Vändpunkt i sikte!

Det är bara två och en halv vecka sedan vi fick rivningslov, det känns som mycket längre sedan faktiskt.
 
Förrådsbyggnaden försvann redan efter ett par dagar och nu är också huset i princip helt rivet. Återstår några golvbalkar och trappen samt några vändor till tippen. Mikael har jobbat på jättebra med god hjälp av sina föräldrar och våra barn med respektive. Själv har jag varit ute och "flängt" en hel del den senaste tiden (mc-kurs och diverse tjänsteresor) men i helgen som gått har även jag bidragit med mantimmar vid rivningsarbetet och snart är det dags att köra iväg den sista containern.
 
 
Stugan var till stor del isolerad med sågspån som vi öst och fyllt massvis med säckar med. Vi hade hoppats att vi skulle hitta en tidning under golvet och det gjorde vi också. Vi hittade en Borlänge Tidning från 1/7 -58 och Expressens VM-bilaga från 29/6 -58. Lite kul att se hur tiderna förändrats, idag hittar man inte längre reklam för cigaretter i dagstidningen och språkbruket ett annat.
 
Skorstenen svajade betänkligt då man kände på den, så vi tog det säkra före det osäkra och välte den. Den föll med en smäll och förhoppningsvis är det ok att lämna den som fyllnadsmaterial.
 
 
När vi plockade bort skivorna under taket vid farstukvisten fanns en hel del getingbon (tomma som tur var), här är en bild Elin och Mikael med dom största bona i handen :-)
 
Den fina skylten med namnet "Mysvik" ska vi naturligtvis spara och sätta upp igen på lämplig plats. På baksidan kunde man läsa att en omröstning hållits pingstdagen 1972 för att döpa paradiset i Mellan-Valsan. Sexton namnförslag inkom och Mikaels mamma vann 25 kr för det vinnande bidraget "Mysvik"  :-)

Rivningsarbetet har pågått i drygt två veckor, men förberedelserna påbörjades tidigare med träfällning och flytt av röken. Så här såg det ut i mars:
 
Och så här ser det ut nu:

Nu har vi en vändpunkt i sikte, snart ska det byggas istället för att rivas. Men dessförinnan blir det några veckor där vi får tid att varva ner lite grann, det behövs känner jag!
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Nya huset

Wow vad duktiga ni har varit!
Historien om mysvik måste ni ju ha inramad på väggen. Vad kul att veta vad namnet kommer ifrån.
När börjar ni själva bygget?

2015-05-25 @ 18:55:13
URL: http://nyahuset.blo.gg
Postat av: Anonym

Vecka 26 på börjas arbetet med grunderna för hus och garage, det arbetet ska vara klart v 28. V 30 levereras garaget som vi ska bygga själva och v 32 kommer huset :-)

2015-05-25 @ 19:46:39
Postat av: Solveig Barmé

Med risk att det blir "dubbelsvar": mar kar beten och gjutning v 2 6-22, garage levereras v 30 och husleverans v 32. Så snart rullar det på igen :-)

2015-05-25 @ 19:52:42
URL: http://hemmaiborlange.blogg.se/
Postat av: Nya huset

Åh vad spännande. Kommer ni bygga även stora huset själva eller tar ni hjälp till detta?

Svar: Vi tar hjälp av Fiskarheden och deras entreprenörer för allt utom elen som Mikael ska ansvara för.
Solveig Barmé

2015-05-25 @ 20:48:33
URL: http://nyahuset.blo.gg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0