Byggdag 1

I torsdags eftermiddag levererades lösvirket till huset och idag påbörjades byggandet av huset. Vid leverans ställde vi ut varningstrianglar på vägen åt båda håll och allt löpte på bra. Det tog några timmar att lasta av, omlastning från släpet skedde ett par gånger.Idag påbörjades som sagt byggandet av huset och det går med en rasande fart! Man kan redan se hur rummen kommer att bli och det känns fantastiskt bra! 

Långsidan mot sjön

Entrén blir från gårdsplanen

Långsidan från vägen

För tillfället pågår ställningsbygge och i morgon kommer en kran för att lyfta takbalkar och den långa limträbalken på plats. 

I går tog vi motorcyklarna till Dala-Järna för att titta på flyguppvisning,  en trevlig dag i trevligt sällskap. 


Avslutar detta inlägg med att berätta att vi i fredags återförenades med Elvis som blivit upphittad i byn Vallmora. Så härligt det var att få telefonsamtalet om att han hittats! Han var lite mager och hungrig men verkar ha klarat strapatserna bra i övrigt.  Väldigt kelig är han också. I dag, på väg upp till Valsan,  stannade jag till för att överlämna en liten blomma som tack.


Kommentarer
Postat av: Nya huset

Åh så kul och spännande med huset, och vad härligt att Elvis är hemma! Hoppas kunna följa ert bygge nu. Vet du hur lång tid det beräknas ta?

Svar: Stommen ska vara klar till på fredag, men jag är faktiskt inte helt säker på vad det innebär. Tänkte prata litemed byggansvarig iinnan jag åker till jobbet i morgon så tar reda på lite hålltider då :-)
Solveig Barmé

2015-08-10 @ 20:20:10
URL: http://www.nyahuset.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0