Vi jobbar på!

I förra veckan var brunnsborrarna här, så nu har vi en 50 meter djup brunn. I nästa vecka kommer pumpen och det sätts också dit en provisorisk kran direkt vid brunnen så att vi kan få tillgång till vatten på en gång. Det kommer att underlätta för alla de som kommer att tillbringa tid här på bygget framöver.
 
I väntan på bygglovet jobbar vi på med främst trädfällning. Även om granarna vi fällt har sett rätt glesa ut så är det mycket ris att ta hand om. Förutom granar så har vi fällt några alar, så nu har vi en rejäl hög med ris som vi måste köra bort. Vi har fortfarande en stor tall och en björk kvar att fälla nere vid lusthuset där avloppsanläggningen ska ner i backen, men det har blåst för mycket den här veckan för att ta de träden. Ytterligare ett par riktigt stora granar som växer intill vår väg ner till stugan väntar på fällning, men dom kommer Falu Energi och Vatten hit och fäller åt oss eftersom det finns en risk att de kan ramla över elledningen.
 
Granarna böjdes som pilbågar i blåsten, lite svårt att få med det på bild dock
 
Tallen och björken bakom rishögen fäller vi inom kort
 
Vi har bestämt att vi kommer att ta hjälp med rivningen av hus och uthus och har begärt in några offerter. Det vi ska göra själva är att plocka bort plåt, dörrar och fönster. För att uthuset ska gå att riva var det också nödvändigt att dela på byggnaderna, och det har Mikael gjort i dag. Jag bistod med lite handräckning och fanns till hands i fall något skulle gå galet, men det var ingen fara på taket :-)
 
På måndag har byggnadsnämnden möte och då kommer vi eventuellt att få vårt bygglov. Vi håller tummar och tår!
 
Avslutar med en bild på mig och Falcon (vet inte om det är helt bestämt att det är så han ska heta), en riktig liten sötnos som snart ska flytta hem till Elin och Sebbe.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0