I väntans tider...

Det var en evighet sedan jag skrev ett inlägg här på bloggen, men från och med nu kommer det att bli lite mer regelbundna uppdateringar. I morgon är det dags att jobba igen efter en skön påskledighet som jag och Mikael tillbringade med Åsa, Peder och Cissi i Sågbäcken. Vi hade några härliga dagar med sköna promenader, skotertur på fjället och motion i längdspåret. Som sig bör har vi också ätit och druckit gott :-) Våra barn har också haft en härlig påsk: Elin och Sebbe har också dom varit i fjällen, de var på bröllop i Sälen och Joel har firat påsken i New York där han är och hälsar på sin kompis Ebba.
 

Nu till anledningen av valet av rubrik och varför jag kommer att uppdatera bloggen lite oftare: För en tid sedan bestämde vi oss för att det var dags att riva den gamla stugan och uthusen vid vårt älskade Mysvik i Mellan-Valsan och bygga såväl ett nytt fritidshus som ett stort garage. Vi har träffat ett par "husbyggare" och fastnade för Fiskarheden Villan som vi har skrivit kontrakt med. Det känns riktigt bra! Skönt med en samarbetspartner som finns på hemmaplan. Vi har sökt bygglov men på grund av områdesbestämmelser där vi inte riktigt uppfyllde kraven har kommunen bett oss inkomma med en reviderad ansökan. Vi har därför haft en andra sittning med Fiskarheden som nu tar fram nya ritningar enligt mina och Mikaels önskemål, och den lösningen har vi redan stämt av med kommunen, så det ska inte bli några problem. Men "kvarnens hjul måste mala på" så ansökan ska åter ut till rågrannar (och det har jag lärt mig betyder de grannar som har tomtmark som gränsar till vår) så det dröjer ytterligare en tid innan vi får ett beslut. Det blir alltså inte det fritidshus vi tänkte oss från början, men det är nästan så att vi känner att det här blir ännu bättre. Det kommer att bli ett fritidshus med öppen planlösning där vardagsrum och kök vetter mot sjösidan, ett stort badrum och ett sovrum på sidan mot vägen. Vi kommer att ha högt i tak och få plats med ett loft där vi kan husera eventuella nattgäster :-)
 
Så snart vi får bygglov ska vi börja riva det gamla, men vi har redan gått igenom både hus och förråd och packat ett antal flyttkartonger samt kört ett par vändor till tippen med det som ska kastas. I vårt nya fritidshus ska det finnas vattenspolande toalett, så både ny brunn och ny avloppslösning ska anläggas. Brunnsborrarna kommer på onsdag, det ska bli spännande! För att få plats med husgrund och avlopp så måste vi ta ner ett gäng träd, vi har redan fällt ett par stora granar.
 

Så nu går vi i väntans tider, men vi rullar inte tummarna för det utan har ganska fullt upp. Vi ser med spänning fram emot allt som ska hända i år!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0