Bollen är i rullning!

Jag trodde inte att vi skulle få något besked om bygglov idag, men kvart över fyra i em så fick vi ett mail om att byggnadsnämnden hade beviljat oss bygglov och strandskyddsdispens. Så skönt! Vi ringde genast vår säljare på Fiskarheden Villan och kom överens om en dag då vi ska gå igenom hela husbeställningen. Det är inte gjort i en handvändning utan kommer att ta en halv dag ungefär, men det ska bli så roligt! Vi är redan rätt säkra på vilka innerdörrar och braskamin som vi vill ha, men det återstår många stora val, bla kök och badrumsmöbler. Vissa val behöver vi dock inte bekymra oss om pga de områdesbestämmelser som finns, vi måste tex ha faluröd fasadfärg och rött lertegel på taket, men det hade vi nog å andra sidan ändå tänkt ha :-)
 
Vi har också kontaktat vår kontrollansvarig som ska boka in tekniskt samrådsmöte med kommunen. På det mötet går man bla igenom hur arbetet ska planeras och organiseras och man går igenom konstruktionsritningar. Vid det tekniska samrådet får man även startbesked, utan ett sådant får man inte påbörja arbetet.
 
Så här ser huset ut som vi kommer att bygga. Husmodellen heter Orren från början, men vår modell är ganska så modifierad:
 

Det är som ni kan se en öppen planlösning där vardagsrum och kök "flyter ihop". Vi har som ni också ser valt att ha en bastu inomhus, lite onödigt kanske någon tycker men Mikael är en riktig bastunarkoman så den kommer absolut utnyttjas, även om vi såklart också kommer att basta i den vedeldade bastun vid sjön. Inget slår det!
 
På den långa sidan av loftet kommer vi att ställa gästsängar och på loftet ovan kök tänker vi oss plats för skrivbord och bokhyllor etc. Vi har maxat ganska mycket med fönster mot sjön och också valt att sätta in två altandörrar som är helt i glas. Vi är ganska så säkra på att vi kommer att vilja bygga en inglasad altan mot sjösidan, men det kommer vi att vänta lite med och låta beslutet mogna fram lite hur den ska se ut. Det är ingen panik med det, vi har ju vårt fina lusthus. Utvändigt har jag har bara lagt upp bilder på de sidor av huset som vetter mot sjön och gården. Entrén kommer alltså liksom nu vara vänd mot gården.
 

Så nu är bollen definitivt i rullning! Vi har en lång lista med saker som ska göras innan vi ska riva (vilket vi kan göra tidigast om tre veckor när överklaganstiden gått ut), bl.a. ska vi montera ner kök, kamin och en massa annat. Vi kommer att få god hjälp av Joel, Sebbe och Elin så det ska nog gå relativt snabbt. Det största bekymret är vad vi ska göra av alla grejer och möbler, det blir till att lägga pussel med det utrymme som finns i verkstaden här i Valsan och så får vi nog köra hem en del till Borlänge så länge.
 
Så skönt att vi är i gång!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0