Önskad leveransvecka: V 32

En stor del av dagen tillbringades hos Fiskarhedenvillan med att framförallt skräddarsy layouten av vårt nya kök. Vi känner oss jättenöjda med resultatet! Vi har bl.a. flyttat spisen till ett hörn och bytt ut ett av överskåpen till ett vitrinskåp med belysning. Skåpluckorna blir vita med lite struktur och en mörk laminatskiva. 3D skissen nedan ger en ganska bra bild av hur det kommer att se ut.
 

Vi planerar som ni ser att kakla hela köket och svängde därför förbi Kakelproffsen i Falun för att låta oss inspireras. För tillfället lutar det åt ett tegel i ljusgrått som heter Metalwood. Vi tror att det kaklet skulle bli riktigt snygg på de partier med mycket kakel, dvs vid spis och fläkt samt runt fönstret. Metalwood ser ut så här:
 
 
Efter "kökssittningen" var det dags att gå igenom husbeställningen och ange önskat leveransdatum. Så om allt flyter på som planerat sker husleveransen v 32. Det känns nästan lite overkligt... Rimlig inflyttningstid kan då bli i slutet av januari, dvs om nio månader. Det tycker vi blir helt okej!
 
I lördags kom Joel, Elin och Sebbe till Valsan och hjälpte till att köra ris, tömma stugan på möbler och förberedelser för att lättare kunna plocka ur fönsterna så småningom. Efter några timmars arbete grillade vi hamburgare till lunch. Tyvärr var vädret inte det allra bästa, men regnet väntade med att komma tills vi var klara för dagen. Tack för hjälpen för den här gången :-)
 
 
Sedan i fredags pumpar vi vatten ur vår nya brunn dygnet runt. Slangen var lite för kort för att nå ner till sjön, så vi fick skarva lite på slutet ("man tager vad man haver" :-). Det ska pumpa en vecka på det sättet för att skölja rent vattenvägarna och pumpgropen. Vi smakade just för första gången på vattnet, som ser klart och fint ut, och smakade ganska gott, men man kan känna en liten eftersmak av något. Vi gissar att det kan vara järn, men avvaktar analysresultat.
 
 
Valborgsmässoafton ska vi fira tillsammans med våra goda vänner Johan och Lotta och Micke och Carina. Det har blivit lite för långt mellan gångerna vi ses, så det ser vi verkligen fram emot!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0