Solveig Barmé

2015-08-17 @ 06:36:44
URL: http://www.nyahuset.nu
Postat av: Nya huset

Det är nog så, inifrån = bäst utan spröjs, utifrån = snyggast med spröjs. Vi kommer köra utan spröjs för att sudda ut skillnaden mellan ute och inne maximalt. Eller, vi har aldrig ens haft en tanke på spröjs, fast vi bygger ju heller inget hus i gammal stil heller...vårt hus tillhör nog ingen stil alls och vi ville helt enkelt inte ha spröjs.

Svar: Tjata gärna på, bara trevligt med kommentarer 😃
Solveig Barmé

2015-08-17 @ 21:26:05
URL: http://www.nyahuset.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0